Naar inhoud springen

V.V. IJsselmeervogels

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
VV IJsselmeervogels
Naam Voetbalvereniging IJsselmeervogels
Bijnaam De Rooien
De Vogels
Opgericht 6 juni 1932
Plaats Vlag Bunschoten Bunschoten
Stadion Sportpark De Westmaat
Capaciteit 8.000
Aantal leden 1743 (per 28 oktober 2023)
Aantal velden 4 (kunstgras)
Voorzitter Vlag van Nederland Ruud van Diermen
Trainer Raymond Bronkhorst
Assistent Vlag van NederlandPaulo Meijndershagen
(Hoofd)sponsor FishPartners
Kledingmerk Acerbis
Speeldag Zaterdag
Competitie Derde divisie (2023/24)
Website https://www.ijsselmeervogels.nl
Tenue ontbreekt
Portaal  Portaalicoon   Voetbal
Shirt IJsselmeervogels 2022/20/23

De voetbalvereniging IJsselmeervogels is een Nederlandse voetbalclub. Het is met zeven landstitels (naast VV Katwijk) bij de amateurs de (gedeeld) succesvolste club in het Nederlandse amateurvoetbal. De rood-witten komen uit Spakenburg, in de Nederlandse provincie Utrecht, aan de boorden van de voormalige Zuiderzee (nu aan het Eemmeer). Op de ranglijst aller tijden, wat betreft het aantal gescoorde punten in wedstrijden op het hoogste amateurniveau in het zaterdagvoetbal, sinds invoering landelijke eerste later Hoofdklasse 1970/71 bezet IJsselmeervogels de eerste plaats.[1]

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De vereniging ontstond in 1932 en kende in de beginperiode een aantal verschillende namen zoals VVIJV, V.V. IJsselmeer en N.A.S. (Na Arbeid Sport) en al vrij snel werden de clubkleuren van IJsselmeervogels rood en wit. Het tenue bestaat uit een rood-wit shirt (wit met een brede verticale rode baan, vergelijkbaar met dat van Ajax) en een rode broek. De kousen waren aanvankelijk rood met witte bies, maar dit is inmiddels overgegaan in wit. Het complex van IJsselmeervogels (Sportpark de Westmaat) wordt gedeeld met aartsrivaal Spakenburg. Beide kantines worden gescheiden door een muur, aan beide zijden (bij de ingang van beide clubs) bevindt zich het hoofdveld. De bijvelden (beide drie stuks) worden gescheiden door hekwerk en bosschages. Alle velden op sportpark De Westmaat zijn voorzien van kunstgras.

Tot aan de invoering van de landelijke eerste klasse in 1970 speelt IJsselmeervogels steeds op het zo hoog mogelijke niveau (mede door geografische indeling is dit niet altijd het hoogste niveau). Hier komt in 1970 verandering in door deze invoering. IJsselmeervogels plaatst zich er werd in het tweede en derde jaar kampioen.

1975: Historie geschreven in de KNVB Beker[bewerken | brontekst bewerken]

In 1975 wordt IJsselmeervogels landelijk bekend door als amateurclub de halve finale van de KNVB beker te halen. Limburgia (1-0) Profclubs SC Amersfoort (4-1), FC Groningen (op het moment koploper in de eerste divisie, 2-1) en AZ '67 (5e in de Eredivisie) werden verslagen. Bij AZ kwamen de toentertijd onbetaalde amateurs op 2-0 voorsprong door Jan Vedder en Jaan de Graaf. AZ'67 kwam terug tot 2-2 maar wist, ook na verlenging, niet meer te scoren. Dankzij enkele reddingen van keeper Jos de Feyter bereikte IJsselmeervogels de halve finale, die met 6-0 werd verloren van FC Twente.

Door deze prestaties werd IJsselmeervogels verkozen tot sportploeg van het jaar.[2] IJsselmeervogels is de enige voetbalamateurclub die deze titel heeft ontvangen.

Periode 1976 – 2000[bewerken | brontekst bewerken]

In deze periode werden diverse kampioenschappen behaald, zo IJsselmeervogels werd in 1976, 1977, 1983 en 1995 Algeheel Amateurkampioen. Met deze vier landstitels is IJsselmeervogels de succesvolste amateurclub van Nederland. Vanaf het eind van de jaren 80 besluit IJsselmeervogels, in navolging tot andere amateurclubs, spelers te gaan betalen, dit blijkt de enige optie om mee te blijven doen met de absolute amateurtop.

Periode 2000 – 2016[bewerken | brontekst bewerken]

Na een moeizaam slot van de 20e eeuw en een moeizame start van de 21e dient zich de meest succesvolle periode van de club aan. Kampioenschap na kampioenschap volgt. In de periode 2005-2015 pakt IJsselmeervogels 5 afdelingstitels, 4 zaterdagtitels (waaronder 1 titel in de Topklasse zaterdag (sindsdien vervielen de afdelingstitels, vanaf het seizoen 2010/2011) en 3 landstitels. Ook werd tweemaal de Supercup gewonnen, was IJsselmeervogels tweemaal succesvol in de districstbeker en werd één landelijke amateurbeker aan de erelijst toegevoegd. In oktober 2006 werden de spelers Henri de Graaf en Sjoerd van der Waal in het Westelijk elftal opgenomen voor de kwalificatiewedstrijden voor de UEFA-Regiobeker.

Periode 2016 tot heden[bewerken | brontekst bewerken]

In het seizoen 2016/2017 voerde de KNVB een nieuwe competitie in om de kloof tussen amateurvoetbal en profvoetbal te dichten, de Tweede divisie. De Vogels slagen er in het seizoen 2015/2016 niet in zich bij de eerste zeven van de Topklasse zaterdag te voegen en promoveren niet naar die nieuwe Tweede divisie. De naam van de Topklasse wordt vervangen door Derde divisie. De doelstelling van IJsselmeervogels is om direct te promoveren naar de Tweede divisie. Na een stroef begin klimt IJsselmeervogels langzaam naar de top van de Derde divisie. Eind maart wordt voor de tweede maal de koppositie gepakt en deze werd niet meer weggegeven. Op 13 mei, na een uitwedstrijd bij Quick Boys werd de titel binnengehaald. In de KNVB Beker is IJsselmeervogels ook succesvol. Quick Boys(0-2), Jupiler League-club Achilles '29 (3-1) en Tweede divisionist Koninklijke HFC (3-1) werden verslagen. Eredivisionist sc Heerenveen bleek uiteindelijk een te grote hindernis. Heerenveen klopte IJsselmeervogels in Spakenburg nipt met 0-1.

Tijdens de voorbereiding op het seizoen 2017/18, waar IJsselmeervogels uitkomt in de Tweede divisie, stapte trainer Sandor van der Heide op. De combinatie van assistent-trainer bij De Graafschap en het hoofdtrainerschap bij IJsselmeervogels vraagt te veel energie waardoor besloten wordt te stoppen bij IJsselmeervogels en zich te richten op een profcarrière bij De Graafschap. Anderhalve week later werd bekend dat 'oude bekende' Willem Leushuis de nieuwe trainer van IJsselmeervogels is. De gestelde doelstelling (handhaving) werd ruim gehaald. IJsselmeervogels werd 9de en speelt ook in het seizoen 2018/19 in de Tweede divisie, waar ook buurman Spakenburg weer in toe zal treden. Nieuwe trainer is Ted Verdonkschot die zijn contract na een goed eerste half jaar met één jaar verlengd zag worden. De doelstelling (aansluiten bij de top) werd gehaald. IJsselmeervogels werd derde in de Tweede divisie. Na een goede eerste periode en een matige tweede werd de eerste seizoenshelft afgesloten met de tweede plaats. In december werd bekendgemaakt dat Ted Verdonkschot aan het eind van het seizoen afscheid zal nemen bij IJsselmeervogels. Niet veel later werd ook bekend dat assistent-trainer Ricky Testa la Muta ook zal vertekken. Vlak voor de winterstop werd bekendgemaakt dat Berry Smit de nieuwe trainer zou worden vanaf het seizoen 2020/21. Ook de nieuwe assistent-trainer Ton Cornelissen werd niet veel later aangetrokken. Niet veel later aan het eind van de winterstop, werd vervroegd afscheid genomen van Ted Verdonkschot. Hij werd 2 dagen voor de competitiehervatting op non-actief gesteld en (tijdelijk) vervangen door assistent-trainer Rick Testa la Muta. Reden hiervan is dat de meerderheid van de a-selectie het niet meer in hem zag zitten. Na 1 wedstrijd bleek dat Gert Kruys, de voormalige linkermiddenvelder bij FC Utrecht in de 1980'-er jaren, werd aangesteld als interim-trainer om de rest van het seizoen af te maken. Ook daar kwam al een vervroegd einde aan i.v.m. de uitbraak van de COVID-19-pandemie. Hierdoor moest het seizoen 2020/21, met Volendammer Berry Smit als hoofdtrainer, eerder ten einde worden gebracht. IJsselmeervogels stond op dat moment op een 5e plaats maar uiteindelijk werd de (eind)stand als ongeldig verklaard.

Het seizoen 2021/22 begon niet best voor IJsselmeervogels. Na zes wedstrijden hield Berry Smit de eer aan zichzelf en stapte op. De Rooien stonden toen op de zestiende positie in de Jack's League. Onder de nieuwe trainer Gert Peter de Gunst werd degradatie ternauwernood voorkomen. Ook het seizoen 2022/23 startte niet goed voor De Vogels. Na 17 wedstrijden moest trainer Gert Peter de Gunst het veld ruimen. IJsselmeervogels stond toen op plek 16. Michael Weggemans schoof door vanuit IJsselmeervogels Onder 21 en Rob Hilbers werd als mede hoofdtrainer aangesteld. Na 22 wedstrijden en een 17e positie op de ranglijst werd bekend dat Gert Jan Karsten (aangesteld voor het seizoen 2023/24) al eerder overkomt van sv Urk en al eerder instapt als hoofdtrainer en dus de taken van Weggemans en Hilbers overneemt. Zijn eerste doel werd het behoeden van degradatie naar de Derde divisie. Dat lukte niet, want in de nacompetitie verloor het over twee wedstrijden met maar liefst elf doelpunten verschil van derdedivisionist USV Hercules (uit 6-0, thuis 0-5). Daarmee werd de eerste degradatie in de geschiedenis een feit.

Supportersclub, Vak Midden-Noord en Supporterssite[bewerken | brontekst bewerken]

IJsselmeervogels heeft een zeer meelevende supportersschare. In de zomer van 2008 werd Supportersclub NAS opgericht. NAS staat voor Na Arbeid Sport, wat vroeger de naam van VV IJsselmeervogels was. De Supportersclub heeft ruim 900 leden. NAS zorgt voor sfeer rondom wedstrijden van IJsselmeervogels. NAS regelt daarnaast ook dartavonden, feesten en allerlei andere activiteiten.

Bij thuiswedstrijd komen er ongeveer 2000 mensen naar het sportpark. Een supportersbus en tientallen auto's begeleiden de club bij een uitwedstrijd. De fanatieke aanhang bevindt zich tegenover de zittribune in het midden van de staantribune. De staantribune bevindt zich aan de Noordzijde van het hoofdveld van IJsselmeervogels, hetgeen de naam Vak Midden-Noord verklaart.

Vak Midden-Noord zorgt voor de sfeer en de aankleding van het sportpark (onder andere door spandoeken op te hangen) rondom de wedstrijden van IJsselmeervogels. Tijdens en voor de derby tegen buurman Spakenburg wordt altijd groot uitgepakt.

Ook de supporterssite is belangrijk in de communicatie van IJsselmeervogels. Er is elke week een samenvatting van de wedstrijden te zien en sinds het seizoen 2007/08 organiseert de site, in samenwerking met Vak Midden-Noord, de verkiezing voor beste speler van het jaar. De winnaars van de Vak Midden-Noord bokaal zijn:

 • 2007/08 Christian Opschoor
 • 2008/09 Kevin Winter
 • 2009/10 Maikel de Harder
 • 2010/11 Bas Mooij
 • 2011/12 Bas Mooij
 • 2012/13 Bennie van Noord
 • 2013/14 Thomas Verheydt
 • 2014/15 Maikel de Harder
 • 2015/16 Raymon van Emmerik - Speler van het jaar 2015/16 Achraf Nejmi
 • 2016/17 Sherwin Grot - Speler van het jaar 2016/17 Marciano van Leijenhorst
 • 2017/18 Jaimy Schaap - Speler van het jaar 2017/18 Jaimy Schaap
 • 2018/19 Mike van de Laar - Speler van het jaar 2018/19 Maikel de Harder
 • 2019/20 n.n.b. - Speler van het jaar 2019/20 I.v.m. de coronapandemie is er geen Speler van het jaar 2019/20

Note - Vanaf het seizoen 2015/16 zal er een officiële speler van het jaar gekozen worden. De Vak Midden-Noord bokaal gaat terug naar de basis en zal gekozen worden door de harde kern van Vak Midden-Noord.

Spelers en staf[bewerken | brontekst bewerken]

Selectie 2023/2024[bewerken | brontekst bewerken]

Nr. Nat. Naam Geb.datum Seizoen Competitie Nacompetitie Supercup KNVB Beker (Distr.)beker Totaal Contract
W () W () W () W () W () W ()
Keepers
1 Vlag van Nederland Jaimy Schaap 29-06-1994 8e 202 (0) 0 (0) 0 (0) 7 (0) 0 (0) 209 (0) 2026
24 Vlag van Nederland Julian Prinsen 07-06-2001 4e 26 (0) 2 (0) 0 (0) 0 (0 0 (0) 28 (0) 2024
Verdedigers
3 Vlag van Nederland Junior van der Velden Aanvoerder 14-08-1998 2e 47 (5) 2 (0) 0 (0) 3 (0) 0 (0) 52 (5) 2025
4 Vlag van Nederland Wessel Boer ** 27-01-1996 2e 40 (4) 2 (0) 0 (0) 2 (1) 0 (0) 45 (5) 2024
5 Vlag van CuraçaoVlag van Nederland Bradley Martis 13-07-1998 3e 75 (3) 2 (0) 0 (0) 3 (0) 0 (0) 80 (3) 2025
12 Vlag van Guinee-BissauVlag van Nederland Basil Camara 29-08-1992 1e 29 (4) 0 (0) 0 (0) 3 (0) 0 (0) 32 (4) 2024
15 Vlag van ArgentiniëVlag van Nederland Lucas Leverland Murillo ** 07-01-2000 1e 4 (0) 0 (0) 0 (0) 0 (0) 0 (0) 4 (0) 2024
16 Vlag van Nederland Adil Haian ** 26-02-2001 4e 46 (0) 1 (0) 0 (0) 3 (0) 0 (0) 49 (0) 2024
17 Vlag van Nederland Gerwin van de Groep 11-01-2004 1e 31 (0) 2 (0) 0 (0) 3 (0) 0 (0) 36 (0) 2026
19 Vlag van Nederland Timo Kozjak 03-07-2001 1e 0 (0) 0 (0) 0 (0) 0 (0) 0 (0) 0 (0) 2025
29 Vlag van ServiëVlag van Nederland Aleksandar Bjelica * 07-01-1994 1e 15 (1) 0 (0) 0 (0) 0 (0) 0 (0) 15 (1) 2025
77 Vlag van Nederland André Morgan ** 29-11-1993 1e 9 (0) 0 (0) 0 (0) 3 (0) 0 (0) 12 (0) 2025
Middenvelders
2 Vlag van Nederland Daniël van Son 14-02-1994 3e 94 (4) 2 (0) 0 (0) 4 (0) 0 (0) 100 (4) 2024
6 Vlag van Nederland Kaj Ramsteijn Aanvoerder 17-01-1990 1e 24 (0) 0 (0) 0 (0) 1 (0) 0 (0) 25 (0) 2025
7 Vlag van Nederland Thomas Beekman 23-01-2000 1e 33 (7) 0 (0) 0 (0) 3 (0) 0 (0) 36 (7) 2025
14 Vlag van Nederland Jordy Ruizendaal 01-02-2001 2e 58 (4) 2 (0) 0 (0) 4 (0) 0 (0) 64 (4) 2026
21 Vlag van Nederland Gino Bosz 23-04-1993 2e 27 (1) 2 (0) 0 (0) 1 (0) 0 (0) 30 (1) 2024
22 Vlag van Nederland Jesse Schuurman 11-03-1998 1e 32 (8) 0 (0) 0 (0) 2 (0) 0 (0) 34 (8) 2025
23 Vlag van Nederland Jim Hulleman Aanvoerder 27-04-1993 1e 34 (0) 0 (0) 0 (0) 3 (0) 0 (0) 37 (0) 2024
Aanvallers
8 Vlag van Nederland Niels Butter 08-09-1999 1e 17 (3) 0 (0) 0 (0) 0 (0) 0 (0) 17 (3) 2025
10 Vlag van Nederland Dennis Knuiman 17-02-1999 1e 25 (8) 0 (0) 0 (0) 3 (3) 0 (0) 28 (11) 2025
11 Vlag van Nederland Robin Eindhoven ** 27-11-1998 1e 17 (4) 0 (0) 0 (0) 3 (0) 0 (0) 20 (4) 2025
9 Vlag van Nederland Marouane Afaker 09-05-1999 2e 41 (15) 2 (0) 0 (0) 3 (0) 0 (0) 46 (15) 2025
15 Vlag van Nederland Danny van den Meiracker * 27-03-1989 5e 90 (53) 0 (0) 0 (0) 3 (1) 0 (0) 93 (54) 2024
6erwin van de Groep speelde als jeugdspeler 2 wedstrijden in het seizoen 2021/22, 3 competitiewedstrijden en 1 KNVB Bekerwedstrijd en 2 nacompetitiewedstrijden in 2022/23. Jeugdspeler Thomas Kamstra speelde 2 competitiewedstrijden en 1 nacompetitiewedstrijd in het seizoen 2022/23. Jeugdspeler Sem Scholten speelde 10 competitiewedstrijden (1 goal) en 2 nacompetitiewedstrijden in het seizoen 2022/23 en 2 competitiewedstrijd in het seizoen 2023/24. Jeugdspeler Dugary Monkou speelde 8 competitiewedstrijden (1 goal) en 2 nacompetitiewedstrijden in het seizoen 2023/23. Jeugdspeler Pascal Koelewijn speelde 9 competitiewedstrijden (2 goals) in het seizoen 2023/24. Jeugdspeler Colin Walet speelde 1 competitiewedstrijd in het seizoen 2023/24. Jeugdspeler Jahmani Eisden speelde 2 competitiewedstrijden in het seizoen 2023/24.
Aanvoerder = Aanvoerder
laatst aangepast op 26-05-'24
* = Lopende het seizoen 2023/24 toegevoegd aan A-selectie
** = Lopende het seizoen 2023/24 vertrokken

Aangetrokken spelers/staf zomer 2024[bewerken | brontekst bewerken]

Vertrekkende spelers/staf zomer 2024[bewerken | brontekst bewerken]

Technische en medische staf[bewerken | brontekst bewerken]

Naam Functie
Vlag van Nederland Raymond Bronkhorst Trainer/Coach
Vlag van Nederland Paolo Meijndershagen Assistent-trainer
Vlag van Nederland Wouter van Voorthuizen Keeperstrainer
Vlag van Nederland Peter van Selm Fysio, verzorger
Vlag van Nederland Jan Loenen Verzorger, hersteltrainer
Vlag van Nederland Lammert-Jan van Diermen Teammanager
Vlag van Nederland Herman Gerrits Materiaalverzorger
Vlag van Nederland Laura Colijn Materiaalverzorgster
Vlag van Nederland Mike van Hunenstijn Video-analist

Bekende oud-trainers/spelers[bewerken | brontekst bewerken]

* Dustley Mulder, Joël Drommel en Tarik Evre hebben als oud-jeugdspelers nooit in het eerste elftal van IJsselmeervogels gespeeld.

Trainers vanaf 1970[bewerken | brontekst bewerken]

Trainer Tijdspan Wedst. Winst Gelijk Verlies Doelp. v Doelp. t Doelsaldo
Pierre Stevenaart 1970 - 1978 186 112 42 32 384 173 +211
Evert Mur 1978 - 1980 59 28 14 17 92 60 +32
Jan de Rijk* 1980 - 1981 19 7 4 8 22 23 −1
Jan Lankreijer 1981 - 1983 52 30 18 4 125 62 +63
Pierre Stevenaart 1983 - 1985 50 27 11 12 115 71 +44
Ton Pronk 1985 - 1989 104 58 24 22 196 104 +92
Hans van der Zee 1989 - 1992 78 34 23 21 132 93 +39
Piet Hamberg 1992 - 1993 31 13 3 15 49 54 −5
Gerrit Vermeer, Bram, Jaan en Henk de Graaf a.i. 1993 3 1 1 1 6 5 +1
Evert de Graaf 1993 - 1994 18 9 5 4 28 21 +7
Erik Assink 1994 - 2000 163 87 39 37 289 169 +119
Wim van der Linden a.i.** 1999 2 0 0 2 0 3 −3
Wim van der Linden, Henk de Graaf a.i. 2000 1 1 0 0 3 1 +2
Henk de Graaf a.i. 2000 2 0 1 1 0 2 −2
Jan van den Berg 2000 - 2002 29 10 10 9 45 39 +6
Peter de Graaf a.i. 2001 4 0 1 3 2 8 −6
Philip den Haan 2001 - 2005 83 49 14 20 148 94 +54
Willem Leushuis 2005 - 2006 35 24 5 6 80 33 +47
Cees Lok 2006 - 2007 17 12 3 2 43 21 +22
Harry van den Ham 2007 - 2007 14 8 3 3 31 23 +8
Roy Wesseling 2008 - 2009 51 26 15 10 107 56 +51
Jan Zoutman 2010 - 2013 84 48 12 24 182 115 +67
Johan de Man, Ruth van de Groep *** 2012 14 7 3 4 26 22 +4
Gert Kruys 2013 21 9 8 4 44 28 +16
Johan de Man, Ruth van de Groep 2014 8 3 2 3 15 14 +1
Frans Adelaar 2014 6 3 1 3 12 10 +2
Dogan Corneille 2014 2 0 0 2 1 3 −2
Frans Adelaar 2014 - 2015 39 18 8 13 58 51 +7
Ruud van de Geest a.i. 2015 2 1 1 0 4 2 +3
Sandor van der Heide 2015 - 2017 51 24 11 16 93 70 +23
Pascal Bosschaart a.i. 2017 1 1 0 0 1 0 +1
Willem Leushuis 2017 - 2018 33 12 10 11 58 45 +13
Ted Verdonkschot 2018 - 2020 50 28 10 12 113 79 +34
Rick Testa la Muta a.i. 2020 1 0 0 1 1 2 -1
Gert Kruys a.i. 2020 7 4 1 2 13 8 +5
Berry Smit 2020-2021 11 4 1 6 17 25 -8
Ton Cornelissen a.i. 2021 2 2 0 0 3 1 +2
Gert Peter de Gunst 2021-2022 40 11 7 22 48 62 -14
Ton Cornelissen / Paulo Meijndershagen **** 2022 1 1 0 0 4 1 +3
Michael Weggemans a.i. 2022 2 1 0 1 4 2 +2
Michael Weggemans / Rob Hilbers 2023 4 0 0 4 4 9 -5
Gert Jan Karsten 2023-2024 45 24 6 15 92 68 +24
n.n.b. 2024 0 0 0 0 0 0 +0
* = Jan de Rijk was ook trainer van IJsselmeervogels tussen 1942 - 1947 en 1951 - 1970.
** = Wim van der Linden verving trainer Erik Assink wegens een nekblessure
*** = Johan de Man nam de taken van Jan Zoutman over tijdens een schorsing.
**** = Het duo Ton Cornelissen / Paulo Meijndershagen nam de taken van Gert Peter de Gunst over vanwege een schorsing

Dorpsderby IJsselmeervogels en Spakenburg[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Derby van Spakenburg voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

IJsselmeervogels en Spakenburg speelden sinds hun oprichting tot 2016 onafgebroken op hetzelfde niveau. In de loop der jaren is er een sfeer rond de dorpsderby ontstaan die naar eigen zeggen uniek is in het amateurvoetbal. De club van het volk en de vissers (IJsselmeervogels, ook bekend als "de rooien") tegen die van de "boeren en klerken" (SV Spakenburg, "de blauwen"). Er was een rivaliteit die in 1987 het kookpunt bereikte toen tijdens de voorlaatste wedstrijd een door een Vogelssupporter gemaakte bom ontplofte. Een grensrechter raakte daarbij gewond. De jaren die volgden was men niet bij elkaar ingedeeld tot midden jaren negentig. In 1999 bekoelt de relatie tussen de twee clubs echter danig als Spakenburg twee sterspelers uit de "rode kampioensploeg" voor veel geld vraagt om bij "de Blauwen" te komen spelen (Gérard van der Nooij en Pascal de Bruijn). De affaire loopt hoog op, zelfs het gemeentebestuur komt er aan te pas om de gemoederen tot bedaren te brengen en er wordt wederom een aantal seizoenen niet tegen elkaar gespeeld. Vanaf 2002 is men weer ingedeeld in dezelfde afdeling, waarbij wordt geschat dat de editie van 16 april 2011 door bijna negenduizend mensen bezocht is. Op de tribunes zijn er vele spreekkoren en strijdliederen.

Naast buurman Spakenburg kent IJsselmeervogels nog een aantal tegenstanders waaraan de aandacht op gevestigd is: Urk, Sparta Nijkerk, DOVO, Huizen en vooral Quick Boys behoren tot de clubs waartegen IJsselmeervogels graag speelt in wedstrijden die gespeeld worden voor duizenden toeschouwers. Tijdens het seizoen 2004-2005 was Quick Boys uit Katwijk de gevaarlijkste tegenstander en werd pas op de laatste speeldag tegen Quick Boys (de oude club van Dirk Kuijt) voor zevenduizend toeschouwers een 3-2-overwinning de titel behaald.

Op IJsselmeervogels.tv zijn onder meer veel beelden van de derby te vinden.

Uitslagen derby's Competitie[bewerken | brontekst bewerken]

Derby's tot invoering Landelijke Eerste Klasse (-1970)[bewerken | brontekst bewerken]

Wedstrijden Winst Gelijk Verloren Doel.V Doel.T Doel.S
IJsselmeervogels 36 20 6 10 88 59 +29
Spakenburg 36 10 6 20 59 88 −29
De wedstrijden tot invoering Landelijke Eerste Klasse (-1970)
Seizoen Eerste wedstrijd Tweede wedstrijd
1932/'33 IJsselmeervogels - Spakenburg 1-5 Spakenburg - IJsselmeervogels 2-2
1934/'35 IJsselmeervogels - Spakenburg 2-4 Spakenburg - IJsselmeervogels 2-2
1937/'38 IJsselmeervogels - Spakenburg 3-1 Spakenburg - IJsselmeervogels 3-0
1939/'40 IJsselmeervogels - Spakenburg 3-2 Spakenburg - IJsselmeervogels 8-1
1945/'46 IJsselmeervogels - Spakenburg 5-0 Spakenburg - IJsselmeervogels 1-3
1947/'48 IJsselmeervogels - Spakenburg 3-1 Spakenburg - IJsselmeervogels 0-0
1948/'49 IJsselmeervogels - Spakenburg 2-0 Spakenburg - IJsselmeervogels 0-2
1950/'51 IJsselmeervogels - Spakenburg 3-2 Spakenburg - IJsselmeervogels 0-2
1951/'52 IJsselmeervogels - Spakenburg 1-3 Spakenburg - IJsselmeervogels 1-2
1952/'53 IJsselmeervogels - Spakenburg 3-4 Spakenburg - IJsselmeervogels 1-1
1953/'54 IJsselmeervogels - Spakenburg 4-1 Spakenburg - IJsselmeervogels 0-0
1954/'55 IJsselmeervogels - Spakenburg 3-0 Spakenburg - IJsselmeervogels 2-1
1955/'56 IJsselmeervogels - Spakenburg 4-1 Spakenburg - IJsselmeervogels 1-7
1956/'57 IJsselmeervogels - Spakenburg 2-1 Spakenburg - IJsselmeervogels 1-2
1957/'58 IJsselmeervogels - Spakenburg 4-3 Spakenburg - IJsselmeervogels 1-3
1958/'59 IJsselmeervogels - Spakenburg 12-0 Spakenburg - IJsselmeervogels 1-2
1959/'60 IJsselmeervogels - Spakenburg 3-0 Spakenburg - IJsselmeervogels 2-0
1960/'61 IJsselmeervogels - Spakenburg 1-1 Spakenburg - IJsselmeervogels 2-1
1961/'62 IJsselmeervogels - Spakenburg 1-1 Spakenburg - IJsselmeervogels 2-1

Derby's Landelijke Eerste Klasse (1970-1996)[bewerken | brontekst bewerken]

Wedstrijden Winst Gelijk Verloren Doel.V Doel.T Doel.S
IJsselmeervogels 16 3 8 5 16 18 −2
Spakenburg 16 5 8 3 18 16 +2
De wedstrijden in de Landelijke Eerste Klasse (1970-1996)
Seizoen Datum Eerste wedstrijd Datum Tweede wedstrijd
1972-'73 2 september 1972 IJsselmeervogels - Spakenburg 2-1 2 december 1972 Spakenburg - IJsselmeervogels 2-1
1982-'83 8 januari 1983 IJsselmeervogels - Spakenburg 1-1 4 april 1983 Spakenburg - IJsselmeervogels 1-1
1985-'86 16 november 1985 IJsselmeervogels - Spakenburg 1-1 17 mei 1986 Spakenburg - IJsselmeervogels 2-2
1986-'87 1 november 1986 IJsselmeervogels - Spakenburg 0-0 9 mei 1987 Spakenburg - IJsselmeervogels 1-0
1989-'90 9 september 1989 Spakenburg - IJsselmeervogels 0-0 24 februari 1990 IJsselmeervogels - Spakenburg 2-4
1992-'93 12 december 1992 IJsselmeervogels - Spakenburg 1-0 20 maart 1993 Spakenburg - IJsselmeervogels 2-1
1993-'94 25 september 1993 Spakenburg - IJsselmeervogels 1-0 19 maart 1994 IJsselmeervogels - Spakenburg 3-1
1994-'95 5 november 1994 IJsselmeervogels - Spakenburg 0-0 22 april 1995 Spakenburg - IJsselmeervogels 1-1

Derby's Hoofdklasse (1996-2010)[bewerken | brontekst bewerken]

Wedstrijden Winst Gelijk Verloren Doel.V Doel.T Doel.S
IJsselmeervogels 16 7 2 7 21 33 −12
Spakenburg 16 7 2 7 33 21 +12
De wedstrijden in de Hoofdklasse (1996-2010)
Seizoen Datum Eerste wedstrijd Datum Tweede wedstrijd
2002-'03 28 september 2002 IJsselmeervogels - Spakenburg 1-2 12 april 2003 Spakenburg - IJsselmeervogels 3-0
2003-'04 25 oktober 2003 IJsselmeervogels - Spakenburg 0-2 13 maart 2004 Spakenburg - IJsselmeervogels 4-1
2004-'05 23 oktober 2004 Spakenburg - IJsselmeervogels 2-3 12 maart 2005 IJsselmeervogels - Spakenburg 1-0
2005-'06 5 november 2005 Spakenburg - IJsselmeervogels 0-2 1 april 2006 IJsselmeervogels - Spakenburg 0-0
2006-'07 11 november 2006 Spakenburg - IJsselmeervogels 1-2 21 april 2007 IJsselmeervogels - Spakenburg 2-1
2007-'08 17 november 2007 IJsselmeervogels - Spakenburg 1-5 26 april 2008 Spakenburg - IJsselmeervogels 7-1
2008-'09 13 december 2008 Spakenburg - IJsselmeervogels 1-3 9 mei 2009 IJsselmeervogels - Spakenburg 1-1
2009-'10 7 november 2009 IJsselmeervogels - Spakenburg 0-2 10 april 2010 Spakenburg - IJsselmeervogels 2-3

Derby's Topklasse (2010-2016)[bewerken | brontekst bewerken]

Wedstrijden Winst Gelijk Verloren Doel.V Doel.T Doel.S
IJsselmeervogels 12 4 4 4 18 19 −1
Spakenburg 12 4 4 4 19 18 +1
De wedstrijden in de Topklasse (2010-2016)
Seizoen Datum Eerste wedstrijd Datum Tweede wedstrijd
2010-'11 6 november 2010 Spakenburg - IJsselmeervogels 2-3 16 april 2011 IJsselmeervogels - Spakenburg 3-2
2011-'12 8 oktober 2011 IJsselmeervogels - Spakenburg 2-2 24 maart 2012 Spakenburg - IJsselmeervogels 2-1
2012-'13 22 september 2012 Spakenburg - IJsselmeervogels 2-1 9 maart 2013 IJsselmeervogels - Spakenburg 1-0
2013-'14 2 november 2013 IJsselmeervogels - Spakenburg 0-2 29 maart 2014 Spakenburg - IJsselmeervogels 1-1
2014-'15 29 november 2014 Spakenburg - IJsselmeervogels 4-2 4 april 2015 IJsselmeervogels - Spakenburg 0-0
2015-'16 21 november 2015 IJsselmeervogels - Spakenburg 3-1 9 april 2016 Spakenburg - IJsselmeervogels 1-1

Derby's Tweede divisie (2018-heden)[bewerken | brontekst bewerken]

Wedstrijden Winst Gelijk Verloren Doel.V Doel.T Doel.S
IJsselmeervogels 7 1 6 0 13 10 +3
Spakenburg 7 0 6 1 10 13 -3
De wedstrijden in de Tweede divisie (2018-heden)
Seizoen Datum Eerste wedstrijd Datum Tweede wedstrijd
2018-'19 29 september 2018 Spakenburg - IJsselmeervogels 2-2 19 januari 2019 IJsselmeervogels - Spakenburg 1-1
2019-'20 12 oktober 2019 IJsselmeervogels - Spakenburg 2-2 18 April 2020 Niet gespeeld i.v.m. COVID-19-pandemie
2020-'21 24 oktober 2020 Niet gespeeld i.v.m. COVID-19-pandemie 24 april 2021 Niet gespeeld i.v.m. COVID-19-pandemie
2021-'22 8 maart 2022 IJsselmeervogels - Spakenburg 2-2 14 mei 2022 Spakenburg - IJsselmeervogels 1-1
2022-'23 5 november 2022 Spakenburg - IJsselmeervogels 1-1 22 april 2023 IJsselmeervogels - Spakenburg 4-1

Balans Totaal[bewerken | brontekst bewerken]

Wedstrijden Winst Gelijk Verloren Doel.V Doel.T Doel.S
IJsselmeervogels 87 35 26 26 156 139 +17
Spakenburg 87 26 26 35 139 156 −17

Erelijst[bewerken | brontekst bewerken]

IJsselmeervogels is opgericht in 1932 en werd voor de eerste maal kampioen op 17 juni 1937. De 30e titel werd op 18 april 2009 binnengehaald toen IJsselmeervogels met 6-1 bij Geinoord won. IJsselmeervogels was toen kampioen en Geinoord degradeerde naar de eerste klasse.

Algeheel amateurkampioen van Nederland (7×)
1976, 1977, 1983, 1995, 2006, 2010, 2011
Landskampioen zaterdagamateurs (vanaf 2011 als kampioen Topklasse, vanaf 2017 als kampioen Derde Divisie) (16×)
1954, 1955, 1956, 1964, 1976, 1977, 1982, 1983, 1984, 1995, 1998, 1999, 2006, 2007, 2010, 2011, 2017
Afdelingstitels (31×)
1937, 1946, 1947, 1948, 1954, 1955, 1956, 1957, 1958, 1959, 1964, 1965, 1966, 1968, 1972, 1973, 1976, 1977, 1982, 1983, 1984, 1986, 1988, 1995, 1998, 1999, 2005, 2006, 2007, 2009, 2010
KNVB beker zaterdagvoetbal (3×)
1957, 1962, 1974
Districtbeker West I (5×)
1981, 1996, 2003, 2014, 2015
KNVB beker voor amateurs (2×)
1996, 2015
Supercup (2×)
2006, 2010
Sportploeg van het jaar (1×)
1975

Competitieresultaten 1947–heden[bewerken | brontekst bewerken]

1
1
4B
2
4B
2
3
2
3
1
1
1
1
1
3B
1
3B
2
3B
2
2
6
2A
1
2B
1
2B
1
2A
2
2B
1
2C
2
2A
4
2C
2
1A
1
1B
1
1B
2
1A
2
1B
1
1B
1
1B
4
1A
2
1A
5
1B
5
1A
1
1B
1
1B
1
1C
4
1B
1
1B
3
1B
1
1A
5
1B
8
1B
3
1A
3
1C
7
1B
4
1B
1
1C
7
1A
3
B
1
C
1
C
6
C
9
C
8
B
5
B
2
B
1
B
1
B
1
B
5
B
1
B
1
B
1
6
12
4
5
12
1
9
3
5
--
13
16
2
47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
2019/20: Dit seizoen werd na 24 speelrondes stopgezet vanwege de uitbraak van het COVID-19-virus.
2020/21: Dit seizoen werd na 6 speelrondes stopgezet vanwege een nieuwe uitbraak van het COVID-19-virus.

In elke staaf van de grafiek staat van boven naar beneden vermeld:

 • Eindnotering
Dit is de positie die de club heeft bereikt in de competitie, zonder eventuele beslissings-, play-off- of nacompetitiewedstrijden die nodig zijn geweest om bijvoorbeeld de kampioen van de competitie te bepalen.
Indien een * achter het getal staat is de notering een tussenstand en kan het zijn dat de notering niet overeenkomt met de uiteindelijke eindstand van de competitie.
Staat er een - dan is het seizoen nog bezig en is er geen definitieve uitslag bekend.
Staat er xx op de positie van de notering, dan heeft de club vroegtijdig de competitie verlaten. Dit kan onder andere komen door terugtrekking van het team, faillissement van de club of door een uitgedeelde straf van de KNVB. In veel gevallen staat elders in het artikel de reden vermeld.
Staat er een ? dan is het resultaat uit het verleden onbekend, en is alleen de competitie en/of niveau bekend van dat seizoen.
In de seizoenen 2019/20 en 2020/21 werd wegens de coronacrisis het amateurvoetbal afgebroken. Daardoor kennen deze staven geen eindklassering (middels -- weergegeven).
 • Competitieniveau en/of afdelingsletter of Officiële eindstand Eredivisie
  • Competitieniveau en/of afdelingsletter
  Hierbij geeft het getal het niveau weer, dat ook terug te vinden is in de legenda. De letter is de afdelingsaanduiding en wordt gebruikt wanneer er meer afdelingen zijn op hetzelfde niveau. De afdelingsletter is altijd een hoofdletter en wordt meestal zonder nummer gebruikt.
  Voorbeeld: 2F is niveau 2e klasse competitie F.
  Het competitieniveau en nummer wordt niet vermeld wanneer er slechts één competitie van dit niveau was.
  • Officiële eindstand Eredivisie (getal staat tussen haakjes vermeld)
  Sinds de introductie van play-offwedstrijden voor Europees voetbal na afloop van de reguliere competitie in 2005/06, is de KNVB verplicht een eindstand van de Eredivisie door te geven aan de UEFA aan de hand van deze play-offwedstrijden.
  Bij deze eindstand staan clubs die zich hebben gekwalificeerd voor Europees voetbal hoger dan clubs die zich niet wisten te kwalificeren. Indien er geen verschil was tussen de eindnotering en de officiële eindstand, staat dit getal niet vermeld.
 • Onderafdeling
Hier staat afgekort de naam van de onderafdeling indien de club in dat jaar in een onderafdeling uitkwam. Tevens staat deze afkorting in de legenda en wordt gelinkt naar het artikel over deze onderafdeling. Deze afkorting wordt alleen vermeld wanneer de club in het verleden in verschillende onderafdelingen heeft gespeeld. Deze vermelding is in de staaf altijd in kleine letters. Deze onderafdelingen zijn na het seizoen 1995/96 afgeschaft. Heeft de club in slechts één onderafdeling gespeeld, dan is dit alleen terug te vinden in de legenda.

Onder de staaf staat het jaartal vermeld waarin het seizoen is afgesloten. 15 verwijst naar het seizoen 2014/15 en/of eventueel op het seizoen 1914/15.

Wanneer een staaf leeg is, zijn deze gegevens niet bekend. Het kan ook zijn dat de club dat seizoen niet heeft meegespeeld op het hogere amateurniveau, vroegtijdig de competitie heeft verlaten of uit de competitie is gezet.
In het seizoen 1944/45 was er wegens de Tweede Wereldoorlog geen regulier competitievoetbal.


Opmerking: In de 1e klasse en lager spelen de clubs in districten. Deze districten staan niet vermeld in de grafiek.

Positie eindstand IJsselmeervogels per seizoen[bewerken | brontekst bewerken]

Seizoen Competitie Pos. Wed. Winst Gel Verl Pnt DV DT DS
2023/2024 Derde divisie 2 34 19 6 9 63 72 43 +29
2022/2023 Jack's League 16 34 9 6 19 33 51 71 -20
2021/2022 Jack's League 13 34 13 3 18 42 44 48 -4
2020/2021 Tweede divisie 5 4 3 0 2 9 9 10 -1
2019/2020 Tweede divisie 5 24 13 5 6 44 57 37 +20
2018/2019 Tweede divisie 3 34 19 6 9 63 70 52 +18
2017/2018 Tweede divisie 9 34 13 10 11 49 59 45 +14
2016/2017 Derde divisie 1 34 21 7 6 67 74 36 +38
2015/2016 Topklasse 12 30 8 7 15 31 34 50 −16
2014/2015 Topklasse 5 30 14 6 10 48 48 40 +8
2013/2014 Topklasse 4 30 14 8 8 50 62 43 +19
2012/2013 Topklasse 12 30 10 9 11 39 44 48 −4
2011/2012 Topklasse 6 30 15 3 12 48 67 50 +17
2010/2011 Topklasse 1 30 19 5 6 62 68 39 +29
2009/2010 Zaterdag Hoofdklasse B 1 26 19 3 4 60 64 18 +46
2008/2009 Zaterdag Hoofdklasse B 1 26 15 9 2 54 59 22 +37
2007/2008 Zaterdag Hoofdklasse B 5 26 12 6 8 42 53 48 +5
2006/2007 Zaterdag Hoofdklasse B 1 26 18 5 3 59 65 29 +36
2005/2006 Zaterdag Hoofdklasse B 1 26 18 3 5 57 58 25 +33
2004/2005 Zaterdag Hoofdklasse B 1 26 16 4 6 52 46 31 +15
2003/2004 Zaterdag Hoofdklasse B 2 24 17 2 5 53 53 24 +29
2002/2003 Zaterdag Hoofdklasse B 5 26 11 7 8 40 37 34 +3
2001/2002 Zaterdag Hoofdklasse B 8 26 9 9 8 36 39 35 +4
2000/2001 Zaterdag Hoofdklasse C 9 26 8 6 12 30 36 42 −6
1999/2000 Zaterdag Hoofdklasse C 6 26 13 3 10 42 39 28 +11
1998/1999 Zaterdag Hoofdklasse C 1 26 18 5 3 59 61 29 +32
1997/1998 Zaterdag Hoofdklasse C 1 26 20 4 2 64 59 12 +47
1996/1997 Zaterdag Hoofdklasse B 3 26 12 7 7 43 38 23 +15
1995/1996 Eerste klasse A 7 26 8 9 9 33 33 40 −7
1994/1995 Eerste klasse C 1 26 15 9 2 39 46 18 +28
1993/1994 Eerste klasse B 4 26 11 6 9 28 41 38 +3
1992/1993 Eerste klasse B 7 26 12 3 11 27 42 42 +0
1991/1992 Eerste klasse B 3 26 13 7 6 33 44 22 +22
1990/1991 Eerste klasse A 3 26 12 9 5 33 49 32 +17
1989/1990 Eerste klasse B 8 26 9 7 10 25 39 39 +0
1988/1989 Eerste klasse B 5 26 11 6 9 28 44 34 +10
1987/1988 Eerste klasse A 1 26 17 5 4 39 58 25 +33
1986/1987 Eerste klasse B 3 26 14 6 6 34 48 26 +22
1985/1986 Eerste klasse B 1 26 16 7 3 39 46 19 +27
1984/1985 Eerste klasse B 4 26 11 6 9 28 44 38 +6
1983/1984 Eerste klasse C 1 26 16 5 3 37 71 33 +38
1982/1983 Eerste klasse B 1 26 15 10 1 40 70 41 +29
1981/1982 Eerste klasse B 1 26 15 8 3 38 55 21 +34
1980/1981 Eerste klasse A 5 26 11 5 10 27 31 33 −2
1979/1980 Eerste klasse B 5 26 11 6 9 28 44 27 +17
1978/1979 Eerste klasse A 2 26 13 7 6 33 39 23 +16
1977/1978 Eerste klasse A 4 26 12 6 8 30 42 25 +17
1976/1977 Eerste klasse B 1 26 16 7 3 39 68 22 +46
1975/1976 Eerste klasse B 1 26 18 5 3 41 63 25 +38
1974/1975 Eerste klasse B 2 26 16 5 5 37 35 16 +19
1973/1974 Eerste klasse A 2 22 12 6 4 30 50 29 +21
1972/1973 Eerste klasse B 1 22 16 4 2 36 49 12 +37
1971/1972 Eerste klasse B 1 20 13 3 4 29 43 22 +21
1970/1971 Eerste klasse A 2 18 9 6 4 24 34 22 20

3naf het seizoen 1995/1996 worden er in plaats van twee, drie punten per overwinning gegeven

In verband met het coronavirus werd het seizoen 2019/20 niet uitgespeeld.

IJsselmeervogels in de KNVB Beker[bewerken | brontekst bewerken]

Dit schema laat de resultaten zien van IJsselmeervogels tegen profclubs in de KNVB Beker.

Seizoen Ronde Wedstrijd Uitslag
1972/73 1e ronde IJsselmeervogels - Roda JC Kerkrade 0-4
1973/74 1e ronde IJsselmeervogels - PEC Zwolle 1-3
1974/75 2e ronde IJsselmeervogels - SC Amersfoort 4-1
8e finale IJsselmeervogels - FC Groningen 2-1
kwartfinale AZ'67 Alkmaar - IJsselmeervogels 2-2 (4-3 n.s.)
halve finale FC Twente - IJsselmeervogels 6-0
1976/77 1e ronde MVV Maastricht - IJsselmeervogels 6-0
1977/78 1e ronde IJsselmeervogels - sc Heerenveen 2-1
2e ronde IJsselmeervogels - FC Groningen 1-3
1982/83 1e ronde IJsselmeervogels - Fortuna Sittard 2-4
1983/84 2e ronde IJsselmeervogels - Drechtsteden '79 1-5
1984/85 1e ronde IJsselmeervogels - FC VVV 1-4
1986/87 1e ronde IJsselmeervogels - SC Heracles '74 1-2
1987/88 1e ronde IJsselmeervogels - Willem II 0-5
1988/89 1e ronde IJsselmeervogels - RKC Waalwijk 0-2
1989/90 1e ronde IJsselmeervogels - FC Den Haag 1-5
1991/92 2e ronde EVV Eindhoven - IJsselmeervogels 1-0
1993/94 2e ronde IJsselmeervogels - Go Ahead Eagles 1-2 n.v.
1995/96 Groep 4 IJsselmeervogels - Go Ahead Eagles 0-2
TOP Oss - IJsselmeervogels 1-1
1996/97 Groep 4 IJsselmeervogels - SC Heracles '74 2-1
De Graafschap - IJsselmeervogels 3-0
1998/99 Groep 3 IJsselmeervogels - NEC Nijmegen 0-10
IJsselmeervogels - Go Ahead Eagles 1-3
1999/00 Groep 2 IJsselmeervogels - De Graafschap 0-5
2000/01 Groep 6 IJsselmeervogels - HFC Haarlem 1-4
IJsselmeervogels - FC Utrecht 1-8
2004/05 2e ronde IJsselmeervogels - BV Veendam 3-4
2005/06 1e ronde IJsselmeervogels - BV Veendam 1-3
2006/07 2e ronde IJsselmeervogels - NAC Breda 2-4
2007/08 2e ronde IJsselmeervogels - FC Groningen 1-8
2008/09 2e ronde IJsselmeervogels - AGOVV 1-3
2009/10 2e ronde IJsselmeervogels - Roda JC Kerkrade 1-2
2011/12 2e ronde IJsselmeervogels - FC Dordrecht 0-2
2012/13 2e ronde IJsselmeervogels - ADO Den Haag 0-2
2013/14 2e ronde IJsselmeervogels - Helmond Sport 3-2 n.v.
3e ronde FC Emmen - IJsselmeervogels 3-2
8e finale IJsselmeervogels - AFC Ajax 0-3
2016/17 8e finale IJsselmeervogels - sc Heerenveen 0-1
2019/20 1e ronde IJsselmeervogels - FC Den Bosch 3-0
8e finale IJsselmeervogels - Go Ahead Eagles 1-1 (6-7 n.s.)
2021/22 1e ronde IJsselmeervogels - SBV Excelsior 0-3
2023/24 1e ronde IJsselmeervogels - Sparta Rotterdam 0-2

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]