Carlos Peña (Spaanse voetballer)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Carlos Peña
Carlos Peña
Persoonlijke informatie
Geboortedatum 28 juli 1983[1]
Geboorteplaats Salamanca, Spain
Positie Verdediger
Getrainde teams
Vlag van India Goa
Vlag van Thailand Ratchaburi
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Carlos González Peña (Salamanca, 28 juli 1983) is een Spaans profvoetballer. Hij speelt sinds 2010 als verdediger bij Real Valladolid.

Clubvoetbal[bewerken | brontekst bewerken]

Peña begon als voetballer bij CF Damm, waar hij tien jaar speelde. In 2000 kwam hij bij FC Barcelona, waar de verdediger in de cantera (jeugdopleiding) ging spelen. In 2002 kwam Peña in Barça B terecht. Tijdens de voorbereiding voor het seizoen 2004/05 werd hij door Frank Rijkaard bij het eerste elftal gehaald. Peña speelde in de oefenwedstrijden tegen CD Banyoles, UE Figueres, Palamós FC en CF Hércules. Zijn officiële debuut in het eerste elftal van FC Barcelona maakte Peña echter niet. Wel speelde hij in november 2005 mee in het met 6-0 gewonnen duel tegen Gimnàstic de Tarragona in de halve finale van de Copa Catalunya. In juni 2006 tekende Peña voor drie seizoenen bij Albacete. Na het aflopen van dat contract trok hij naar Recreativo Huelva. Sinds 2010 speelt hij bij Real Valladolid.

Nationaal elftal[bewerken | brontekst bewerken]

In 2002 won Peña met Spanje het EK Onder-19. Met het Spaans elftal Onder-20 werd hij, samen met clubgenoten Andrés Iniesta, Sergio García de la Fuente en Rubén Martínez, in 2003 vicewereldkampioen op het WK Onder-20 in de Verenigde Arabische Emiraten. Spanje verloor in de finale met 1-0 van Brazilië.