Phantom Ranger

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Phantom Ranger
Achtergrond
Eerste verschijning The Phantom Phenomenon (Power Rangers: Turbo)
Laatste verschijning Countdown to Destruction, Part 2 (Power Rangers in Space)
Gespeeld door Alex Dodd (stem)
Persoonlijke informatie
Alter ego('s) onbekend
Soort onbekend
Thuiswereld Eltar
Wapens en hulpmiddelen Phantom Laser
Power Ruby
Artillatron
Delta Megazord
Superkrachten Kan onzichtbaar worden. Is bovenmenselijk sterk en snel.

De Phantom Ranger is een personage uit de televisieserie Power Rangers. Hij deed mee in de series Power Rangers: Turbo en Power Rangers in Space.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

In Power Rangers: Turbo[bewerken | brontekst bewerken]

Er is maar zeer weinig bekend over de Phantom Ranger. Zelfs zijn echte identiteit is nog nooit onthuld. De naam Phantom Ranger werd aan hem gegeven door de Turbo Power Rangers omdat hij onzichtbaar kon worden, en omdat zijn pantser leek op de kostuums van de Rangers. Het is ook niet bekend waar de Phantom Rangers’ krachten vandaan komen aangezien hij nooit buiten zijn rangervorm wordt gezien. De krachtbron van zijn pantser is echter een robijn in de torsoplaat.

De Phantom Ranger komt van de planeet Eltar, wat ook de thuisplaneet is van Zordon. Zijn zord, Artillatron, is een combinatie van een tank en een 18-wheeler. Zijn wapen is de Phantom Laser, een zwart vleermuisachtig laserwapen.

Phantom Ranger voorzag de Rangers van de nieuwe Rescue Zords toen hun oude Turbozords waren gevangen door Generaal Havoc.

De Phantom Ranger was, ondanks dat er vrijwel niets over hem bekend was, de liefdesinteresse van Cassie Chan.

In Power Rangers in Space[bewerken | brontekst bewerken]

In Power Rangers in Space kwamen de Rangers de Phantom Ranger weer tegen. Hij was toen net als zij op zoek naar de gevangen Zordon. Hij gaf Andros een speciale CD waarmee hij de Delta Megazord kon activeren.

In de finale van Power Rangers: In Space, Countdown to Destruction, vocht de Phantom Ranger samen met de Blue Senturion tegen het Machine Keizerrijk.

Tot op heden is de Phantom Ranger nog altijd de enige ranger wiens echte naam, ras, soort en identiteit nooit zijn onthuld. Zijn stem werd gedaan door Alex Dodd.

Japanse versie[bewerken | brontekst bewerken]

In Power Rangers: Turbo's Super Sentai-tegenhanger Gekisou Sentai Carranger was Phantom Rangers Japanse versie, de "VRV Master", maar een bijpersonage en beslist geen Ranger. Dit was de eerste keer dat een niet-Ranger Sentai personage wel een Ranger was in Power Rangers.