Barthel Brussee

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Barthel Brussee
Barthel Brussee
Persoonsgegevens
Geboren Leiden, 1965
Geboorteland Vlag van Nederland Nederland
Opleiding Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Den Haag)
Beroep(en) kunstschilder, tekenaar, stripauteur, beeldhouwer, animator
RKD-profiel
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Barthel Brussee (Leiden, 1965) is een Nederlands beeldend kunstenaar. Hij schildert in een figuratieve, vaak iets vervreemdende stijl. Hij is ook bekend van de vele stadsgezichten.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Barthel Brussee studeerde eerst Nederlands en vervolgde zijn studie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Den Haag). Hij studeerde af in 2001 en vestigde zich daarna in Leiden als beeldend kunstenaar.

Naast schilderen, is hij ook actief als graficus, beeldhouwer, illustrator, striptekenaar, en maker van animaties en video's. Daarnaast maakt hij ook elektronische muziek en speelt in bandjes. Zijn stijl is herkenbaar figuratief. Het heeft vaak vervreemdende, maar ook eigen humoreske elementen. Veel schilderijen worden op locatie gemaakt onder andere op lange fietstochten.

Hij was actief bij kunstenaarscollectief Kunst Uitschot Team en was medeoprichter van kunstenaarscollectief Insteek. Hij was enige tijd werkzaam in de verslavingszorg, en is actief als docent bij Ars Aemula Naturae, BplusC en LAK. Brussee is tevens betrokken bij het beheer van de nalatenschap van Herman Gordijn die in hem verwantschap met zijn eigen werk zag.

Privéleven[bewerken | brontekst bewerken]

Barthel Brussee is getrouwd en heeft drie kinderen. Hij woont in Leiden.