Bandon Dunes

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Bandon Dunes Golf Resort ligt in het zuiden van de Amerikaanse deelstaat Oregon, langs de kust van de Stille Oceaan. Het resort heeft vier golfbanen.

Golfbanen[bewerken]

De laatste decennia zijn golfbanen steeds langer en mooier geworden, en vooral de Amerikaanse stijl banen hadden een onnatuurlijk karakter. Daar zijn sommige architecten van teruggekomen, steeds meer worden, waar mogelijk, golfbanen ontworpen die meer natuurlijk ogen. Bandon Dunes is hiervan een voorbeeld. Het terrein bepaalt hoe de holes zullen worden, zoals dat vroeger ook gebeurde.

Bandon Dunes

Dit is een van de eerste banen die werd ontworpen door de Schotse architect David McLay Kidd, en werd geopend op 19 mei 1999. De par van de baan is 72.

Pacific Dunes

De Amerikaan Tom Doak was hier voor het ontwerp aangetrokken. De baan werd op 1 juli 2001 geopend. De par van de baan is 71.

Bandon Trails

Van deze baan loopt geen enkele hole langs de oceaan. Alle holes lopen door duinen, weilanden of bossen. Hij werd ontworpen door Bill Coore en Ben Crenshaw en werd op 1 juni 2005 geopend.

Old Macdonald

De laatste baan werd vernoemd naar Charles Blair Macdonald, die de eerste 18 holesbaan in de Verenigde Staten aanlegde. Hij werd ontworpen door Tom Doak en Jim Urbina en in juni 2010 geopend.

Toernooien[bewerken]

Op Bandon Dunes zijn enkele nationale en internationale toernooien gespeeld:

  • 2006: Curtis Cup
  • 2007: US Mid-Amateur Golf Championship
  • 2011: US Amateur Public Links en US Women's Amateur Public Links

Externe links[bewerken]