Overleg:V.V. IJsselmeervogels

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Tips aan de schrijver van dit artikel:

 • Maak een onderverdeling in alinea's
 • Beperk je zoveel mogelijk tot de feiten
 • Als je toch meningen wil vermelden, vermeld dan ook wie die mening heeft.

Succes!

Klaas1978 15 aug 2005 22:01 (CEST)


Valt wel mee toch[bewerken]

Ik vind het verhaal zo wel oke. Een plaatje erbij zou leuk zijn. Vergeet niet dat IJsselmeervogels een club van naam en faam is. Samen met dorpsgenoot en rivaal Spakenburg, AFC en FC Wageningen de amateurclubs met de grootste geschiedenis.

Let op

Zie eens wat een onzin er bij SV Spakenburg staat over elitair en volks : http://nl.wikipedia.org/wiki/SV_Spakenburg

Dank u wel, dit is aangepast. Groeten, Pieter1..overleg.. 15 feb 2006 19:27 (CET)

Het heden[bewerken]

Het gedeelte 'Het heden' lijkt me enigszins gedateerd. Jorasho 18 jul 2006 22:45 (CEST)

Dorpsderby IJsselmeervogels en Spakenbutg[bewerken]

Dit is toch wel een erg gekleurd stuk tekst. dryke 11 nov 2006 17:19 (CET)

Jammer dat dit stukje tekst besmet is verklaard. Anders kon nog vermeld worden dat jounalist hans Klippus bezig is met een boek over de dorpsderby.Word deze tekst nog aangepast. Zodat hij weer neutraal wordt?

Shirt[bewerken]

Het shirt van IJsselmeervogels is volgens mij identiek aan dat van AFC Ajax: verticale rode baan op wit veld. Het staat dus niet goed afgebeeld.Sherlock Holmes 17 mrt 2007 08:45 (CET)

Neutraliteit[bewerken]

Wat opmerkingen over de neutraliteit van het artikel: Sommige zinnen in het artikel zijn geschreven als een verhaal, heel aardig om te lezen maar niet goed passend bij een encyclopedie. Een voorbeeld is "IJsselmeervogels speelde in een ... het sprookje waargemaakt: de halve finale was bereikt." in alinea Sportploeg van het jaar. En zo zijn er nog wel wat. Graag ook het gebruik van "we" vermijden. Scafloc 11 jun 2007 10:12 (CEST)

Helemaal mee eens, ik zag dat net het sjabloon weer verwijderd werd, ik zal voorbeelden van zinnen geven waarom dit sjabloon er staat:
  • "Tot op de dag van vandaag gebruiken verstokte fans"
  • "De kousen waren aanvankelijk rood met witte bies, maar de laatste jaren hebben de kousen een metamorfose ondergaan en zijn volledig wit geworden." Metamorfose is wel een heel erg groot woord voor wit geworden kousen.
  • "hoewel IJsselmeervogels hier logischerwijs in thuis zou horen, wist men zich maar op de valreep te kwalificeren" - dramatisering.
   Dit zijn slechts enkele voorbeelden die mij snel opvielen in de paragraaf "Geschiedenis", dit gaat nog verder door in de rest van het artikel. mvg, dryke 12 jun 2007 14:20 (CEST)

Tekst aanpassen en Besmetting Opheffen[bewerken]

Het is al weer een tijdje terug dat ik deze pagina bekeek. De vorige keer was de Dorpsderby besmet verklaard(niet neutraal). En nu bijna het hele artikel. Dit schiet niet op. Beste scafloc en Dryke : kritiek is makelijk. Waarom passen jullie de tekst niet aan? En zorgen dat de besmetting opgeheven wordt. Of is het makkelijker een artikel besmet te verklaren dan hem weer op te heffen?

Het is jouw visie dat je het ziet als een "besmetverklaring", je moet het meer zien als aansporing voor degene met "hart" voor dit artikel om er een goed encyclopedisch artikel van te maken. Inderdaad is een sjabloon plakken makkelijk, maar beter dat, dan er niks aan te doen. Het is tegenwoordig "beleid" om vooral de kwaliteit van de wikipedia te verbeteren en niet de kwantiteit, dit artikel is naar mijn mening een voorbeeld van hoe het beter niet moet. (uiteraard houdt niemand je tegen om zelf het artikel aan te passen). Met vriendelijke groet, dryke 12 jun 2007 18:17 (CEST)
Om je de waarheid te zeggen weet ik vrij weinig van de IJsselmeervogels. Het was idd als aanmoediging bedoeld en met de gedachte dat de oorspronkelijke schrijvers waarschijnlijk beter in staat zijn het artikel te verberen dan ik. Als iemand over een artikel waaraan ik had meegewerkt zou aangeven als er iets niet neutraal was zou ik dat het liefst ook zelf oppakken. Groetjes, Scafloc 15 jun 2007 21:45 (CEST)

--

Ik heb er wat aan proberen te doen. Plank 15 jun 2007 17:06 (CEST)

Feedback over Neutraliteit[bewerken]

Beste Dryke en Scarloc,

Een aantal personen is van goede wil, en is bezig geweest met het neutraler maken van de tekst. Komt hier feedback op?

Of het de goede kant op gaat?

En hoever zitten we van opheffing van het sjabloon af?

Mvg,

Groene lantaarn.

Snel gedaan moet ik zeggen, respect. Wat mij betreft kan neutraliteit sjabloon weg. Ik heb zelf nog paar aanpassingen gedaan om het artikel iets zakelijker te maken. Misschien is betwisting van neutraliteit (via sjabloon) wat te zwaar. Het ging me om wat zakelijker / objectievere formulering.
Grtn,
Scafloc 19 jun 2007 19:02 (CEST)
Ook ik ben van goede wil, maar heb toch eigenlijk nog enorm veel lopen snoeien om het sjabloon te willen verwijderen. Ik probeer echt geen zeur te zijn, maar naar mijn mening was het nog heel erg zwaar pov (zoals te zien is aan de bewerking). Met vriendelijke groet, dryke 19 jun 2007 20:49 (CEST)

Verwijderingsnominatie Afbeelding:VV IJsselmeervogels.gif[bewerken]

Eén of meerdere afbeeldingen die gebruikt worden op deze pagina of overlegpagina, zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Afbeelding:VV IJsselmeervogels.gif, zie Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20080124. --E85Bot 25 jan 2008 02:06 (CET)

Ranglijst aller tijden zaterdagvoetbal[bewerken]

Sorry, maar op de ranglijst aller tijden (gespeelde wedstrijden op het hoogste amateurniveau) staat IJsselmeervogels tweede en niet eerste. De lijst waaraan hier wordt gerefereerd is een ranglijst gerekend vanaf 1970 en is dus te onvolledig om als ranglijst aller tijden door te kunnen gaan. Vanaf het seizoen 1939/1940 is er sprake van een hoogste amateurniveau en dus moet vanaf dan geteld worden. Zie ranglijst aller tijden zaterdagvoetbal Oh ja, ik ben geen Spakenburg- of Quickboysfan, mijn club speelde in de Hoofdklasse C Mvg 86.91.244.195 18 jun 2010 23:42 (CEST)

Inderdaad 86.91.244.195 of eigenlijk Rolf ,

Jouw club Genemuiden speelt in de Hoofdklasse C. En in deze volgens de maker Christiaan Moenis wat scheve lijst. Hij schrijft letterlijk: Omdat tot 1968 niet elk district een klasse op het hoogste niveau had is dit klassement wel enig zins scheef. Doordat West 2 altijd een klasse op het hoogste niveau had neemt Quick Boys de leiding over van IJsselmeervogels dat onder West 1 valt.

Staat Genemuiden 8 ste dus nog in de top 10.

Terwijl de ranglijst aller tijden van de zelfde maker vanaf de invoering eerste klasse later hoofdklasse Genemuiden op 12 staat. Evenals de hier gebruikte lijst van zaterdagvoetbal.net Zou ik het mis hebben dat er ook een beetje eigenbelang of beter gezegt clubbelang bijzit dat je deze lijst als standaardlijst wil invoeren op wikipedia?

Dus maak je een nieuwe pagina aan op wikipedia met Ranglijst aller tijden. En vermeld het trots op de pagina van voetbalclub Genemuiden. Afgaande op de officiële ranglijst is Sportclub Genemuiden één van de beste zaterdagamateurclubs ooit. De club behoort sinds enige jaren tot de top tien van de ranglijst aller tijden zaterdagvoetbal. In het laatste klassement dat uitgebracht werd (ivm de nieuwe Topklasse telt men niet verder) neemt SC Genemuiden de achtste plaats in. Deze lijst wordt al decennia aangevoerd door de Quick Boys uit Katwijk.

En wijzig de nummering bij Quickboys en Ijsselmeervogels die tot nu toe de Ranglijst vanaf invoering landelijke eerste- later topklasse gebruikten.

Wat we hier uit kunnen leren is dat als je een officiéle Ranglijst niet vastlegt op wikipedia . Dat dan zo een wat scheve lijst King kan worden. Misschien zou het goed zijn als de lijst vanaf de invoering landelijke eerste-later hoofdklasse ook nog eens vastgelegd wordt op wikipedia.


Ik heb de beide ranglijsten in de inleiding vermeld. Ik heb op ranglijst aller tijden zaterdagvoetbal, op de overlegpagina de vraag gesteld wat de bron is van die pagina. Miho 19 jun 2010 16:05 (CEST)
En daar heb ik inmiddels geantwoord. Dus Groene lantaarn, daar kun je je bron vinden. Verder heeft geen enkele club alle seizoenen meegedaan. Daar zijn vele redenen voor; faillissement, degradatie, oorlog etc. De eeuwige ranglijst aller tijden geeft nu eenmaal een overzicht van alle competitiewedstrijden op het hoogste amateurvoetbal sinds dat landelijk georganiseerd werd. Mvg, Rolf 21 jun 2010 17:01 (CEST)
Prima. Bedankt voor de bron. Miho 21 jun 2010 23:11 (CEST)
 • Betreffende de (eeuwige ranglijst aller tijden) deze ranglijst opgesteld door èèn persoon kan geen cijfers overleggen waarmee de betrouwbaarheid vastgesteld kan worden, en is daarmee niet relevant in deze zin.83.87.98.33 30 jul 2010 16:06 (CEST)

– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 83.87.98.33 (overleg · bijdragen)

Naam wijzigen naar VV IJsselmeervogels?[bewerken]

Ik vraag me af waarom dit artikel V.V. IJsselmeervogels heet en niet VV IJsselmeervogels. Aangezien alle andere voetbalverenigingen zijn aangeduid met VV (zonder puntjes). Is hier een verklaring voor? Bovendien zag ik ook bij een artikel waarin de criteria voor (nieuwe) artikels over voetbalclubs de punten er niet bij horen. WKuyltjes (overleg) 23 jun 2012 15:10 (CEST)

Dorpsderby[bewerken]

Het stuk over de Spakenburgse dorpsderby neemt een fors deel van dit artikel in beslag, terwijl we ook het artikel Derby van Spakenburg hebben. Wat mij betreft wordt de info uit dit artikel zoveel mogelijk overgeheveld en samengevoegd met het artikel over de derby, en wordt hier volstaan met een korte samenvatting en verwijzing. Iemand anders een mening? GeeJee (overleg) 15 sep 2014 12:45 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op V.V. IJsselmeervogels. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 13 sep 2017 05:59 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op V.V. IJsselmeervogels. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 4 okt 2017 19:08 (CEST)