Benelux' Next Top Model, seizoen 1

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Benelux' Next Top Model
seizoen 1
Datum 14 september 2009 - 16 november 2009
Presentatrice Daphne Deckers
Jury Daphne Deckers
Geert de Wolf
Bastiaan van Schaik
Ghislaine Nuytten
Coaches Jani Kazaltzis
Marie-Sophie Steenaert
Mariana Verkerk
Internationale bestemming Vlag van de Verenigde Staten Miami
Zender RTL5
2BE
Winnaar: Rosalinde Kikstra
Runner-up Denise Menes
Tweede runner-up Maxime van Steenvoort
Seizoenchronologie
Vorige Volgende
Holland's Next Top Model, seizoen 4
Topmodel, seizoen 2
Benelux' Next Top Model, seizoen 2
Portaal  Portaalicoon   Media

Benelux' Next Top Model, seizoen 1 is de Nederlands/Vlaamse versie van de hitserie America's Next Top Model. Het programma is het vervolg op vier seizoenen Holland's Next Top Model (Nederland) en twee seizoenen Topmodel (Vlaanderen). In tegenstelling tot wat de naam suggereert doen er geen kandidaten uit Luxemburg mee, noch wordt het programma daar uitgezonden.[1]

In het eerste seizoen waren er 13 deelnemers. De internationale bestemming was Miami. De prijs voor dit seizoen was een driejarig contact bij Modelmasters: The Agency ter waarde van €75.000,-, een printcampagne van Max Factor en een fotoreportage van 8 pagina's in het glamourblad Beau Monde. Later kwam er ook nog bij dat de fotoshoot uit aflevering 6 voor Venus Embrace daadwerkelijk wordt gebruikt als campagne foto.

De winnaar was de 22-jarige Rosalinde Kikstra uit Rotterdam, Nederland.[2]

Afleveringen[bewerken]

Aflevering 1[bewerken]

Bij de start van Benelux' Next Top Model werden 20 meisjes beoordeeld door de coaches en kregen de modellen meteen hun eerste fotosessie: geheel in vuilniszak, zonder make-up op de vuilnisbelt. Na de sessie gingen de meisjes naar hun verblijf, maar het was niet wat ze gehoopt hadden: ze gingen namelijk kamperen.

De volgende ochtend moesten de meiden weer vroeg op, want ze kregen een catwalkcursus van jurylid Mariana Verkerk. Later die dag liepen ze een modeshow voor Daryl van Wouw[3]. Na de modeshow ging de jury in beraad om de uiteindelijke 12 modellen te kiezen. Die avond konden de modellen naar de "Topmodel Mansion", maar voor de deur van de Mansion maakte Daphne bekend welke 12 modellen door waren. Uiteindelijk maakte Bastiaan van Schaik bekend dat er nog één model doorging. Melanie, de dertiende kandidaat, won de Max Factor/Venus-actie en haar plek in de Topmodel Mansion.

Na de eerste korte nacht in de Topmodel Mansion hadden de modellen hun eerste echte fotosessie, namelijk de persshoot. Toen de shoot klaar was kregen ze later die avond op een televisiebeeldscherm de groepsfoto te zien. Daarbij werd ook meteen Alexandra's lichaam vervaagd, wat haar eliminatie betekende.

 • Geëlimineerd: Alexandra Carnewal
 • Fotograaf: Geert de Wolf, Mike van der Toorn
 • Speciale gasten: Mariana Verkerk (gastjurlid), Thijmen Bos (gastjurlid)

Aflevering 2[bewerken]

De modellen moesten samen vijf afspraken maken voor in de Topmodel Mansion. Er stond echter al één regel vast: niet roken. De overige vier mochten de modellen zelf invullen. Ze konden het echter slechts over drie regels eens worden. De laatste regel zouden ze later invullen. Twee dagen later stond Tessa alweer een sigaret te roken en dat wordt - vooral door Lianne - niet in dank afgenomen.

De volgende ochtend kwam Olcay Gulsen langs samen met een mystery guest, topmodel Janice Dickinson. Na een kort vragenrondje moesten alle modellen zich presenteren tegenover de Amerikaanse, waarbij sommige er flink van langs kregen.

Na een spoedcursus opmaken door topvisagist Marie-Sophie Steenaert was het tijd een bezoek te brengen aan Modelmasters The Agency, waar de modellen opnieuw aan enkele kritische mode-ogen werden onderworpen. Bij de metamorfose vloeiden traditioneel de tranen rijkelijk toen de schaar in het haar werd gezet, al kreeg niet iedereen korter haar, want bij één van de modellen werd een bizarre haarextensie aangebracht (Rosalinde ontving nl. het haar van... Tessa)!

Model Make-over
Adinda Scandinavische boblijn
Bianca Kort, knalrood (vanaf aflevering 5 warmbruin)
Catharina Kort à la Agyness Deyn
Denise Tropische look (vanaf aflevering 4 extensions)
Justine Engel-look
Lianne Kort, krullerig met een lange pony
Maxime Keltische look, rood haar
Rosalinde Donkerder en extensions (Tessa's haar)
Roxanne Boblijn
Sarah Donker à la Amy Winehouse
Tessa Tomboy-look

Na de metamorfose stond er weer een fotosessie gepland. De meisjes moesten in mooie couture in een grafkist liggen. Na de fotosessie volgde de eliminatie.

 • Eerste call-out: Maxime van Steenvoort
 • Bottom three: Adinda Jane Kennedy, Denise Menes en Roxanne de Kraan
 • Geëlimineerd: Adinda Jane Kennedy en Roxanne de Kraan (dubbele eliminatie)
 • Fotograaf: Lalo Gonzales
 • Speciale gasten: Olcay Gulsen, Janice Dickinson, Thijmen Bos, Kim Schippers, Marie-Sophie Steenaert (gastjurylid)

Aflevering 3[bewerken]

Na de eliminatie van vorige week moesten de modellen zich meteen klaar maken voor een reis naar Antwerpen. Daar werden de modellen getest op hun modekennis. Uiteindelijk wisten Lianne en Maxime de quiz te winnen. Na de test kregen de modellen poseerles van Belgisch topmodel Roos van Bosstraeten. Daar wordt Catharina betrapt op een cruciale fout, ze is namelijk haar portfolio vergeten.

Toen de modellen terug kwamen van de poseerles hadden ze meteen hun tweede uitdaging. Ze moesten poseren in lingerie in de drukste winkelstraat van Antwerpen, de Meir. De opdracht was "Laat je niet afleiden". Lianne wist uiteindelijk de ontmoeting met Doutzen Kroes te winnen.

De volgende dag hadden de modellen weer een fotosessie; de meiden moesten een eigen karakter uitbeelden (er werd niet bekendgemaakt wie wat moest uitbeelden) met levende accessoires. De twee beste foto's worden ook daadwerkelijk gebruikt als reclamecampagne. De foto's van Catharina en Lianne waren de beste.

Model Accessoires Karakter
Bianca Paard -
Catharina Twee honden -
Denise Vier kippen -
Justine Zwijn -
Lianne Poes -
Maxime Twee chihuahua's Paris in het hooi
Rosalinde Man Fashionista
Sarah Twee meisjes Casual
Tessa Twee jongetjes City Girl

Na de shoot kwam er een snelle eliminatie aan. Uiteindelijk bleven Justine en Sarah over als laatste twee. De jury is het erover eens dat Sarah het beste figuur heeft, maar weet niet of ze het in zich heeft om te poseren. In Justine geloven ze wel, alleen het varken stond er dit keer beter op dan Justine. Dat lijkt de jury geen goed teken.

 • Eerste call-out: Denise Menes
 • Bottom two: Justine Desmet en Sarah van der Meer
 • Geëlimineerd: Sarah van der Meer
 • Fotograaf: Patricia Steur
 • Speciale gasten: Roos van Bosstraeten (gastjurylid), Doutzen Kroes, Judith van Kaathoven

Aflevering 4[bewerken]

De modellen kregen in het Olympisch Stadion van Amsterdam een modellenbootcamp. daarbij kregen ze les van hun eigen personal coach Jan Volmer. Het ging niet zoals de meiden hadden gepland, want bij elke fout kregen ze tijdens het bootcamp 10 strafseconden erbij. Tessa heeft het na een tijdje helemaal gehad en loopt tijdens de bootcamp weg. Als ze later haar excuses aanbiedt wordt dit haar door de andere modellen niet in dank afgenomen.

Na een goede nachtrust werden de modellen getest op hun vaardigheden bij het omgaan met de media. Speciaal hiervoor zijn Victoria Koblenko en Showbizz Bart naar de Top Model Mansion gekomen. Tijdens een interviewsessie op de rode loper zijn de meeste modellen loslippig en vallen ze van de ene valkuil in de andere. Vervolgens werden ze overrompeld door Victoria's vragen, waarbij een aantal modellen erg kritisch over elkaar zijn.

Als ze later in de week met Bastiaan van Schaik op een netwerkborrel met mensen uit de mode-industrie opnieuw worden getest, wordt duidelijk wie zich het best staande heeft gehouden. Denise was de beste en kreeg een beloning. Ze heeft namelijk een vrijstelling bij de eerste aankomende eliminatie. Dat kwam goed uit, want de jury was duidelijk niet echt te spreken over haar beste foto van de week.

De volgende dag hadden de modellen weer een de fotosessie, dit keer met een mannelijk model. De modellen weten niet dat het mannelijke model de vriend van Melanie is. De avond na de shoot kregen de modellen een blad dat vol stond met de uitspraken die ze hadden gedaan bij het door hen gegeven interview bij Victoria. Tessa nam het allemaal persoonlijk en werd boos op haar medekandidaten. Ze zei zelfs: "Ik stap op."

Vervolgens stond er weer een eliminatie gepland. De modellen moesten geheel in bikini bij het jurypanel komen. Melanie en Tessa kwamen vervolgens in de "bottom two". Melanie was een beetje stijfjes, haar foto viel erg tegen en de jury had juist van Melanie veel passie verwacht omdat ze met haar vriend op de foto mocht. Tessa heeft een fotogeniek gezicht maar ze heeft duidelijk geen karakter van een model en daarom houdt het voor beide modellen op.

 • Eerste call-out: Denise Menes

Aflevering 5[bewerken]

In de vijfde aflevering van Benelux' Next Top Model laat catwalkcoach Mariana Verkerk de modellen flink schrikken. Onder de meest moeilijke, spannende en inspannende omstandigheden moeten de meiden hun catwalkvaardigheden oefenen. De eerste opdracht was een catwalkloopje met een emmer water op het hoofd, die de modellen niet mochten vasthouden en zeker niet laten vallen. Als tweede opdracht moesten de modellen een catwalkloopje doen op een hangbrug tussen twee hoge bomen. Na de opdrachten besloten de modellen in de Topmodel Mansion verder te gaan oefenen. Later de dag nam Mariana de modellen mee naar een zwembad om een "catwalk run" onder water te doen. Dat viel bij Lianne niet in goede aarde. Maxime daarentegen wist beide opdrachten goed te doen en won daardoor de challenge. Ze mocht twee paar Ecco-schoenen en een tas uitzoeken. Bij het uitzoeken van de schoenen en de tas kwamen Maxime en Catharina erachter dat Catharina's en Liannes foto uit aflevering 3 gebruikt werden voor de Ecco-campagne.

De volgende ochtend kregen de modellen weer bezoek van Mariana. Zij ging de modellen leren hoe je het beste je benen kunt verzorgen.

Later die middag hadden de modellen weer een fotosessie. Met de komst van de waardetransportwagen dachten alle modellen dat ze op de foto gingen met geld. De modellen moesten echter leren omgaan met dure accessoires. Ze gingen poseren voor een sieradenlijn, met een vogelspin. Na de shoot blijkt dat er deze aflevering een tweede challenge te winnen was. Doordat Jani Rosalindes foto de beste vond, won zij een make-upbox van Max Factor.

Na de shoot mochten de modellen eindelijk weer een keertje uit. Ze gingen met zijn allen naar Jimmy Who. Lianne, die tijdens dit avondje iets te veel op had, ging op de versiertoer, wat bij de andere modellen niet echt goed viel.

De volgende dag was er weer een eliminatie. Justine en Lianne stonden in de "bottom two". De jury vond dat Lianne de afgelopen week heeft laten zien dat ze nog niet de topmodellenmentaliteit had en haar foto was de slechtste die ze tot nu had gemaakt. Justines foto's hebben de jury al een paar keer teleurgesteld, wat de jury erg heeft laten twijfelen. Lianne mocht door, maar kreeg wel het advies dat ze haar houding moet veranderen.

 • Eerste call-out: Bianca Kortzorg
 • Bottom two: Justine Desmet en Lianne Bakker
 • Geëlimineerd: Justine Desmet
 • Fotograaf: Carli Hermés
 • Speciale gasten: Mariana Verkerk (gastjurylid)

Aflevering 6[bewerken]

De modellen kregen een workshop acteren van de Nederlandse acteercoach Hugo Metsers en de Vlaamse acteur Michael Pas. De ochtend daarna moesten ze hun geleerde acteerkunsten in de praktijk brengen. De modellen moesten een commercial maken voor C&A. Tijdens de opnames van de commercial moesten de modellen elkaar letterlijk en figuurlijk in de haren vliegen.

De volgende ochtend hadden de modellen weer een shoot, waarbij elk model niet meer dan 50 foto's mocht maken. De modellen hadden een shoot in een mooie suite. Ze gingen een beautyshoot doen voor Venus Embrace, maar de modellen waren niet echt voorbereid en er moest dus het nodige geschoren worden. De fotograaf mocht een prijs weggeven aan het meisje dat volgens hem het beste was. In zijn ogen was dit Lianne en zij won één minuut gratis shoppen bij Kruidvat. Lianne mocht één ander model meenemen en koos Denise, wat bij de andere modellen in het verkeerde keelgat schoot.

De volgende ochtend stond er weer een eliminatie gepland. Daar maakte Daphne bekend dat de modellen naar het buitenland gaan, maar dat één model niet mee zal gaan. Ook maakte Daphne bekend dat een foto van één van de drie finalisten daadwerkelijk zal worden gebruikt in de campagne. Ook de gemaakte commercial zal worden gebruikt en die van Denise werd de beste gevonden.

Uiteindelijk kwamen Catharina en Bianca in de "bottom two". De jury zag Bianca erg groeien, maar weten niet of ze voor alle opdrachtgevers inzetbaar was. Daarom zal zij geen Benelux' Next Top Model worden.

 • Eerste call-out: Denise Menes
 • Bottom two: Bianca Kortzorg & Catharina Elias
 • Geëlimineerd: Bianca Kortzorg
 • Commercial regisseur: Marc Kubbinga
 • Fotograaf: Bart Hynen
 • Speciale gasten: Hugo Metsers, Michael Pas, Paulien Staeter (gastjurylid), Lieve Gerrits

Aflevering 7[bewerken]

De modellen moesten hun koffers pakken voor Miami en onderweg werd heel duidelijk dat er twee groepen zijn ontstaan: groep Nederland en groep België. Eenmaal in Miami zijn de modellen enthousiast over hun kamer en duiken vervolgens snel in hun bed. De volgende ochtend werden ze al vroeg uit bed gehaald door Jani, want er stond een intensieve training gepland, die uiteindelijk tot een potje voetbal leidde tussen de Nederlanders en Belgen.

Later die middag begonnen de modellen meteen aan aan hun "go sees". Ze gingen langs bij een aantal modellenbureaus (Elite Miami, Next Models Miami, Mega Models), een castingdirector (Carlos Roias) en een bekende ontwerpster (Nikki Poulos). De go sees pakten niet bij iedereen goed uit. Lianne werd door alle vijf het beste bevonden en zij won een dagje shoppen in Miami op Jani's kosten.

De volgende ochtend werden de modellen naar een afgelegen ranch gebracht. Ze dachten dat ze een fotoshoot hadden op een paard, maar de modellen kregen van Mariana Verkerk poseerles op een rodeo. Na de poseerles kregen ze een echte fotosessie. Niet op een paard of rodeo, maar op een oldtimer.

De fotosessie werd gevolgd door een eliminatie. Catharina en Denise kwamen in de "bottom two". De jury was teleurgesteld in de instelling van Denise en de jury vindt dat Catharina maar één look heeft. Uiteindelijk moest Catharina de veld ruimen.

 • Eerste call-out: Rosalinde Kikstra
 • Bottom two: Catharina Elias en Denise Menes
 • Geëlimineerd: Catharina Elias
 • Fotograaf: Jaoquin Rivas
 • Speciale gasten: Brandan O'Neill, Paolo Buonfante, Nikki Poulos, Ron Gerard, Carlos Rojas, Mariana Verkerk (gastjurylid), Marie-Sophie Steenaert (gastjurylid)

Aflevering 8[bewerken]

De modellen krijgen een workshop "poseren in bikini". De ochtend daarop werden ze gewekt met een waanzinnige mededeling. Er staat een limousine klaar om ze naar Key West te brengen. Eenmaal op Key West komt er weer het groepje Nederland tegenover België te staan, want voor de vier overgebleven modellen zijn er maar twee hotelkamers beschikbaar en er ontstaat onenigheid over de kamerindeling.

Na de verdeling van de kamers kregen ze meteen een challenge. De modellen moesten hun eigen promotiefilmpje bedenken en opnemen. Maxime won de challenge, omdat haar item het meest persoonlijk was. Haar prijs was een exclusieve massage in een hotel. Ze mocht iemand mee nemen naar de massage of alleen gaan en een extra fotosessie doen. Maxime koos voor zichzelf en de extra shoot.

Die avond ging Daphne samen met de modellen uit eten in een luxe restaurant. Hoewel de modellen het niet echt bijzonder vonden, deden ze alle vier wel heel enthousiast.

De volgende ochtend stond er weer een fotoshoot gepland. De fotosessie was in zee in bikini, op een plek waar verschillende topmodellen in het verleden ook geposeerd hebben. Na de shoot kwam de eliminatie. Lianne en Rosalinde stonden in de "bottom two". Lianne heeft veel inzet en enthousiasme, maar haar foto's waren de laatste tijd niet goed. Bij Rosalinde waren de foto's goed maar men twijfelt over haar uitstraling. Rosalinde krijgt de laatste finaleplek.

 • Eerste call-out: Maxime van Steenvoort
 • Bottom two: Lianne Bakker en Rosalinde Kikstra
 • Geëlimineerd: Lianne Bakker
 • Fotograaf: Geert de Wolf
 • Speciale gasten: Natalia Corrado, Jani Kazaltzis (gastjurylid), Mariana Verkerk ('gastjurylid)

Aflevering 9[bewerken]

Dit is een compilatieaflevering, waarin de drie finalisten laten zien hoe ze in het dagelijkse leven zijn. Maar ze vertellen ook hun hoogte en diepte punten van de afgelopen weken. Daarnaast liepen de drie finalisten ook een grote fashion show in Keulen, namelijk Spring Summer 2010 Fashion Show van C&A.

 • Speciale gasten: Bruce Darnell

Aflevering 10[bewerken]

Live finale vanuit de Lichtfabriek in Haarlem. De drie finalisten lopen verschillende runs in verschillende outfits van Bas Kosters, Addy van den Krommenacker en de nieuwe C&A feestcollectie. Tevens moesten de modellen live op het podium een commercial opnemen voor een nieuwe lipgloss. Daarnaast liepen ook de tien eerder geëlimineerde modellen ook een run.

Verder waren er tijdens de uitzending verschillende gasten. Zo opende Lisa Lois de uitzending met haar nieuwe nummer "No Good For Me", trad Jameerah op met hun liedje "All eyes on me". Maar ook de vernieuwde Di-rect was aanwezig om hun nieuwe liedje "Times are changing".

Voor de liveshow hebben de modellen de fotoshoot gehad voor de printcampagne, maar hadden ze ook een coaching van America's Next Top Model jurylid Nigel Barker.

Alle juryleden hadden twintig punten (aan één persoon te verdelen) te verdelen. Ze mochten zelf weten aan wie van de drie. Uiteindelijk wist de Rosalinde met 60 punten Benelux' Next Top Model te worden.

Model Van der Worm Kazaltzis Van Schaik De Wolf Verkerk Totaal
Denise - - 20 - - 20
Maxime - 20 - - - 20
Rosalinde 20 - - 20 20 60
 • Benelux' Next Top Model: Rosalinde Kikstra
 • Fotograaf: "Onbekend"
 • Speciale gasten: Lisa Lois, Dirk Taat, Jameerah, Nigel Barker [4], Di-rect, Mariana Verkerk (gastjurylid), Jani Kazaltzis (gastjurylid), Astrid van der Worm (gastjurylid)

Deelnemers[bewerken]

(de leeftijden zijn van het moment van opname)

Kandidaat Leeftijd Woonplaats Finish
Alexandra Carnewal 22 Vlag van de België Hasselt 13e
Adinda Kennedy 17 Vlag van de Nederland Baarn 11e-12e
Roxanne de Craene 21 Vlag van de België Haasrode
Sarah van der Meer 22 Vlag van de Nederland Den Haag 10e
Melanie Weterings 22 Vlag van de Nederland 8e-9e
Tessa Kort 17 Vlag van de Nederland Doesburg
Justine Desmet 16 Vlag van de België Brugge 7e
Bianca Kortzorg 23 Vlag van de België 6e
Catharina Elias 21 Vlag van de België Brugge 5e
Lianne Bakker 21 Vlag van de Nederland Amsterdam 4e
Maxime van Steenvoort 17 Vlag van de België Brasschaat 3e
Denise Menes 21 Vlag van de Nederland Haarlem Runner-up
Rosalinde Kikstra 22 Vlag van de Nederland Rotterdam Winnaar

Samenvattingen[bewerken]

Callout Order[bewerken]

Daphne’s Callout Order
Order
Afleveringen
1
2
3
4
5
6
7
8
10
1
Catharina Maxime Denise Denise Bianca Denise Rosalinde Maxime Rosalinde
2
Bianca Catharina Tessa Rosalinde Maxime Lianne Lianne Denise Denise
3
Lianne Melanie Melanie Justine Rosalinde Maxime Maxime Rosalinde Maxime
4
Roxanne Sarah Maxime Maxime Catharina Rosalinde Denise Lianne
5
Denise Tessa Bianca Lianne Denise Catharina Catharina
6
Adinda Justine Catharina Bianca Lianne Bianca
7
Rosalinde Rosalinde Lianne Catharina Justine
8
Justine Lianne Rosalinde Melanie
9
Maxime Bianca Justine Tessa
10
Sarah Denise Sarah
11
Alexandra Adinda
12
Tessa Roxanne
13
Alexandra
     Het model werd geëlimineerd
     Het model werd buiten de jury panel geëlimineerd
     Het model had een vrijstelling
     Het model won de wedstrijd
 • In aflevering 1, ging de poule van 20 meisjes naar 12.
 • In aflevering 1, werd Melanie later bij de 12 meisjes toegevoegd als 13e finalist.
 • In aflevering 2, werden Adinda, Denise en Roxanne naar voren geroepen als bottom three. Daphne gaf de laatste foto aan Denise, wat dus eliminatie betekende voor de andere twee.
 • In aflevering 9, aflevering hoe de meisjes normaal leven.

Photoshoots[bewerken]

 • Week 1 Fotoshoot:
  • Eerste: Make-uploos (casting)
  • Tweede: Persfoto's
 • Week 2 Fotoshoot: Couture in een grafkist
 • Week 3 Fotoshoot: Reclame: Eccoshoenen met levende accessoires
 • Week 4 Fotoshoot: Reclame: Black Mexx met de vriend van Melanie Weterings
 • Week 5 Fotoshoot: Beautyshoot met een vogelspin
 • Week 6 Commercial & Fhotoshoot Beautyshoot voor Gilette:Venus Embrace met een mannelijk model / C&A-kledingcommercial
 • Week 7 Fotoshoot: Op een oldtimer
 • Week 8 Fotoshoot: In bikini in de zee
 • Week 10 Fotoshoot: De Printcampagne van Max Factor

Jury & Coachess[bewerken]

Jury[bewerken]

 • Daphne Deckers - Host en juryvoorzitter
 • Geert de Wolf - Jurylid en fotograaf
 • Bastiaan van Schaik - Jurylid en überstylist
 • Ghislaine Nuytten - Jurylid en voormalig Topmodel

Coaches[bewerken]

 • Jani Kazaltzis - Styling
 • Marie-Sophie Steenaert - Make up artist
 • Mariana Verkerk - Catwalkcoach

Na BNTM[bewerken]

 • Rosalinde: nu: Elite Model Management in Amsterdam, vroeger: MTA Models in Amsterdam.
 • Denise: nu: Modelution Model Management in Amsterdam en International Model Management in Brussel, België., vroeger: Network Model Agency in Antwerpen, België.
 • Lianne: nu: Galucci Model Agency in Maastricht en MAX Models in Rotterdam.
 • Catharina: nu: Elite Model Management in Amsterdam, vroeger: International Model Management in Brussel, België.
 • Bianca: nu: International Model Management in Brussel, België.
 • Justine: Casting Factory Models Agency in Brussel, België.
 • Roxanne: Network Model Agency in Antwerpen, België.
 • Adinda: Touche Models Amsterdam en MHOMS Model Management in Barcelona, Spanje.

Externe links[bewerken]

Referenties[bewerken]

 1. HNTM wordt Benelux next top model Fashionscene, 12 juni 2009
 2. Rosalinde wint Benelux Next Topmodel Telegraaf, 16 november 2009
 3. Opnames Benelux Next Top Model begonnen Nufoto, 23 juli 2009
 4. Nigel Barker in Benelux Next Topmodel Telegraaf, 3 november 2009