Aspects of Love

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Aspects of Love is een musical uit 1989 die gebaseerd is op de gelijknamige roman van David Garnett. De musical werd gecomponeerd door Andrew Lloyd Webber met liedteksten van Charles Hart en Don Black. De wereldpremière vond plaats op West End, Londen in 1989. Lloyd Webber herbruikte voor dit stuk enkele composities uit zijn eerdere minimusical Cricket. Het bekendste nummer uit de voorstelling is 'Love changes everything'.

Verhaal[bewerken]

De Britse jongeman Alex wordt hopeloos verliefd op de actrice Rose en verleid haar om meet te gaan naar de Pyreneeën. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de Franse Pyreneeën, Parijs en Venetië. De jonge Engelsman Alex wordt, al reizend door Frankrijk, hopeloos verliefd op de ambitieuze actrice Rose. Hij verleidt haar om mee te gaan naar de villa van zijn flamboyante oom George. Maar als George onverwacht binnenvalt, valt Rose voor zijn onconventionele en kunstzinnige karakter en veranderen hun levens op slag.

Nederland[bewerken]

In 2012 kwam er een nieuwe Nederlandse versie van de musical met Stage Entertainment als producent. De première vond plaats op 7 oktober 2012 in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Cast[bewerken]

Hoofdrollen
Ensemble
  • Roman van der Werff
  • Bart van Velthoven
  • Pieter van Nieuwenhuyze
  • Moniek Boersma
  • Käthe Staallekker

Crew[bewerken]