Bambi, A Life in the Woods

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Bambi, een leven in het woud, oorspronkelijk gepubliceerd in Oostenrijk als Bambi: Eine Lebensgeschichte aus dem Walde en vooral bekend geworden onder de Engelse titel, Bambi, A Life in the Woods, is een boek geschreven door Felix Salten en gepubliceerd door Paul Zsolnay Verlag in Wenen in 1923. Het verhaal volgt het leven van Bambi, een mannetjesree, en verkent thema's als het verlies van een moeder, het vinden van een gezel, de lessen van een vader, en het gevaar van menselijke jagers in het bos.

Een Engelse vertaling van het boek werd in Noord-Amerika gepubliceerd in 1928 en werd sindsdien in meer dan dertig verschillende talen ter wereld vertaald. In 1939 schreef Salten een vervolg getiteld Bambi’s kinderen (Bambis Kinder: Eine Familie im Walde).

Het boek werd goed ontvangen door critici en wordt beschouwd als een klassieker. In 1942 bracht Walt Disney een animatiefilm uit onder de titel Bambi.

Vertalingen[bewerken]

  • Salten, Felix: Bambi. In het Nederlandsch overgebracht door Henk Cornelissen. Tekeningen van Hans Bertle. Den Haag, Zuid-Hollandsche Uitgeversmij, 1949.
  • Salten, Felix: Bambi’s kinderen. In het Nederlandsch overgebracht door Henk Cornelissen. Geïllustreerd met de originele tekeningen van de Zwitserse kunstenaar Hans Bertle. Den Haag, Zuid-Hollandsche uitgeversmij, 1950.