Carnival Spirit (schip, 2001)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Carnival Spirit)
Ga naar: navigatie, zoeken
Carnival Spirit
De Carnival Spirit
De Carnival Spirit
Geschiedenis
Werf Kvaerner Masa-Yards (Helsinki, Finland)
In de vaart genomen 2001
In dienst 2001
Status In dienst
Eigenaren
Vlag Panama
Eigenaar Carnival Corporation & plc
Charteraar Carnival Cruise Lines
Algemene kenmerken
Type Cruiseschip
Lengte 293.52 m
Breedte 32.31 m
Diepgang 7.77 m
Hoogte 12 dekken
Tonnenmaat 85,900 GRT
Passagiers 2680
Vaart 22 kn
IMO-nummer 9188647
Bemanning 961
Portaal  Portaalicoon   Maritiem

De Carnival Spirit is een cruiseschip van Carnival Cruise Lines en is het eerste schip uit de Spirit-klasse. De Spirit is ook het eerste nieuwe 'Fun Ship' dat afvaarten verzorgt naar Alaska en Hawaii.

Carnival Spirit in Acapulco

Layout[bewerken]

80% van de kajuiten liggen aan de buitenkant van het schip. Van deze 80% hebben nog eens 80% een balkon.

Afvaarten[bewerken]

In de zomermaanden, van mei tot september, maakt de Spirit afvaarten naar Alaska, met havens in Icy Strait, Ketchikan, Juneau, Skagway en Victoria. Ervoor voer de Spirit ook naar Sitka, waar het schip het Lynn Canal in Prince William Sound overstak en verschillende gletsjers bezocht in 1-week-durende cruises, vertrekkende van Vancouver en Whittier (Alaska).

In december 2011 en januari en februari 2012 zal de Spirit afvaarten maken naar de Hawaïaanse eilanden. Deze afvaarten zullen onder andere Maui, Kailua-Kona, Hilo en Kauai bezoeken. Hawaii is ook vaak het stoppunt tussen de zomerse Alaska cruises en de winterse Mexico cruises.

Tijdens de wintermaanden vaart de Spirit naar de Mexicaanse Riviera, waar ze Cabo San Lucas, Puerto Vallarta, Mazatlan, La Paz, Ensenada en Manzanillo bezoekt. Ze begint en eindigt haar cruises in San Diego, Californië of Los Angeles.

Nadat de Spirit haar afvaarten naar Alaska in 2012 beëindigd heeft, zal ze afvaarten gaan maken naar Australië. Dit zal het eerste schip van de rederij zijn, dat buiten Noord-Amerika zal varen.

Externe link[bewerken]