Naar inhoud springen

CKV Valto

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
CKV Valto
Algemeen
Sport Korfbal
Geschiedenis
Opgericht 6 juni 1961
Structuur
Voorzitter Vlag van Nederland Marco Stolze
Trainer Vlag van Nederland Mark Tissink
Competities
Zaalcompetitie Overgangsklasse
Veldcompetitie Overgangsklasse


Tenue
Portaal  Portaalicoon   Sport
Valto>

CKV Valto is een Nederlandse korfbalvereniging uit De Lier. CKV Valto is een korfbalvereniging dat uitkomt in de overgangsklasse veld en eerste klasse zaal. De jeugdteams spelen op het hoogste en een na hoogste niveau, de A1 speelt in de overgangsklasse, de overige eerste teams spelen in de éérste klasse. Valto is een ambitieuze vereniging waar gezelligheid en resultaat voorop staan.

Korfbalvereniging CKV Valto (Vlotte Aanval Leidt Tot Overwinning) is opgericht op 6 juni 1961. Op 10 juni werd de eerste bestuursvergadering gehouden.

De vereniging is gestart op de voormalige ijsbaan. Doordat dit veld acht maanden per jaar onder water stond, was een nieuwe locatie toch wel wenselijk. In mei 1962 werd uitgeweken naar het veld van boer Van Staalduinen aan de Burgerdijkseweg in De Lier. Enkele greppels werden met vereende krachten weggewerkt en voor aanvang van de wedstrijden werden de schapen, koeien en hun uitwerpselen van het veld verwijderd. Op dit veld verscheen ook het eerste clubhuis van Valto.

Aangezien de voormalige gemeente De Lier plannen had om een nieuw sportpark de realiseren, het huidige sportpark de Zweth, ontstond er behoefte een vereniging met rechtspersoonlijkheid op te richten. In 1965 werd dit gerealiseerd, waarbij de naam werd gewijzigd in C.K.V. (christelijke korfbalvereniging) Valto.

In 1967 werd dan het sportpark De Zweth geopend. Op de locatie aan de Kanaalweg verrees Valto's kantine 't Mikpunt. Na vele vergrotingen en verbouwingen was dit gebouw echter wel aan vervanging toe. Naar aanleiding van ruimtegebrek op het terrein aan de Kanaalweg en met oog op de onveilig verkeerssituatie aldaar, verhuisde Valto met ingang van het voorjaar 1999 terug naar waar het oorspronkelijk vandaan kwam: het terrein van de voormalige ijsbaan. Valto kreeg daar de beschikking over twee kunstgrasvelden en een eigen clubhuis met een nieuwe naam: Villa Valto. Dat laatste is een must voor een buitensport- vereniging als Valto die zoveel activiteiten voor haar leden organiseert.

NK Veldkorfbal

[bewerken | brontekst bewerken]

Valto is door het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) toegewezen als organisator van het NK Veldkorfbal voor het seizoen 2018-2019 en 2019-2020.