Coen Poulus

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Coen Poulus (Schiedam, 10 november 1944) was een Nederlandse voetballer van Xerxes, Hermes DVS in Schiedam en BV De Graafschap in Doetinchem.

Poulus speelde in de jeugd bij Hermes DVS, maar maakte zijn debuut in de eredivisie bij Xerxes/DHC. Hij keerde in 1967 terug naar Hermes DVS uit zijn geboortestad Schiedam dat uitkwam in de toenmalige tweede divisie. Na de terugkeer van Hermes DVS naar de amateurs in 1971 vertrok Poulus naar De Graafschap. Hij speelde op De Vijverberg van seizoen '71-'72 tot en met '74-'75 toen respectievelijk Piet de Visser en Evert Teunissen trainer waren. In zijn tweede seizoen bij de Superboeren promoveerde hij van de Eerste divisie naar de Eredivisie.
Poulus en Chris de Vries waren de brekers op het middenveld die de bal inleverden bij Guus Hiddink.

Toen zijn voetballoopbaan beëindigd was, werd hij bestuurslid van De Graafschap en kwam in die hoedanigheid in augustus 1985 in conflict met Sándor Popovics die hij betichtte spelers voor N.E.C. te ronselen. Als bestuurslid had hij een groot aandeel in het aantrekken van Pim Verbeek als trainer.
Poulus bleef in Doetinchem waar hij een bedrijf startte in keukens, tegels en sanitair. Ook regelde hij wedstrijden van Oud-De Graafschap.

Zie ook[bewerken]

Bron[bewerken]

De Trouwe Honden (N.E.C.) inzake conflict[dode link]