Claymore (manga)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Claymore
クレイモア
(Kureimoa)
Doelgroep Shōnen
Genre Actie, Avontuur, Bovennatuurlijk
Manga: Claymore
Mangaka Norihiro Yagi
Uitgever Vlag van Japan Shueisha
Andere uitgevers Vlag van Canada Vlag van Verenigde Staten Viz Media
Vlag van Australië Vlag van Nieuw-Zeeland Madman Entertainment
Publicatie in Vlag van Japan Jump Square
Originele publicatie mei 2001 – Oktober 2014
Delen 26
Tv-anime: Claymore
Regie Hiroyuki Tanaka
Studio Madhouse
Netwerk Vlag van Japan Nippon Television
Originele uitzending 3 april 2007 – 25 september 2007
Afleveringen 26

Claymore is een Japanse mangaserie geschreven en geïllustreerd door Norihiro Yagi. De manga verscheen in 2001 voor het eerst in het nu opgeheven Monthly Shōnen Jump. Toen in 2007 het magazine stopte werd de serie tijdelijk gepubliceerd in Weekly Shōnen Jump en toen in november 2007 Jump Square geïntroduceerd werd verhuisde de serie naar dit magazine. Al deze magazines worden/werden uitgegeven door Shueisha en onder hun "Jump Comics" label zijn op het moment (2009) 22 volumes/tankōbons uitgebracht in Japan.

Plot[bewerken]

Het verhaal speelt in een middeleeuwse wereld die geterroriseerd wordt door monsters genaamd Yoma die zich voeden met menselijke ingewanden. Een naamloze geheime organisatie heeft daarom eveneens naamloze monsterjagers gecreëerd die door de lokale bevolking Claymore of Zilver oogige heks worden genoemd, een half mens half monster.

Het verhaal draait om een Claymore genaamd Clare, haar rang/nummer is 47. Het nummer van een Claymore hangt samen met de sterkte/vaardigheden van een Claymore. Hoe lager het nummer des te sterker de Claymore. In totaal zijn er 47 nummers overeenkomend met het aantal gebieden/zones in deze wereld. Dit maakt Clare gezien haar nummer de zwakste van allemaal.

Maar Clare is echter geen normale Claymore. Een Claymore wordt gecreëerd door Yoma/moster vlees in het menselijk lichaam te brengen. Met als resultaat een mens met boven natuurlijke kracht en snelheid, lichtblond tot wit haar en zilverkleurige ogen. Clare echter is maar voor een vierde monster doordat bij haar vlees van andere Claymore gebruikt is. Het vlees is afkomstig van een voormalige nummer 1 (volgens het verhaal de sterkste Claymore ooit). Bedoeld als experiment om de buitengewone vaardigheden van deze Claymore binnen de organisatie te behouden. Het bleek echter een mislukking, vandaar haar nummer 47.

Anime[bewerken]

De eerste elf delen van de manga werden door Madhouse Studios verwerkt tot een 26 afleveringen tellende anime. Deze werd in Japan in 2007 uitgezonden van 3 april tot 25 september.

Externe links[bewerken]