Black hat

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Een black hat is de slechterik of valsspeler, uit westernfilms, waarin een cowboy een zwarte hoed op heeft en de held een witte. Deze term wordt figuurlijk gebruikt in de computerindustrie, waar hij verwijst naar een hacker die inbreekt op computers of netwerken, of de oorzaak is van computervirussen.

Black Hat Hacker[bewerken]

1607132 1650626025159428 5094123632464749646 n 01.jpg

Black Hat Hackers zijn computerkrakers, gespecialiseerd in onbevoegde penetratie van informatiesystemen. Ze gebruiken computers om systemen aan te vallen om voordelen, of gewoon voor het plezier. Deze soortgelijke penetraties vereisen dat er data worden aangepast of vernietigd en dat ook zonder toestemming. Zij verspreiden ook computervirussen en internetwormen. Ook spam aanleveren door het gebruik van botnets.

Zoekmachine-optimalisatie[bewerken]

In de afgelopen jaren wordt de term black hat en white hat vaker geassocieerd met de zoekmachine-optimalisatie-industrie (SEO). Black hat SEO-technieken, ook bekend als spamdexing, trachten de zoekresultaten door te verwijzen naar specifieke pagina’s op een manier die tegen de richtlijnen van zoekmachines gaat, waar white hat-tactieken wel geaccepteerd worden door zoekmachines.

In films[bewerken]

In de filmindustrie is een black hat iemand uit een westernfilm waarbij die een zwarte hoed opheeft, terwijl de held een witte draagt.

Bekende black hat-slechteriken uit films[bewerken]