Artemis Fowl: De eeuwige code

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Artemis Fowl: De eeuwige code
Oorspronkelijke titel Artemis Fowl: The Eternity Code
Auteur(s) Eoin Colfer
Land Ierland
Taal Engels
Reeks/serie Artemis Fowl
Genre Fantasy
Uitgever Viking Press
Uitgegeven 27 april 2003
Medium Print (Hardback & Paperback)
Pagina's 352
ISBN 0670913529
Voorloper Artemis Fowl: De Russische connectie
Vervolg Artemis Fowl: Het bedrog van Opal
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Artemis Fowl: De eeuwige code (originele titel Artemis Fowl: The Eternity Code) is het derde boek uit de Ierse boekenserie Artemis Fowl van Eoin Colfer. Het boek werd voor het eerst gepubliceerd in april 2003.

Inhoud[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Artemis Fowl II, inmiddels 15 jaar oud, heeft met behulp van technologie die hij heeft gestolen van de elfen een nieuwe supercomputer gemaakt genaamd de "Zie-kubus". Deze computer overtreft alle menselijke technologie die tot dusver bestaat.


Fowl ontmoet de Amerikaanse zakenman Jon Spiro, die interesse heeft in de Kubus.

Hij laat Artemis echter in een hinderlaag lopen en steelt de Kubus. Butler raakt bij de aanslag op Artemis dodelijk gewond, maar Artemis kan hem redden met elfenmagie van Holly Short. Butler wordt hierdoor echter wel 15 jaar ouder en is niet meer in staat zijn werk als lijfwacht te vervullen. Daarom neemt zijn zus, Juliet, zijn taak over.


Samen met de elfBI maakt Artemis plannen om de Kubus terug te stelen. Ze breken in de Spiro Naald, het gebouw waar Spiro’s bedrijf Fission Chips is gevestigd. Spiro blijkt zelfs voor Artemis een uitdaging. Zo heeft hij geavanceerde beveiligingssystemen in zijn gebouw en is de kluis met de Zie-kubus bijna onbreekbaar.

Artemis slaagt er uiteindelijk in de Kubus terug te krijgen en Spiro te laten arresteren.

Na dit alles laat Julius Root Artemis’ geheugen wissen daar hij mogelijk een te grote bedreiging vormt voor de elfen. Artemis heeft dit echter voorzien en bewaart voor zichzelf een diskette met informatie die zijn herinneringen kan herstellen.

Bericht[bewerken | brontekst bewerken]

Op de cover van de Europese paperbackversie van het boek staat een code die vertaald "Think fairy, think again" betekent, de slogan voor het eerste boek.