BV De Graafschap

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
De Graafschap
De Vijverberg.JPG
Naam Betaald Voetbal De Graafschap
Bijnaam Superboeren, blauw-witte zebra's, Trots van de Achterhoek
Opgericht 1 februari 1954
Stadion De Vijverberg
Capaciteit 12.600[1]
Voorzitter Hans Veldhorst
Trainer Jan Vreman
(Hoofd)sponsor ATAG
Begroting € 7 miljoen
Competitie Eredivisie
Teamkleuren Teamkleuren Teamkleuren
Teamkleuren
Teamkleuren
Thuiskleuren
Teamkleuren Teamkleuren Teamkleuren
Teamkleuren
Teamkleuren
Uitkleuren
Icoontje huidige resultaten Seizoen 2015/16
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

BV De Graafschap is een Nederlandse profvoetbalclub uit Doetinchem. De club is opgericht op 1 februari 1954. De thuisbasis van De Graafschap is De Vijverberg. De Graafschap is in de Eredivisie één keer achtste geworden, de hoogste eindklassering in de clubgeschiedenis.

Algemene informatie[bewerken]

De Graafschap werd nog nooit landskampioen en won nog nooit de KNVB Beker. De hoogste eindklassering in de Eredivisie was de achtste plaats in 1997. De Graafschap heeft een rijke geschiedenis in zowel de Eredivisie als de Eerste Divisie. Bij de indeling van divisies kwam De Graafschap in de Eerste Divisie terecht. Het degradeerde vervolgens eenmaal naar de Tweede divisie om later weer terug te komen. Na het debuut in de Eredivisie 1974 degradeerde De Graafschap zeven keer tegenover zes promoties. In 1991, 2007 en 2010 werd de club kampioen in de Eerste Divisie. Om de vele promoties en degradaties staat De Graafschap evenals FC Den Bosch en FC Volendam als een 'heen en weer'.

De thuiswedstrijden van De Graafschap worden in stadion De Vijverberg gespeeld. Het stadion biedt plaats aan 12.600 toeschouwers en werd gebouwd in 1954. In de loop van jaren is er regelmatig gediscussieerd over een nieuw onderkomen. Dit plan werd in 2012 definitief van de tafel geveegd en de club zal zich richten op uitbreiding en modernisering van het stadion.

Geschiedenis[bewerken]

Ontstaan van de club[bewerken]

Naar aanleiding van de Watersnoodwedstrijd en de weigering van de KNVB om het profvoetbal in te voeren, werd de 'wilde bond' NBVB opgezet. In deze bond zou profvoetbal gespeeld worden, waarvoor nieuwe clubs werden opgericht. In Doetinchem werd onder leiding van de heer Johan Roodbergen op 1 februari 1954 de beroeps voetbal club (bvc) 'De Graafschap' opgericht. De club zal spelen met een horizontaal blauw en wit gestreept shirt, een witte broek en horizontaal blauw en wit gestreepte kousen. In Doetinchem was voordien nog nooit profvoetbal gespeeld. Toen de NBVB en KNVB fuseerden, trad De Graafschap alsnog toe tot de (prof)competitie. Hiervoor fuseerde de club met VV Oosseld (opgericht in 1922, kortweg VVO) tot vereniging betaald voetbal (vbv) 'De Graafschap' nadat gesprekken over een samengaan van alle clubs rond Doetinchem op niets waren uitgelopen. De clubs maakte gescheiden het seizoen 1954/55 af en hierna werd de fusie geformaliseerd en werd Oosseld de amateurafdeling van De Graafschap. Gesprekken om ook VV Doetinchem hierbij te betrekken werden door de leden van Doetinchem verworpen. De Graafschap is de enige ploeg uit de NBVB die nog als zelfstandige profclub bestaat. Saillant detail is dat oprichter Roodbergen 'zijn' De Graafschap nooit zag spelen, daar de man nagenoeg blind was. De thuiswedstrijden werden in het nieuw gebouwde stadion De Vijverberg gespeeld.

Hoogtijdagen en degradatie[bewerken]

Tussen 1995 en 2003 speelde De Graafschap het langst onafgebroken in de Eredivisie. In 1997 eindigde De Graafschap onder Fritz Korbach op de achtste plaats, nog altijd hoogste eindpositie ooit. Sindsdien werden de resultaten echter steeds minder en in 2003 degradeerde De Graafschap onder trainer Peter Bosz na acht jaar naar de Eerste Divisie.

Heen en weer[bewerken]

In het daaropvolgende seizoen promoveerde De Graafschap ondanks de zesde plaats op wonderbaarlijke wijze opnieuw naar de Eredivisie. In de virtuele stand stond De Graafschap in de nacompetitie in de 90e minuut (met 11 punten maar met een minder doelsaldo) gelijk met Heracles Almelo. Door het slechtere doelsaldo zou Heracles promoveren, maar in de extra tijd scoorde verdediger Michael van der Kruis de winnende treffer uit tegen Excelsior. Hierdoor promoveerde De Graafschap.

Een jaar later degradeert De Graafschap via hetzelfde systeem naar terug naar de Eerste Divisie na in de Eredivisie als zeventiende te zijn geëindigd. In 2006 eindigde De Graafschap als vijfde in de Jupiler League.

Tweemaal kampioen[bewerken]

In 2007 werd De Graafschap met overmacht kampioen van de Eerste Divisie en wist het vriend en vijand te verrassen door in de winter van 2007 op 2008 de twaalfde plaats te bezetten. De resultaten werden slechter na de winterstop. Slechts één overwinning werd er in de tweede seizoenshelft geboekt, maar via de nacompetitie wisten ze zich alsnog veilig te spelen.

Na vele transfers en een trainerswisseling in de zomer sloot De Graafschap het jaar 2008 af op de zeventiende plaats en een halfjaar later sloten ze daar ook af. De Graafschap wist in de competitie op wonderbaarlijke wijze aan degradatie te ontsnappen door in de voorlaatste wedstrijd in de laatste minuut de winnende treffer te maken. Vervolgens bleek een gelijkspel in de rechtstreekse degradatiekraker tegen Volendam op de laatste speeldag voldoende te zijn om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Volendam degradeerde hierop op slechts één punt van De Graafschap en Roda JC rechtstreeks naar de Eerste Divisie. In de nacompetitie ging het alsnog mis. In de finale werd er over drie wedstrijden verloren van RKC Waalwijk.

De Graafschap speelde vervolgens een goed seizoen in de Jupiler League en kroonde zich in de 35e speelronde tot kampioen van de Jupiler League seizoen 2009/2010. In eigen huis werd Go Ahead Eagles na een vroege 0-2 achterstand alsnog verslagen door doelpunten in onder andere de 86e en 89e minuut.

In het daarop volgende seizoen in de Eredivisie werden onder trainer Darije Kalezic prima resultaten neergezet resulterend in een uiteindelijke veertiende plek. De Graafschap won dat seizoen onder meer knap in de Kuip van Feyenoord met 0-1.

Zwarte jaren[bewerken]

Het seizoen 2011/2012 was een dramatische jaargang voor De Graafschap. Er werd al lange tijd slecht gepresteerd wanneer trainer Andries Ulderink in januari na een pijnlijke 1-4 thuisnederlaag tegen degradatieconcurrent VVV-Venlo op straat wordt gezet. Onder interim-trainer Richard Roelofsen wist de ploeg rechtstreekse degradatie te ontlopen. In de nacompetitie ging de club in de tweede ronde alsnog onderuit.

In de zomer van 2012 werd Pieter Huistra als trainer aangesteld. Naarmate het al zo slechte seizoen vorderde, kwamen tal van mankementen aan het licht bij de supporters. Er zouden problemen zijn met de financiën, bestuurlijk was het een rotzooi, de selectie was niet goed genoeg en het stadion was vaak voor nog niet de helft gevuld. Wel werd de derde periode gewonnen. Uiteindelijk eindigde De Graafschap op de achtste plaats en werd het in de tweede ronde in de nacompetitie uitgeschakeld door eredivisionist Roda JC.

Het volgende seizoen was ook een moeilijke jaargang. Eind 2013 werd bekendgemaakt dat De Graafschap een schuld had van 3 miljoen euro. De Graafschap kreeg van de vereniging betaald voetbal (de op dat moment enige aandeelhouder) de toestemming om aandelen uit te geven, om zo van de schulden af te komen. De Graafschap zette 30 aandelen te koop. Op 11 december meldde De Graafschap op haar website dat Guus Hiddink een aandeel heeft gekocht van De Graafschap. Trainer Huistra werd halverwege het seizoen ontslagen en zijn opvolger Jimmy Calderwood bleef slechts 29 dagen aan het roer wegens gebrek aan vertrouwen van het bestuur. Graafschap eindigde uiteindelijk als zevende. In de nacompetitie werd het in de tweede speelronde na een spannende ontknoping uitgeschakeld door eredivisionist RKC Waalwijk.

Terug naar de Eredivisie[bewerken]

In het seizoen 2014/2015 zijn de bestuurlijke problemen verkleind en ook de financiële malaise lijkt achter de rug. Met een vrij jonge selectie eindigt De Graafschap na een lang gevecht om twee tickets voor de nacompetitie met VVV-Venlo en Sparta Rotterdam op de zesde plaats. In de eerste ronde wordt Almere City ten onrechte uitgeschakeld (Almere maakte een buitenspeldoelpunt in de extra tijd wat later geen buitenspel bleek te zijn). In de tweede ronde werd Eredivisionist Go Ahead Eagles tweemaal met 1-0 verslagen en plots stond De Graafschap met één been in de Eredivisie. In de finale tegen FC Volendam speelde de club van trainer Jan Vreman met 0-0 gelijk om vervolgens in Volendam met 0-1 te winnen. Hierdoor is De Graafschap na drie jaar afwezigheid gepromoveerd naar de Eredivisie.

Doordat er financieel nog niet veel mogelijk is in Doetinchem trekt De Graafschap in de zomer van 2015 relatief onbekende spelers uit met name de Eerste Divisie aan. De club wilt niet koste wat kost handhaving veiligstellen met als risico nieuwe financiële problemen. Resulterend staat De Graafschap in de winterstop met slechts vijf punten onderaan. In zeven wedstrijden na de winterstop pakte de Graafschap meer punten dan in de zeventien voorgaande en staat het momenteel 17e met achttien punten.

Aanhang[bewerken]

Wanneer De Graafschap in de Eredivisie speelt is het stadion vaak goed gevuld. In de Jupiler League is dit wel eens anders. Verkocht De Graafschap in 2009 nog de meeste seizoenkaarten van de Eerste Divisie, waren er tijdens De Graafschap - Go Ahead Eagles in 2012 slechts 5000 toeschouwers. Dat is 3000 minder dan het aantal verkochte seizoenkaarten drie jaar eerder.

Imago van de club[bewerken]

Uit een onderzoek uit 2007 van het bureau Sport+Markt voor de Eredivisie CV, waarin de imagowaarde van de eredivisieclubs werd bekeken, kwam naar voren dat De Graafschap op de achtste plaats staat wat betreft aantrekkelijkheid: net onder FC Utrecht en net boven Sparta Rotterdam.

Supportersverenigingen[bewerken]

De Graafschap kent meerdere supportersverenigingen waarvan Brigata Tifosi en De Superboeren het bekendst zijn.

Spinnekop[bewerken]

De Graafschap staat bekend om de fanatieke supporters op de Spinnekop. Deze tribune is gevuld met de harde kern van De Graafschap. De Brigata Tifosi is de bekendste fanatieke supportersgroep van De Graafschap. Zij staan bekend om hun grote sfeeracties en massale steun.

Sinds het seizoen 2012/2013 hebben zij een eigen vak. In eerste instantie werd vak 31 op de Roodbergen tribune hiervoor aangewezen maar sinds de winterstop is "vak 31" verplaatst naar de Spinnekop, op de plek waar eerder vak 16 zat. Deze verhuizing heeft tevens tot gevolg dat er op de Spinnekop nu twee vakken zijn met louter staanplaatsen.

Termen[bewerken]

De naam Superboeren, die als geuzennaam wordt gebruikt, werd begin jaren negentig bedacht op de tribune door een onbekende supporter. Er wordt vaak gezegd dat de naam bedacht is door Hans Kraay jr., maar dit is niet juist. Hij was wel de eerste die de naam in de media gebruikte. De term maakt gebruik van het woord Boeren, waarvoor clubs als De Graafschap en PSV soms werden uitgescholden. Met de term Superboeren wordt niet alleen de spelersgroep, maar ook de aanhang van De Graafschap aangeduid. Een van de spreuken die ook vaak gebruikt wordt door de aanhang van De Graafschap is ook: "proud to be a superboer" wat betekent: trots om een superboer te zijn.

Supporters gebruiken vaak geuzennaam Superboeren. Daarnaast is er ook het Achterhoeks woord: D'ran (spreek uit DR AN). Het woord betekent vrij vertaald "Er tegenaan!" en de tekst wordt veelvuldig gebruikt. Ter hoogte van de middenstip, voor het speelveld is een tegel geplaatst met de tekst "D'ran" erop. Bij het betreden van het veld passeren alle spelers deze tegel. In het seizoen 2011-2012 was er ook een sponsoractie met de naam d'ran. Supporters lieten voor een klein bedrag hun naam in het logo van d'ran zetten om hun club financieel te steunen.

Een ander bekende spreuk is: attamottamotta (spreek uit attamot tamotta). Het betekent vrij vertaald ; als dat moet dan moet dat! Het wordt vooral gezongen door supporters wanneer het niet goed gaat met het team.

Rivalen[bewerken]

De rivaal van De Graafschap is Vitesse uit Arnhem. De wedstrijden tussen deze clubs wordt ook de derby van het oosten genoemd. Voor de supporters kan een overwinning op Vitesse een slecht seizoen deels nog goedmaken. Deze wedstrijden leven vooral bij de supporters van De Graafschap aangezien Vitesse een grotere rivaliteit heeft met N.E.C..

Mascotte[bewerken]

De Graafschap heeft een zebra als clubmascotte met de naam Guus. Guus is vernoemd naar oud-De Graafschapper Guus Hiddink. Hij is de mascotte van Supportersvereniging Superboeren 'De Graafschap' en wordt vooral gebruikt voor de jeugdleden van De Graafschap, De Superboertjes.

Stadion[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie De Vijverberg voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

De thuiswedstrijden van De Graafschap worden in stadion De Vijverberg gespeeld. Het stadion biedt plaats aan 12.600 toeschouwers. Het stadion werd gebouwd in 1954. In het verleden heeft De Graafschap onderzoek laten doen naar de bouw van een nieuw stadion; dit onderzoek is in 2009 afgerond. De Vijverberg heeft momenteel onvoldoende capaciteit om de begroting verder op te schroeven om van De Graafschap een stabiele Eredivisieclub te maken. Ook is de huidige locatie infrastructureel gezien niet optimaal. Het budget zou met behulp van een nieuw stadion stijgen van zo'n 10 miljoen naar zeker 15 miljoen euro.

Er waren vijf locaties bekendgemaakt voor het nieuwe stadion. De locaties waren allemaal rond de A18, de snelweg die langs Doetinchem loopt. De Graafschap gaf de voorkeur aan het nieuwe industrieterrein dat gerealiseerd moet worden nabij Wehl. Echter, vanuit de supporters bestond hiervoor veel weerstand; een vertrek uit Doetinchem was voor velen onbespreekbaar. Een andere locatie op het Vredesteinterrein nabij het station kon wel op goedkeuring van de aanhang rekenen, maar de grondprijs bleek uiteindelijk te hoog. Het nieuwe stadion zou plaats moeten bieden aan ruim 18.000 man, met een typische Engelse uitstraling en een Achterhoekse sfeer.

Eind februari 2012 werd bekendgemaakt dat de club zich definitief gaat richten op uitbreiding en modernisering van De Vijverberg, plannen voor een nieuw stadion zijn hiermee van de baan.

Trainingscomplex[bewerken]

De Graafschap traint bij trainingscomplex SVDW. Deze is gelegen aan de oostkant van Doetinchem en is ook de thuishaven van de jeugd van De Graafschap. De jeugd van De Graafschap traint, en speelt ook wedstrijden op de Bezelhorst, Jong De Graafschap traint ook bij SVDW en speelt zijn wedstrijden in Doetinchem op het kunstgrasveld van VIOD. Het eerste elftal traint bij SVDW, en speelt de wedstrijden ook op de Vijverberg.

Erelijst[bewerken]

Eerste Divisie (3x)

1991, 2007, 2010.

Tweede Divisie (1x)

1969

Competitieresultaten 1955–2015[bewerken]

4 D
13 B
10 A
4 A
14 A
17 B
11
10
15 A
5 B
11 A
2 A
18
6
1
8
16
11
4
14
13
12
18
14
8
6
7
18
14
6
3
9
10
4
9
7
1
17
5
6
2
14
8
11
13
14
15
14
18
6
17
5
1
16
17
1
14
17
8
7
6
-
55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16
Eredivisie
Hoofdklasse (profniveau)
Eerste divisie
Eerste klasse (profniveau)
Tweede divisie

In elke staaf van de grafiek staat van boven naar beneden vermeld:

 • Eindnotering
Dit is de positie die de club heeft bereikt in de competitie, zonder eventuele beslissings-, play-off of nacompetitiewedstrijden die nodig zijn geweest om bijvoorbeeld de kampioen van de competitie te bepalen.
 • Tussenstand
Met een asterisk (*) bij de positie op de ranglijst wordt de tussenstand in het lopende seizoen vermeld óf de tussenstand bij een afgebroken en nimmer uitgespeelde competitie.
 • Competitieniveau en/of afdelingsletter of Officiële eindstand Eredivisie
  • Competitieniveau en/of afdelingsletter
  Hierbij geeft het getal het niveau weer, welke ook terug te vinden is in de legenda. De letter is de afdelingsaanduiding en wordt gebruikt wanneer er meer afdelingen zijn op hetzelfde niveau. De afdelingsletter is altijd een hoofdletter en wordt meestal zonder nummer gebruikt.
  Voorbeeld: 2F is niveau 2e klasse competitie F.
  Het competitieniveau en nummer wordt niet vermeld wanneer er slechts één competitie van dit niveau was.
  • Officiële eindstand Eredivisie (getal staat tussen haakjes vermeld)
  Sinds de introductie van play-offwedstrijden voor Europees voetbal na afloop van de reguliere competitie in 2005/06, is de KNVB verplicht een eindstand van de Eredivisie door te geven aan de UEFA aan de hand van deze play-offwedstrijden.
  Bij deze eindstand staan clubs die zich hebben gekwalificeerd voor Europees voetbal hoger dan clubs die zich niet wisten te kwalificeren. Indien er geen verschil was tussen de eindnotering en de officiële eindstand, staat dit getal niet vermeld.
 • Onderafdeling
Hier staat afgekort de naam van de onderafdeling indien de club in dat jaar in een onderafdeling uitkwam. Tevens staat deze afkorting in de legenda en wordt gelinkt naar het artikel over deze onderafdeling. Deze afkorting wordt alleen vermeld wanneer de club in het verleden in verschillende onderafdelingen heeft gespeeld. Deze vermelding is in de staaf altijd in kleine letters. Deze onderafdelingen zijn na het seizoen 1995/96 afgeschaft. Heeft de club in slechts één onderafdeling gespeeld, dan is dit alleen terug te vinden in de legenda.

De hoogte van de staaf is afhankelijk van de eindnotering en het competitieniveau waarop dit bereikt is. Het hoogste competitieniveau waarop de club gespeeld heeft heeft derhalve het maximale bereik in hoogte, één niveau lager zal de maximale hoogte altijd lager uitkomen dan de laagste positie van het niveau hoger enzoverder. Dezelfde competitie kan op een ander moment een ander maximaal bereik hebben, indien er een niveau tussen gevoegd is of juist is afgestoten. Voorbeeld: de Hoofdklasse was tot de invoering van de Topklasse in 2010 het derde niveau in Nederland, maar is vanaf seizoen 2016/17 door de herinvoering van de Tweede divisie het vijfde niveau geworden. De staaf voor de hoofdklasse zal in 2009 bij dezelfde club hoger zijn dan in 2017.

Onder de staaf staat het jaartal vermeld waarin het seizoen is afgesloten. 15 verwijst naar het seizoen 2014/15 en/of eventueel op het seizoen 1914/15.

Wanneer een staaf leeg is, zijn deze gegevens niet bekend. Het kan ook zijn dat de club dat seizoen niet heeft meegespeeld op het hogere amateurniveau, vroegtijdig de competitie heeft verlaten of uit de competitie is gezet.
In het seizoen 1944/45 was er wegens de Tweede Wereldoorlog geen reguliere competitievoetbal, daardoor is deze staaf automatisch leeg.


Opmerking: In de 1e klasse en lager spelen de clubs in districten. Deze districten staan niet vermeld in de grafiek.

Selectie 2015/16[bewerken]

Nr. Nat. Naam Geb. dat. Contract Vorige club
Keepers
1 Vlag van Nederland Hidde Jurjus 09-02-1994 2017 Eigen jeugd
16 Vlag van Nederland Jasper Heusinkveld 24-12-1988 2015 Vlag van Nederland Go Ahead Eagles
41 Vlag van Nederland Eric Verstappen 19-05-1994 2017 Vlag van Nederland VVV-Venlo
Verdedigers
2 Vlag van Nederland Thijs Bouma 02-04-1992 2016 Almere City FC
3 Vlag van Nederland Robin Pröpper 23-09-1993 2015 Vlag van Nederland Vitesse (jeugd)
4 Vlag van Nederland Ted van de Pavert 06-01-1992 2015 Eigen jeugd
5 Vlag van Nederland Jeroen Tesselaar 16-01-1989 2016 St. Mirren FC
12 Vlag van Nederland Bart Straalman 28-08-1996 2017 Eigen jeugd
18 Vlag van Nederland Tim Linthorst 03-07-1994 2017 Vitesse
19 Vlag van Nederland Nathaniel Will 16-02-1989 2016 Vlag van Nederland N.E.C.
24 Vlag van Nederland Jan Lammers 10-05-1995 2016 Eigen jeugd
25 Vlag van Nederland Tolgahan Çiçek 19-06-1995 2017 Vlag van Nederland FC Groningen/SC Cambuur (jeugd)
Middenvelders
6 Vlag van Nederland Lion Kaak 26-06-1991 2015 Vlag van Nederland Achilles'29
7 Vlag van Nederland Alexander Bannink 20-02-1990 2017 FC Emmen
8 Vlag van België Karim Tarfi 05-07-1993 2016 Vlag van België Anderlecht (jeugd)
14 Vlag van Nederland Bryan Smeets 22-11-1992 2017 MVV
15 Vlag van Engeland Andrew Driver 20-11-1987 2016 Vlag van Schotland Aberdeen
20 Vlag van Nederland Youssef El Jebli 27-12-1992 2017 FC Lienden
29 Vlag van Nederland Tom Menting 29-11-1994 2016 Eigen jeugd
42 Vlag van Nederland Mark Diemers 11-10-1993 2016 FC Utrecht
Aanvallers
9 Vlag van Nederland Vincent Vermeij 09-08-1994 2016 Vlag van Nederland Ajax (jeugd)
10 Vlag van Nederland Dean Koolhof 15-12-1994 2017 Eigen jeugd
11 Vlag van Nederland Erik Quekel 16-04-1987 2017 Vlag van Nederland FC Den Bosch
13 Vlag van Nederland Cas Peters 13-05-1993 2017 Vlag van Portugal CD Nacional
17 Vlag van België Nathan Kabasele 14-01-1994 2016 Vlag van België Anderlecht (gehuurd)
23 Vlag van Hongarije Kristopher Vida 23-06-1995 2016 Vlag van Nederland FC Twente (jeugd)
43 Vlag van Polen Piotr Parzyszek 08-09-1993 2016 Vlag van Engeland Charlton Athletic

Technische staf[bewerken]

Overige elftallen[bewerken]

Jong De Graafschap, voorheen De Graafschap 2, is het tweede elftal van BV De Graafschap, met voornamelijk spelers die nog niet in aanmerking komen voor een plaats in de eerste selectie. Het team komt sinds 2008 uit in de beloftencompetitie. Jong De Graafschap heeft een keer de beloftencompetitie gewonnen in 1999 en een keer KNVB Beker voor beloften in 2009. Doordat ze de KNVB Beker voor beloften wonnen mochten ze mee doen aan de KNVB beker, Hierin reikten ze tot de achtste finales. Na overwinningen op SC Cambuur en PEC Zwolle was eredivisionist NAC Breda na 120 minuten (verlenging) te sterk. Sinds het seizoen 2013/14 speelt Jong De Graafschap in de Beloften Eredivisie. Locatie van de thuiswedstrijden is sportpark Dichteren van de Doetinchemse 3e klasser VV VIOD.

Bekende namen[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Lijst van spelers van De Graafschap voor een volledige lijst

Spelers die trainer werden[bewerken]

Lijst van trainers[bewerken]

Voorzitters (niet volledig)[bewerken]

 • Walther Fackeldey
 • Jan Gijsbertse
 • - 1994 Anton van Kooten
 • 1994 - 2000 Hylke Enzerink
 • 2013 - 2015 Dick Chargois
 • 2015 - heden Hans Veldhorst

Externe link[bewerken]