Borzée

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Borzée
Plaats in België Vlag van België
Borzée (België)
Borzée
Situering
Gewest Vlag Wallonië Wallonië
Provincie Vlag Luxemburg Luxemburg
Gemeente La Roche-en-Ardenne
Coördinaten 50° 11′ NB, 5° 38′ OL
Detailkaart
Borzée (Luxemburg)
Borzée
Locatie in Luxemburg (provincie)
Portaal  Portaalicoon   België

Borzée is een plaats in de Belgische gemeente La Roche-en-Ardenne, in de provincie Luxemburg.

De belangrijkste bezienswaardigheid van Borzée is een kapel gewijd aan de Onbevlekte Ontvangenis van Maria. De kapel is net zoals de meeste andere gebouwen in Borzée opgetrokken in schist.

Vakantiecentrum[bewerken | brontekst bewerken]

In Borzée was van 1972 tot 2010 een vakantiecentrum van de Algemene Centrale der Openbare Diensten (ACOD). Het vakantiecentrum richtte zich op zowel individuele vakantiegangers als scholen en groepen, en was te situeren in de sector van het sociaal toerisme.[1]

In december 2010 werd het vakantiecentrum gesloten.[2][3] Na de sluiting deed het vakantiecentrum nog enige tijd dienst als opvangcentrum voor asielzoekers, maar vanaf 2012 kwam het gebouw leeg te staan.[4]

In 2017 verkocht ACOD het 15 hectare grote vakantiedomein aan een projectontwikkelaar.[5]

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]

  1. Le Centre nature de Borzée revit - DH Les Sports+. archive.vn (1 april 2020). Gearchiveerd op 1 april 2020. Geraadpleegd op 15 april 2020.
  2. La Roche-en-Ardenne Un projet de reconversion vers le tourisme haut de gamme existe : Le centre de vacances de Borzée fermé. Le Soir (22 oktober 2010).
  3. (fr) T. V. Lux, FERMETURE DU CENTRE BORZEE - TV Lux. www.tvlux.be. Geraadpleegd op 15 april 2020.
  4. Le centre de Borzée sera un centre de transit. 7 sur 7 (7 december 2010). Geraadpleegd op 15 april 2020.
  5. (fr) T. V. Lux, Borzée : le centre de vacances racheté par le groupe Lamy - TV Lux. www.tvlux.be. Geraadpleegd op 15 april 2020.
  • Dit artikel of een eerdere versie ervan is een (gedeeltelijke) vertaling van het artikel Borzée op de Franstalige Wikipedia, dat onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen valt. Zie de bewerkingsgeschiedenis aldaar.