Cindy de Koning

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Cindy de Koning
Cindy de Koning
Volledige naam Cindy de Koning
Geboren 9 augustus 1973
Land Vlag van Nederland Nederland
Jaren actief 1995 - heden
Bekend van NOS Journaal
Omroep Brabant
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

Cindy de Koning (Diepenveen, 9 augustus 1973) is een Nederlandse nieuwslezer en presentatrice werkzaam bij de regionale radiozender Omroep GLD en daarvoor tot augustus 2023 bij Omroep Brabant.

Loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Cindy was al op jonge leeftijd met het medium radio bezig. Ze begon bij de ziekenomroep van Eindhoven en de lokale omroepen van Eindhoven, Geldrop en Waalre. Dit combineerde ze met haar studie aan de School voor Journalistiek in Tilburg. In 1995 begon ze bij Omroep Brabant met het presenteren van het radioprogramma Lekker Geen Wekker. Daarnaast deed ze ook diverse muziekprogramma's, een culinair programma (De Heerlijkheid), een theaterprogramma met Henk Krol, nieuws en verslaggeving. Ruim tien jaar presenteerde ze haar radioprogramma De Koning Te Rijk. In 2010 stopte Cindy met haar radiowerk en werd ze een van de vaste gezichten van Brabant Nieuws op Omroep Brabant Televisie.

Naast haar radio- en televisiewerk treedt ze regelmaat op als gespreksleider en dagvoorzitter. Daarnaast is ze voice-over van bedrijfsfilms en telefoonsystemen. Maar ook geeft ze presentatie- en voice-coaching.

Vanaf 15 februari 2016 presenteert ze tweemaal per dag het regionieuws bij het NOS Journaal, samen met Suzanne de Kroon.

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

Cindy is getrouwd met Femke de Jong en heeft twee kinderen, Tijmen en Rozemarijn.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]