Arjen Kapteijns

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
07-10-2021

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Arjen Kapteijns
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 31 mei 1973
Functie wethouder van Den Haag
Sinds 2021
Partij GroenLinks
Politieke functies
2011,
2012-2014
lid gemeenteraad van Den Haag
2015-2021 fractievoorzitter GroenLinks Den Haag
2021-heden wethouder van Den Haag
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

Arjen Kapteijns (31 mei 1973) is een Nederlands bestuurder en politicus van GroenLinks.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Kapteijns is sinds 2011 met tussenpozen raadslid namens GroenLinks in de Haagse raad. Vanaf 2015 is hij ook fractievoorzitter[1] [2].

In 2017 leidde hij als lijsttrekker GroenLinks tot de grootste verkiezingsoverwinning in de stad sinds 1998. In 2021 probeerde hij weer lijsttrekker te worden namens GroenLinks, echter werd hij verslagen door collega-raadslid Mariëlle Vavier[3]

Vanaf 7 oktober 2021 is Kapteijns de nieuwe wethouder Sociale Zaken en Werk, als opvolger van zijn eerder afgetreden partijgenoot Bert van Alphen[4]. Deze trad af na een uitgekomen rapport omtrent het geflopte banenproject 'Energieacademie'.[5] In de raad neemt hij de portefeuilles van zijn voorganger over, namelijk sociale zaken en werkgelegenheid, sociale werkvoorziening, leerwerkbedrijven, maatschappelijke opvang, statushouders, armoede, emancipatie, integratie en stadsdeel Centrum [6].