Andy Souwer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Andy Souwer
Andy Souwer
Persoonlijke gegevens
Bijnaam The Destroyer
Geboren 's-Hertogenbosch, 9 november 1982
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland
Lengte 1,76 m
Gewicht 70 kg
Sportieve gegevens
Discipline Kickboksen, shootboksen
Jaren actief 1998–2021
Gevechtsstatistieken
Totaal 184
Gewonnen 161
  Op knock-out 98
Verloren 22
  Op knock-out 6
Onbeslist 1
Portaal  Portaalicoon   Sport

Andy Souwer ('s-Hertogenbosch, 9 november 1982) is een Nederlands kickbokser en K-1-vechter. Hij was twee keer K-1 World MAX kampioen en drie keer Shootboxing World tournament kampioen en trainde bij Mejiro Gym, Amsterdam.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Toen Souwer 7 jaar oud was begon hij met kickboksen. Hij volgde zijn trainingen bij Ling Ho Gym te 's-Hertogenbosch, zijn trainer was John de Ling. Een jaar later won hij reeds alle wedstrijden waaraan hij deelnam. Hij werd Nederlands, Benelux- en Europees kampioen.

Souwer was 18 jaar oud toen hij wereldkampioen werd bij drie verschillende bonden. Vanaf het moment dat hij bekendheid genoot zette hij zijn schouders onder zijn carrière. In Japan won hij enkele wedstrijden in het shootboksen. Zijn grote voorbeeld is Ramon Dekkers.

Souwer won het K-1 World MAX-toernooi van 2005 en 2007 in Japan. In 2006 werd Souwer verslagen door Buakaw Por. Pramuk die hem K.O. sloeg.

Op 26 oktober 2009, versloeg Souwer Buakaw Por. Poramuk in de halve finale van het K-1 World Max toernooi, maar verloor in de finale van de Italiaanse Armeen Giorgio Petrosyan. Souwer is sportschoolhouder van SSI Souwer Sports Institute.

Van 2018 tot 2021 vocht Souwer bij organisatie ONE Championship.[1][2]

Privé[bewerken | brontekst bewerken]

Andy Souwer is getrouwd en heeft twee kinderen.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]