Circle Jerks

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Circle Jerks is een hardcore band, ontstaan in 1979 in Hermosa Beach, Californië. In 1983 hielden ze een stop, en kwamen in 1985 weer terug. Ze waren actief tot 1989. In 1994 kwamen ze weer terug, maar twee later (1996) gingen ze weer uit elkaar. In 2001 kwamen ze voor een laatste maal bij elkaar, en zijn tegenwoordig nog steeds bij elkaar.

Geschiedenis[bewerken]

De originele samenstelling bestond uit oprichter Keith Morris, gitarist Greg Hetson, basgitarist Roger Rogerson en drummer Lucky Lehrer.

Na het derde album met de originele opstelling maakte de band een korte stop van twee jaar. Greg Hetson deed toen mee aan de net opgerichte punkband Bad Religion.

In 1985 waren ze terug met twee nieuwe bandleden, Keith Clark achter het drumstel, hij verving Lucky Lehrer, die toen naar Bad Religion verhuisde om daar te drummen. Tevens kwam Zander Schloss in de band, als basgitarist. Hij volgde Roger Rogerson op.

In 1994 kwamen ze bij elkaar, tijdens de opkomst van punkmuziek. Het was dezelfde opstelling als voorheen. In 1996 volgde daarna ook snel hun eerste album na de terugkeer. In het begin van de tour wilden de bandleden weer hun eigen wegen ingaan, en zeiden de latere tourdata af.

In 1999 werd bij voormalig zanger Keith Morris diabetes geconstateerd.

In mei 2001 kwam de band weer bij elkaar, en zijn dat nu nog steeds. De huidige opstelling bestaat uit zanger Keith Morris, gitarist Greg Hetson, basgitarist Zander Schloss en drummer Keith Fitzgerald.[1]

Discografie[bewerken]

Studioalbums[bewerken]

Jaar Titel Label Overige informatie
1980 Group Sex Frontier Records Debuutalbum
1982 Wild in the Streets Frontier Records
1983 Golden Shower of Hits Allegiance Records
1985 Wonderful Combat Records
1987 VI Combat Records
1995 Oddities, Abnormalities and Curiosities Mercury Records
2007 Naamloos

Overige albums[bewerken]

Jaar Titel Label Overige informatie
1986 Group Sex/Wild in the Streets Frontier Records Compilatie-album van de eerste twee albums die de band uitbracht.
1992 Gig Combat Records Livealbum.

Externe links[bewerken]