Chicago Tribune

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Chicago Tribune
Chicago-ChicagoTribuneBuilding01.jpg
Type Dagblad
Eerste editie 10 juni 1847
Eigenaar(s) Tribune Company
Uitgeverij(en) Scott C. Smith
Oplage 566,827
Land(en) Verenigde Staten
Talen Engels
ISSN 1085-6706
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Media

De Chicago Tribune is een van de grootste Amerikaanse dagbladen. De krant werd voor het eerst uitgegeven op 10 juni 1847.

De krant draagt een sterk liberaal en moralistisch gedachtegoed uit. De filosofie van de krant wordt toegelicht in het zogenoemde Statement of principles.

De Chicago Tribune kwam zelf ook meerdere malen in het nieuws:

  • Op de dag van de presidentsverkiezingen in 1948 hield de krant een telefonische enquête om de uitslag te voorspellen. Op basis van dit onderzoek werd Thomas Dewey uitgeroepen tot winnaar. De krant verscheen met de paginabrede kop "Dewey defeats Truman". Later die dag zou echter blijken dat Harry S. Truman de verkiezingen gewonnen had.
  • Toen in 1974 de tekst van de Watergate-tapes werd vrijgegeven wist de Chicago Tribune deze eerder te publiceren dan de Amerikaanse overheidsdrukkerij.
  • Een week later meldde de krant van mening te zijn dat het onethisch zou zijn wanneer Richard Nixon nog langer zou aanblijven. Voor deze publicatie dachten veel mensen dat Nixon het wel zou redden. Hierna geloofde zelfs het overgrote deel van zijn stafleden hier niet meer in.

Externe link[bewerken]