Bulk & Skull

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bulk & Skull
Personage uit Power Rangers
Debuut Day of the Dumpster (pilot Mighty Morphin Power Rangers)
Laatst gezien (als duo): Forever Red
Gespeeld door Paul Schrier
Jason Narvy
Persoonsinformatie
Volledige naam Farkas Bulkmeier & Eugene Skullovitch
Soort Mens
Geslacht Man
Leeftijd onbekend, ergens begin 20 in “Day of the Dumpster” en begin 30 in “Forever Red”
Nationaliteit Amerikaans
Beroep Chronologische volgorde:
Studenten
Lid van de junior politie
Verschillende baantjes
Assistenten van Professor Phenomenus
Uitbater van een bar.
Portaal  Portaalicoon   Media

Bulk & Skull zijn twee fictieve personages uit de televisieserie Power Rangers. Ze waren permanente personages van Mighty Morphin Power Rangers t/m Power Rangers: In Space. Bulk kwam daarnaast ook nog voor in Power Rangers: Lost Galaxy en Power Rangers: Samurai, en beide hadden een gastoptreden in Power Rangers: Wild Force.

De volledige namen van het duo zijn Farkas Bulkmeier (gespeeld door Paul Schrier) en Eugene Skullovitch (gespeeld door Jason Narvy), maar vrijwel iedereen kort hun namen af tot Bulk en Skull. De twee vormden in de serie over het algemeen de vrolijke noot met hun niet al te slimme gedrag. Hun uiterlijk (Bulk was dik en Skull dun) deed denken aan het duo Laurel en Hardy.

Mighty Morphin Power Rangers[bewerken | brontekst bewerken]

Bulk en Skull maakten hun debuut in de eerste aflevering van de serie. In het eerste seizoen zijn ze de lokale pestkoppen en punks van Angel Grove High, en het lokale jongerencentrum. Gedurende het hele eerste seizoen probeerden ze voortdurend om rijk te worden of hun ego te vergroten. Maar hierbij maken ze zichzelf alleen maar belachelijk omdat elk plan uitdraait op een fiasco.

Gedurende het tweede seizoen van de serie maken ze het tot hun persoonlijke missie om de ware identiteiten van de Rangers te ontdekken. Ironisch genoeg lukt ze dat ook twee keer. De eerste keer is toen de Rangers hun geheugen verloren door toedoen van het Scatterbain monster. Bulk en Skull wisten met een prisma de geheugenwisstraal van dit monster te blokkeren en het effect terug te draaien. Ze verloren hierbij zelf echter hun eigen kortetermijngeheugen en dus ook hun herinneringen aan de Rangers’ identiteiten. De tweede maal toonde een helderziende Bulk wie de Rangers waren, maar hij geloofde haar niet.

Skull is in de serie verliefd op Kimberly en Bulk lijkt een oogje te hebben op Trini. Echter, als de twee in het gezelschap van de overige Rangers waren noemden ze hen “nerds”. In het begin van de serie had Skull de gewoonte om alles wat Bulk zei te herhalen.

In het derde seizoen onderging het duo een verandering toen ze lid werden van de Angel Grove Junior Police Force en voor het eerst Luitenant Stone ontmoetten. Stone werd hierna zelf ook een vast personage die geregeld Bulk en Skull opdrachten gaf. Alleen wisten Bulk en Skull deze opdrachten altijd te verknallen.

Mighty Morphin Alien Rangers[bewerken | brontekst bewerken]

Gedurende deze serie werden Bulk en Skull net als de Rangers weer kinderen door Master Vile’s Orb of Doom. Bulk werd tijdelijk veranderd in het "Brat Boy" monster door Rita Repulsa en Lord Zedd.

Power Rangers: Zeo[bewerken | brontekst bewerken]

Gedurende Power Rangers: Zeo zijn Bulk en Skull leden van de Junior Police Force, totdat Luitenant Stone wordt ontslagen. Bulk en Skull gan hierna voor Stone werken, die zijn eigen detectivebureau begint. Rond dezelfde tijd krijgen Bulk en Skull onverwacht hulp van Goldar en Rito Revolto, die hun geheugen hadden verloren. Echter, toen de twee hun geheugen terugkregen keerden ze weer terug naar Rita en Zedd.

Aan het einde van Zeo accepteren Bulk en Skull het aanbod om voor een detectivebureau in Frankrijk te gaan werken. Deze beslissing werd echter geheel genegeerd in Power Rangers: Turbo, waar het duo nog gewoon voor Stone werkt.

Power Rangers: Turbo[bewerken | brontekst bewerken]

In Turbo: A Power Rangers Movie worden Bulk en Skull gevangen door Divatox, maar later bevrijd door de Rangers. Aan het begin van Power Rangers: Turbo krijgen ze de kans om wederom bij het politiekorps te komen omdat Detective Stone Ernie verving als de eigenaar van de lokale bar. Voordat ze dit aanbod kunnen accepteren worden beide door Elgar veranderd in chimpansees.

Bulk en Skull bleven gedurende enkele afleveringen in hun chimpansee-gedaante. Hun stemmen werden nog wel gedaan door Paul Schrier en Jason Narvy, maar alleen het publiek kon hen verstaan. Ironisch genoeg nam Jerome Stone hen onder zijn hoede.

Ze werden uiteindelijk terug veranderd in mensen, maar als bijwerking waren ze tijdelijk onzichtbaar. Nadat ze weer zichtbaar werden probeerden ze nieuwe baantjes te vinden, variërend van pizzabezorgers tot bouwvakkers.

Power Rangers: In Space[bewerken | brontekst bewerken]

Gedurende Power Rangers: In Space verlaat Jerome Stone de serie. Bulk en Skull gaan hierop hierna de assistenten van de verstrooide professor Phenomenus, die koste wat het kost buitenaards leven wilde vinden en vangen.

De grootste verandering in karakter bij Bulk en Skull kwam in de finale van de serie getiteld Countdown to Destruction. Hierin verovert Astronema’s troepen de Aarde. Ze verzamelt vervolgens alle burgers van Angel Grove en eist dat de Rangers zichzelf bekend zouden maken. Bulk en Skull waren de eersten die, om de echte rangers wat extra tijd te geven, beweerden dat zij de Rangers waren, gevolgd door nog enkele andere inwoners. Toen de echte Rangers zichzelf bekendmaakten en de tegenaanval begonnen, leidde Bulk de inwoners van Angel Grove in het gevecht tegen Astronema’s troepen. Voor veel fans wordt dit moment gezien als het hoogtepunt uit de geschiedenis van Bulk en Skull.

Power Rangers: Lost Galaxy[bewerken | brontekst bewerken]

In Power Rangers Lost Galaxy gaan Bulk en Professor Phenomenus aan boord van de ruimtekolonie Terra Venture. Skull wordt alleen even in de eerste aflevering gezien, waarin hij ligt te slapen. Blijkbaar miste hij hierdoor zijn vlucht en bleef achter op aarde.

Bulk en professor Phenomenus runnen op Terra Venture een bar. Aan het einde van de serie kwamen ze samen met de andere inwoners op Mirinoi terecht.

Power Rangers: Wild Force[bewerken | brontekst bewerken]

In de Power Rangers: Wild Force aflevering Forever Red hebben Bulk en Skull een gastoptreden. Het wordt in deze aflevering niet onthuld hoe het kan dat Bulk weer op aarde is gekomen na de gebeurtenissen uit Lost Galaxy, maar voor de meeste fans was dit blijkbaar geen probleem.

In de aflevering runnen de twee samen een tropische bar genaamd "Bulkmeiers". Tommy Oliver, de voormalige Power Ranger, is ook in deze bar aanwezig. Bulk en Skull hebben in de aflevering een gesprek over de begindagen van Power Rangers, waarbij vooral Bulk opschept over hoe hij oog in oog heeft gestaan met Lord Zedd en Rita Repulsa.

Dit was tot dusver het laatste optreden van de twee als duo.

Power Rangers: Samurai[bewerken | brontekst bewerken]

Bulk speelt weer mee in het 19e seizoen, Power Rangers: Samurai. Hierin zorgt hij voor Spike, de zoon van Skull, die hem altijd "oom Bulk" noemt. Bulk probeert Spike op te leiden tot samoerai nadat hij het nieuwe rangerteam in actie heeft gezien, maar dit gaat hem niet goed af.

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • Gedurende het filmen van "Mighty Morphin Power Rangers: The Movie" voelden de acteurs zich nogal achtergesteld. Daarom kregen ze de positie van assistent-regisseurs voor de Power Rangers-afleveringen die rond dezelfde tijd werden gefilmd.
  • Paul Schrier regisseerde zelf de "Mighty Morphin Alien Ranger" aflevering "Attack of the 60' Bulk", waarin hij zelf ook even te zien is. Schier regisseerde tevens een aantal Power Rangers: Turbo-afleveringen gedurende de eerste helft van het seizoen (waarin Bulk en Skull chimpansees waren).
  • Bulk en Skull zijn het eerste komische duo in Power Rangers. Andere soortgelijke duo’s zijn Marah & Kapri in Power Rangers: Ninja Storm en Cassidy & Devin in Power Rangers: Dino Thunder.
  • De reden dat Bulk en Skull in de eerste helft van Power Rangers: Turbo in chimpansees werden veranderd was zodat Narvy en Schrier tijd hadden om zich voor te bereiden op een mogelijke spin-off van Power Rangers die geheel rond Bulk en Skull zou draaien. Deze spin-off kwam echter nooit van de grond en de acteurs keerden derhalve terug naar de serie.[1]
  • Tussen de Lost Galaxy en Wild Force seizoenen was Paul Schrier nog altijd betrokken bij de PR crew. Hij deed in zowel Lightspeed Rescue als Time Force de stemmen van enkele monsters.
  • Jason Narvy deed ook stemwerk voor de Saban serie Masked Rider.

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]