Reggesteyn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf CSG Reggesteyn)
CSG Reggesteyn
Reggesteyn
Algemeen
Locatie Rijssen en Nijverdal
Type vmbo, havo en vwo
Denominatie christelijk
Personen
Directeur Aart van 't Veld
Leraren ongeveer 350
Studenten 2306 (Schooljaar 2012/2013)
Overig
Motto Omdat we niet allemaal hetzelfde zijn.
Website http://www.reggesteyn.nl/
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

CSG Reggesteyn is een christelijke scholengemeenschap in het Overijsselse Nijverdal en Rijssen. De scholengemeenschap bestaat uit drie vestigingen: twee in Nijverdal en één in Rijssen. Op Reggesteyn worden alle niveaus van voortgezet onderwijs gegeven.

Vestigingen[bewerken | brontekst bewerken]

Vestiging Noetselerbergweg, Nijverdal[bewerken | brontekst bewerken]

De vestiging Noetselerbergweg is de hoofdvestiging. Bestuur, directie en andere bestuursraden zijn hier gevestigd. De locatie telt 1011 leerlingen.[1] havo en vwo zijn de richtingen die hier worden gegeven.

Op deze vestiging worden de volgende extra vakken onderwezen: Chinese taal en cultuur, Informatica en Technasium. Er werd tot in 2011 ook Spaans gegeven, maar dit is stopgezet.

In 2013 heeft de school een semipermanente noodbouw op het sportveld gebouwd met 6 lokalen, om het lokalentekort op te vangen.

Vestiging Willem de Clercqstraat, Nijverdal[bewerken | brontekst bewerken]

Hier wordt nog alle lagen en richtingen vmbo onderwezen. In verband met de landelijke vernieuwing vmbo heeft de school besloten om alle praktijkrichtingen van het vmbo te verplaatsen naar Rijssen. Alleen theorie ((G)TL) wordt vanaf 2015 nog hier gegeven. Vestiging "C" heeft 396 leerlingen.[1]

Vestiging Rijssen[bewerken | brontekst bewerken]

Op deze locatie worden alle lagen van het praktijkonderwijs, vmbo, en de onderbouw van de havo en het vwo onderwezen. Het gebouw huisvest bijna 1300 leerlingen[1] en is qua lokalenaantal de grootste vestiging van de drie. Het is ook het nieuwste, nadat de oude vestiging Rijssen, een VMBO locatie, in 2005 is afgebrand.[2]

Samenwerking[bewerken | brontekst bewerken]

De school heeft nauwe samenwerkingsverbanden met onder andere CSG Het Noordik in Almelo. Dit komt door de aanwezigheid van het Technasium. Ook is de school aangesloten bij "Socrates" waar onder andere Het Noordik en Het Stedelijk Lyceum uit Enschede bij aangesloten zijn.