Buffy the Vampire Slayer (film)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Buffy the Vampire Slayer
Tagline Sometimes it takes more than just good looks to kill.
Regie Fran Rubel Kuzui
Hoofdrollen Kristy Swanson, Donald Sutherland, Luke Perry en Rutger Hauer
Muziek Carter Burwell
Montage Jill Savitt
Camilla Toniolo
Cinematografie James Hayman
Distributie 20th Century Fox
Première 31 juli 1992
Speelduur 86 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget 7 miljoen Amerikaanse dollar
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Buffy the Vampire Slayer is een Amerikaanse komische horrorfilm uit 1992 onder regie van Fran Rubel Kuzui. Schrijver en bedenker Joss Whedon vervolgde het verhaal hieruit in 1997 in een gelijknamige televisieserie met andere acteurs.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Het leven van tienermeisje Buffy Summers staat in het teken van winkelen, winkelen en nog eens winkelen. Dit verandert als ze op een dag Merrick ontmoet, een zogenaamde Watcher. Hij vertelt haar dat zij door het lot uitverkoren is om de vampiers te bestrijden die te midden van de mensheid leven. Met behulp van haar nieuwe instructeur leert ze gevechtkunsten en samen met haar vriend Pike moet ze de meestervampier Lothos zien te overwinnen.

Rolverdeling[bewerken]

Van film naar serie[bewerken]

Bedenker Whedon vervolgde het verhaal uit de film in 1997 in een televisieserie die zeven seizoenen werd uitgezonden. Deze won in tegenstelling tot de lauw ontvangen film meer dan dertig prijzen, waaronder een Emmy Award, een Hugo Award, een Satellite Award en negen Saturn Awards in verscheidene categorieën.

De rol van Buffy Summers werd in de serie overgenomen door Sarah Michelle Gellar en die van haar moeder Joyce door Kristine Sutherland. Geen van de andere personages noch acteurs uit de film verhuisde verder mee. In plaats daarvan verhuist Buffy met haar moeder in de eerste aflevering naar Sunnydale, waar ze nieuwe vrienden, bekenden en vijanden maakt. Aan de gebeurtenissen uit de film wordt alleen nog een enkele keer gerefereerd in gesprekken, nooit met beelden.