Bert Haelvoet

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bert Haelvoet
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 15 juli 1978
Land Vlag van België België
Werk
Beroep acteur
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Bert Haelvoet (15 juli 1978) is een Vlaams acteur. Hij werd bekend door zijn rollen als Guy in Spitsbroers en als Tommy in de misdaadreeks De Dag. Eerder speelde Haelvoet diverse rollen in het met een Emmy Award bekroonde sketchprogramma Wat als?.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Hij studeerde in 2002 af aan het Herman Teirlinck Instituut.

In het theater schreef en speelde hij een aantal producties van HETPALEIS, en stond op de planken met Theater Zuidpool, Toneelhuis, Theater Antigone, De Roovers en Abbatoir Fermé. Sinds 2007 is hij verbonden aan het theatergezelschap Het Zesde Bedrijf.

In de langspeelfilm De helaasheid der dingen was Haelvoet Nonkel Koen, een van de nonkels. Verder had hij een hoofdrol in Man zkt vrouw als Maarten, speelde hij mee in twee films van Pieter Van Hees, Linkeroever en Dirty Mind en is een van de acteurs in het sketchprogramma Wat als?.

Bij televisieproducties was hij te zien in Het Geslacht De Pauw, Willy's en Marjetten, Zuidflank, Vriendinnen, Nieuw Texas en #hetisingewikkeld. Daarnaast had hij bijrollen in Flikken, Vermist, Zone Stad (aflevering Left Side Army), De Ronde, Spoed, Amigo's en Code 37 en in Aspe. Van 2015 tot 2017 vertolkte hij de rol van de populaire Guy Vandewiele in de VTM-serie Spitsbroers. In 2018 speelde Haelvoet de rol van gijzelnemer Tommy De Coninck in de bekroonde televisieserie De Dag en de rol van Den Beir in de film Niet Schieten. Eind 2018 speelde Haelvoet inspecteur Simon Roelandts in de misdaadserie 13 Geboden.

Privé[bewerken | brontekst bewerken]

Haelvoet, afkomstig van Sint-Gillis-bij-Dendermonde, woont in Antwerpen. Hij is familie van radiopresentatrice Julie Van den Steen.[bron?]

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]