Carl Mason

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Van Lanschot Senior Open 2010.

Stuart Carl Mason (Oxfordshire, 25 juni 1953) is een Engelse professioneel golfer.

Europese Tour[bewerken | brontekst bewerken]

Op twintigjarige leeftijd werd Carl Mason professional, het jaar daarna speelde hij op de Europese Tour. Daar hield hij zich altijd wel staande, maar alleen in 1994 eindigde hij in de Top-20 van de Order of Merit (OoM). In dat jaar behaalde hij pas zijn eerste overwinningen, de Turespaña Masters in Andalusië en het veel belangrijkere Schotse Open op Gleneagles. Dat waren zijn enige twee overwinningen totdat hij in 2003 op de Seniors Tour ging spelen.

Andere tours[bewerken | brontekst bewerken]

Senior Tour[bewerken | brontekst bewerken]

Vanaf 1999 hield hij enkele jaren een speel-pauze en werd referee op de European Senior Tour. In 2003 mocht hij daar zelf spelen en won meteen de OoM.

In 2008 won hij voor de tweede keer het Seniors Open op Bad Ragaz in Zwitserland. Hij maakte tijdens de tweede ronde een score van 66, zijn beste ronde ooit. Het was zijn 20ste overwinning op de Senior Tour.

In 2009 won MAson de Senior Masters in MArbella. Het was zijn 23ste overwinning op de Senior Tour en daarmee stond hij gelijk aan het record van Tommy Horton.

Gewonnen[bewerken | brontekst bewerken]

Order of Merit[bewerken | brontekst bewerken]

Als rookie op de Senior Tour won hij in 2003 de Order of Merit. Dat lukte hem opnieuw in 2004 en 2007. In 2007 noteerde hij 5 overwinningen en won daarmee de John Jacobs Trophy.