Atlantis: The Lost Tales

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Atlantis: De verloren Legende (origineel: Atlantis: The Lost Tales) is een avonturenspel ontwikkeld door Cryo Interactive en uitgegeven door Dreamcatcher Interactive, en kwam uit op 30 september 1997. Het spel is vernoemd naar de setting van de game: het mythische eiland Atlantis. Het is het eerste deel in een serie die lijkt op Myst. Het spel werd opgevolgd door Atlantis II (Beyond Atlantis outside Europe), Atlantis III: The New World, Atlantis Evolution en The Secrets of Atlantis: The Sacred Legacy.

Het Verhaal[bewerken | bron bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

In Atlantis bestuurt de speler het hoofdpersonage Seth. Dit personage komt naar het eiland Atlantis om lijfwacht te worden bij de koninklijke garde. Als hij aankomt, blijkt dat de koningin ontvoerd is. Seth gaat op onderzoek uit en komt erachter dat er een complot is van Creon om de macht over te nemen. Na een zoektocht weet hij de koningin te bevrijden op een ander eiland, maar zij heeft het geheim van de priesteressen verteld aan Creon. Ze schaamt zich hiervoor en wil geen koningin meer zijn. Met het geheim dat Creon heeft bemachtigd weet hij een wapen te bouwen. Seth wil dat de rust op Atlantis kan terugkeren en probeert Creon te stoppen. Uiteindelijk lukt dit, maar de vulkaan op Atlantis barst uit en Atlantis zinkt naar de bodem. Seth vaart weg op een bootje, samen met zijn geliefde.

Gameplay[bewerken | bron bewerken]

Atlantis is een zogenaamde "Point and click adventure". Dit houdt in dat men in een semi-3D wereld rondloopt. Er zijn vaste punten waar men kan staan en vanuit deze punten kan men vrij rondkijken. De speler loopt van punt naar punt via kleine cutscenes. Deze hebben vaak een hogere beeldkwaliteit. Tussen het lopen door zijn er puzzels, die erg variëren in moeilijkheid, en dialogen met NPC's.

Het is in Atlantis niet mogelijk zelf het spel op te slaan. In plaats daarvan is er een autosave die het spel regelmatig opslaat.

Ontvangst[bewerken | bron bewerken]

Beoordeeld door Platform Datum Score
Adventure Lantern DOS april 2006 86%
Imperium Gier Windows 1 januari 2000 86%
CyberJoy Windows 1 april 1998 80%
PC Gameplay (Benelux) Windows juli 1997 76%
Jeuxvideo.com DOS 4 maart 2011 75%
Game.EXE Windows juli 1997 70%
PC Player (Duitsland) Windows juli 1997 60%
GameSpot Windows 23 oktober 1997 42%
Computer Gaming World (CGW) Windows november 1997 40%
Computer Gaming World (CGW) DOS november 1997 40%