Benedikt Löwe

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Benedikt Löwe (1967 (?)) is een Duits wiskundige en logicus en universitair docent bij de Universiteit van Amsterdam. Hij is bekend als initiatiefnemer de conferentie "Foundations of the Formal Sciences": een interdisciplinaire conferentie over wiskunde, filosofie, computerwetenschap en linguïstiek.

Algemeen[bewerken]

Löwe studeerde wiskunde en filosofie in Hamburg, Tübingen, Berlijn en Berkeley. Hij promoveerde in 2001 aan de Humboldt-Universiteit in Berlijn op het proefschrift Blackwell determinacy.

Löwe was eerst enige tijd assistent-professor aan Universiteit van Bonn, waarna hij universitair docent werd bij het Institute for Logic, Language and Computation van de Universiteit van Amsterdam. Ook was hij een tijd assistent-professor op de Universiteit van Cambridge.

Hij is hier opleidingsdirecteur van het masterprogramma in logica. Verder is hij organisator van de conferentie serie "Foundations of the Formal Sciences" over de fundamenten van de formele wetenschap. Hij is verder redacteur van verschillende tijdschriften.

Publicaties[bewerken]

  • 2003, Benedikt Löwe, Wolfgang Malzkorn, en Thoralf Räsch (red.), Foundations of the Formal Sciences II: Applications of Mathematical Logic in Philosophy and Linguistics.
  • 2005, Benedikt Löwe, Boris Piwinger, en Thoralf Räsch (red.), "Classical and New Paradigms of Computation and their Complexity Hierarchies". Papers of the conference "Foundations of the Formal Sciences III".
  • 2007, S.Barry Cooper, Benedikt Löwe, en Andrea Sorbi, New Computational Paradigms: Changing Conceptions of What is Computable.

Externe links[bewerken]