Charlotte De Bruyne

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Charlotte De Bruyne
Charlotte De Bruyne
Algemene informatie
Geboren Gent, 11 september 1990
Land Vlag van België België
Werk
Beroep actrice
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Charlotte De Bruyne (Gent, 11 september 1990) is een Vlaamse actrice.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Ze begon in 2002 theaterateliers te volgen in jeugdtheater de Kopergietery in Gent. In 2008 begon ze haar theateropleiding aan het KASK in Gent. Sinds dat jaar speelt ze ook bij theatergezelschap Ontroerend Goed.[1] Ze speelde er in "Pubers Bestaan Niet", "A Game Of You", "Intern", "The Smile Off Your Face", "Under the Influence" en A History Of Everything (deze laatste in samenwerking met de Sydney Theatre Company).

In 2011 maakte ze, onder de vleugels van Ontroerend Goed, haar eerste eigen voorstelling "XXXO", samen met collega Nathalie Verbeke. Ze won hiermee in 2012 de Total Theatre Award voor beste jong werk op het internationaal theaterfestival in Edinburgh. In 2014 speelde ze met vijf collega's van Ontroerend Goed "Wijven", in regie van haar partner Alexander Devriendt.

In 2012 speelde ze een van de hoofdrollen in Little Black Spiders van Patrice Toye. In 2013 vertolkte ze een gastrol in de televisiereeks De Ridder. In februari 2014 speelde ze naast Jan Decleir de vrouwelijke hoofdrol in Flying Home van Dominique Deruddere. In december 2014 vertolkte ze de rol van de jonge Nel in de televisieserie Vriendinnen op één. In 2015 stond ze op de set van de film Achter de wolken van Cecilia Verheyden, waar ze het personage van Evelien speelde. In 2018 speelde zij Nathalie, de vriendin van David Van de Steen, in Niet Schieten. In 2019 was ze te zien in De twaalf waarbij haar personage (Holly Ceusters) een van de 12 juryleden is. In 2020 speelde ze Alizée in de Play4 reeks Grond.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]