Brooklyn Borough Hall

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Brooklyn Borugh Hall

De Brooklyn Borough Hall was ontworpen in 1835 door de architect Gamaliel King en werd gebouwd onder toezicht van Stephen Haynes. Het was voltooid in 1849 en werd vanaf toen gebruikt als stadhuis van de stad Brooklyn. In januari 1898 werd de onafhankelijke stad Brooklyn geannexeerd door New York City en werd Kings County de Borough van Brooklyn. Het is het oudste publieke gebouw van Brooklyn. Momenteel is er het kantoor van de Brooklyn Borough President gevestigd.

De bouw van het stadhuis van Brooklyn begon in 1845 en duurde tot 1849. Het Kings County Courthouse was gebouwd in 1868, waardoor het gebied (momenteel bekend als Downtown Brooklyn) het bestuurlijke centrum werd en een druk commercieel gebied. In de jaren 1940, werd het Kings County Courthouse met andere gebouwen in het noorden vervangen, door een aantal rechtbanken en een plein voor de Borough Hall.

Foto genomen rond 1908

Door een brand op 26 februari 1895 werd de koepel en de bovenverdiepingen beschadigd. Daardoor hing er hierna voor 85 jaar een vlag boven het gebouw. Tot het jaar 1980, toen werd het gebouw gerestaureerd en werd het beeld van Vrouwe Justitia weer op de nieuwe koepel geplaatst.

Zie ook[bewerken]

Referenties[bewerken]