Anderhalf

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Anderhalf
Single van:
Ali B in samenwerking met Poke en Jandino Asporaat als Judeska
Uitgebracht 23 maart 2020
Genre Nederhop
Duur 2:03
Label Trifecta
Schrijver(s) Ali Bouali, Resinjo Wijngaarde, Jandino Asporaat, Marwan El Bachiri, Joao Luis Lima Pinto
Producent(en) MB, Unleaded
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Singletijdbalk van Ali B
2020
Zina
  2020
Anderhalf
 
Singletijdbalk van Poke
2020
Skaffa
  2020
Anderhalf
  2020
We gaan raket nu
Singletijdbalk van Jandino Asporaat
2017
Brand new
  2020
Anderhalf
 
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Anderhalf is een lied van de Nederlandse rapper Ali B in samenwerking met de rapper Poke en de zanger Jandino Asporaat als zijn typetje Judeska. Het werd in 2020 als single uitgebracht.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Anderhalf is geschreven door Ali Bouali, Resinjo Wijngaarde, Jandino Asporaat, Marwan El Bachiri en Joao Luis Lima Pinto en geproduceerd door MB en Unleaded. Het is een nummer uit het genre nederhop. Het is een lied dat gaat over het anderhalve meter afstand houden tijdens de coronapandemie. Bij schrijven van het nummer werd er door veel mensen zich niet gehouden aan de anderhalvemetersamenleving, waaronder vooral jeugdige Nederlanders.[3] Met het nummer probeerden de artiesten de boodschap ook op de jongeren over te brengen. Ali B noemde het een leuke manier om een serieuze boodschap over te brengen.[4]

De videoclip begint met een introductie door Eddy Zoëy als presentator van RTL Boulevard, waarna hij overschakelt naar Alberto Stegeman die als misdaadverslaggever de artiesten bezoekt om te benoemen dat ze geen anderhalve meter afstand houden.[5] Hierna beginnen de artiesten het lied te zingen. In het midden van het lied is het couplet van Asporaat gezongen als typetje Judeska als verslaggever van RTL Boulevard.

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

De artiesten hadden succes met het lied in de Nederland. Het piekte op de vijfde plaats van de Single Top 100 en stond negen weken in de lijst. In de Top 40 kwam het tot de 27e plek en was het vier weken te vinden.