Naar inhoud springen

Biografie Radjiv Chikhoer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit artikel komt mogelijk voor verwijdering in aanmerking.
Het overleg hierover wordt gevoerd op deze discussiepagina. Iedereen is welkom daaraan bij te dragen. Zie voor meer informatie: Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst.
Voel je vrij het artikel te bewerken. Haal de pagina echter niet leeg en verwijder deze boodschap niet voordat de discussie gesloten is.

Radjiv Chikhoer

Radjiv Chikhoer, geboren op 9 september 1986 in Paramaribo, Suriname, groeide op in een gezin met drie kinderen. Na het behalen van zijn MAVO-diploma in 2004, wilde hij graag doorstromen naar het VWO, maar financiële beperkingen verhinderden dit. Hij besloot daarom een beroepsgerichte opleiding te volgen en solliciteerde bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo voor de opleiding tot verpleegkundige. Hij werd toegelaten tot de Centrale Opleiding voor Verpleegkundigen en beoefenaren van Aanverwante Beroepen, nu bekend als het Elsje Finck Sanichar College COVAB. In 2009 behaalde hij zijn diploma als verpleegkundige.

Direct na zijn afstuderen begon Chikhoer te werken op de Spoedeisende Hulp en Ambulance dienst van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar hij drie jaar werkzaam was. Op zoek naar verdere professionele ontwikkeling verhuisde hij in 2011 naar Bonaire. Daar werkte hij tot 2020 in diverse rollen, waaronder spoedeisende hulp verpleegkundige, ambulanceverpleegkundige, flight nurse, kwaliteitsfunctionaris acute zorg, en docent verpleegkunde.

Via Bonaire volgde Radjiv Chikhoer een op maat gemaakte opleiding tot spoedeisend medisch hulpverlener aan de Fontys Hogeschool. Aansluitend voltooide hij een gespecialiseerde opleiding voor spoedeisende hulp en ambulanceverpleegkundige, ontwikkeld in samenwerking met de Amstel Academie.

Tijdens zijn tijd op Bonaire droeg Chikhoer bij aan verschillende belangrijke projecten binnen het ziekenhuis. In 2012 ontwikkelde hij diverse formulieren voor verschillende afdelingen en was hij betrokken bij het opzetten van de Air Ambulance Service (MMT), inclusief de aanschaf van een nieuw vliegtuig (Learjet 35A), materialen, apparatuur, processen en werkinstructies. In 2013 zette hij opleidingen en trainingen op voor Air Ambulance apparatuur voor een nieuwe spoedeisende hulp en ambulancedienst. In 2018 werkte hij aan de ontwikkeling en implementatie van een patiënten datasysteem op Bonaire.

Zijn diverse en uitgebreide ervaring in de acute zorg, zowel in de praktijk als in management- en trainingsrollen, heeft hem een vooraanstaande positie gegeven in de gezondheidszorgsector

Radjiv Chikhoer bleef zich voortdurend ontwikkelen en wilde graag verder studeren. Hij besloot een bacheloropleiding te volgen, waarvoor hij eerst enkele modules in bedrijfskunde afrondde aan de NCOI. Na het succesvol afronden van deze modules werd hij toegelaten tot de bacheloropleiding. Zijn universitaire studies volgde hij aan de European Global School en de European International University in Parijs.

Zijn academische carrière tussen 2016 en 2023 omvatte de volgende kwalificaties: - Bachelor in Healthcare Management - Doctor of Business Administration (DBA) - Doctor in Healthcare Management (Dr.) - Master of Science in Healthcare Management (MSc) - Master of Business Administration in Disaster and Emergency Management (MBA) - Geregistreerde Verpleegkundige Spoedeisende Hulp (RN-Emergency) - Digitaal Rechercheur

Met deze uitgebreide en diverse academische achtergrond versterkte hij zijn expertise en bekwaamheden in zowel de gezondheidszorg als in bedrijfskunde en crisismanagement. Radjiv Chikhoer is een ervaren professional in de gezondheidszorg met meer dan 15 jaar expertise in acute zorg. Hij heeft een sterke achtergrond in zowel praktische als theoretische aspecten van zorgmanagement. Chikhoer heeft diverse geavanceerde opleidingen gevolgd en bezit meerdere diploma's, waaronder een MBA, M.Sc., DBA, en een RN in Spoedeisende Geneeskunde.