Blood Promise

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Blood Promise
(Boekomslag op en.wikipedia.org)
Auteur(s) Richelle Mead
Kaftontwerper Emilian Gregory
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Taal Engels
Reeks/serie Vampire Academy
Onderwerp Vampiers
Genre Jeugdliteratuur, fantasie, romantiek
Uitgever Penguin Group Razorbill
Uitgegeven 25 augustus 2009
Medium Druk (hardcover, pocketboek) en e-boek (Kindle, Nook)
Pagina's 503
ISBN-code 978-1-59514-198-9
Voorloper Shadow Kiss
Vervolg Spirit Bound
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Blood Promise is het vierde boek in de Vampire Academy serie van de Amerikaanse auteur Richelle Mead.[1] In het vorige boek had de hoofdpersoon Rose een pact gesloten met haar geliefde Dimitri om als een van hen Strigoi werd, de ander hem zou doden, in plaats van ze te laten loslopen als boosaardige vampier. In Blood Promise komt de interne strijd van Rose naar voren als ze naar Rusland reist om hem te zoeken en om zich aan haar belofte te houden.

In de eerste week na de publicatie van Blood Promise, kwam de serie op de New York Times-bestsellerslijst voor kinderseries, op #2, direct na de populaire Twilight-serie.[2]

Plot[bewerken]

In Blood Promise verlaat Rose St. Vladimir's Academy om achter Dimitri aan te gaan, die een Strigoi is geworden. Het enige wat ze weet is dat er een kans is dat hij zich ergens in Siberië bevindt - niet erg specifiek - omdat het is waar hij oorspronkelijk vandaan kwam. Ze verblijft eerst een tijdje in Sint-Petersburg, waar ze rondhangt in clubs waarvan ze weet dat er vaak Moroi komen, in de hoop zo iets te weten te komen over een actieve Strigoi in Siberië.

Externe links[bewerken]

Referenties[bewerken]