Begraafplaats van Annois

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Annois Communal Cemetery)
Begraafplaats van Annois
Plaats Annois Vlag van Frankrijk Frankrijk
Portaal  Portaalicoon   Mens & maatschappij

De Begraafplaats van Annois is een gemeentelijke begraafplaats in het Franse dorp Annois in het departement Aisne. De begraafplaats ligt aan de Rue de Flavy op 300 m ten zuidoosten van het dorpscentrum (gemeentehuis). Ze heeft een trapeziumvormig grondplan met een bakstenen muur aan de straatzijde en een haag als omheining aan de andere zijden. Een tweedelig traliehek met krulvormig smeedwerk sluit de begraafplaats af.

Britse oorlogsgraven[bewerken | brontekst bewerken]

Annois Communal Cemetery
Britse graven
Locatie Annois, Vlag van Frankrijk Frankrijk
Totaal begraven 61 geïdentificeerd
Type Gemeentelijke begraafplaats
Verantwoordelijke Commonwealth War Graves Commission

Op de begraafplaats liggen 2 perken met in totaal 61 Britse gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog. De perken hebben samen een oppervlakte van 253 m² en in het oostelijke perk staat het Cross of Sacrifice. De graven worden onderhouden door de Commonwealth War Graves Commission en staan er geregistreerd onder Annois Communal Cemetery.

In mei en juni van 1918 hadden de Duitse troepen in de buurgemeente Flavy-le-Martel een veldhospitaal ingericht waarin gewonde krijgsgevangenen werden verzorgd. Degene die overleden werden dan op de begraafplaats van Annois begraven.

  • James Senior, schutter bij het King's Royal Rifle Corps werd onderscheiden met de Military Medal (MM).
Zie de categorie Annois Communal Cemetery, Commonwealth Section van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.