Sportpark De Westmaat

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Sportpark de Westmaat)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Sportpark De Westmaat
Bijnaam de 'Rode' Westmaat (IJsselmeervogels)
de 'Blauwe' Westmaat (SV Spakenburg)
Plaats Spakenburg
Capaciteit 8000 (zowel IJsselmeervogels als SV Spakenburg)
Eigenaar Gemeente Bunschoten
Bespelers VV IJsselmeervogels
SV Spakenburg
Portaal  Portaalicoon   Sport

Sportpark De Westmaat is de accommodatie van twee voetbalverenigingen uit de Nederlandse plaats Spakenburg: VV IJsselmeervogels en SV Spakenburg. Het complex omvat acht kunstgrasvelden met lichtinstallaties. Er zijn twee multifunctionele tribunes om het hoofdveld. Verder telt het sportpark twee sporthallen waardoor er altijd getraind kan worden. Er is plaats voor ongeveer 8000 toeschouwers.[1] Vooral bij de Derby IJsselmeervogels - Spakenburg (en Spakenburg - IJsselmeervogels) zit het hele sportpark vol. Ook bij KNVB beker-wedstrijden is het extra druk met 4000-6000 toeschouwers. Van 2016 tot 2018 speelde Jong FC Utrecht ook af en toe wedstrijden op het sportpark.

De 'Rode' kant van de Westmaat[bewerken]

  • 4 velden: 4 kunstgras
  • hoofdtribune: 1050 zitplaatsen
  • overdekte staantribune: +/-1500 toeschouwers
  • sporthal

De 'Rode' kant van de Westmaat is het terrein van VV IJsselmeervogels. In de competitie zijn er gemiddeld 2000 toeschouwers op de 'rode' Westmaat (seizoen 2016/17).[2]

De Hoofdtribune[bewerken]

De Hoofdtribune van IJsselmeervogels is een van de grootste tribunes bij de amateurs. Ze telt 1.050 zitplaatsen. De tribune is geopend in 2007.

LED boarding[bewerken]

Sinds de winter van het seizoen 2011/12 kunnen sponsoren van IJsselmeervogels adverteren door middel van een boodschap op LED boarding. Dit was destijds uniek in het amateurvoetbal. De LED boarding werd voor het eerst gebruikt tijdens de wedstrijd IJsselmeervogels - Feyenoord (2-4) op 7 januari 2011. De boarding bevindt zich aan de lange zijde tegenover de hoofdtribune.

Sporthal[bewerken]

IJsselmeervogels heeft net als SV Spakenburg een sporthal waar bij slecht weer in getraind kan worden door jeugdteams. De sporthal wordt ook voor evenementen gebruikt.

De 'Blauwe' kant van de Westmaat[bewerken]

  • 4 velden: 4 kunstgras
  • hoofdtribune: 750 zitplaatsen[3]
  • overdekte staantribune: 1500 toeschouwers[3]
  • sporthal

De 'Blauwe' kant van de Westmaat is het terrein van SV Spakenburg. In de competitie zijn er gemiddeld 1900 toeschouwers op de 'blauwe' Westmaat (seizoen 2016/17).[4]

De Hoofdtribune[bewerken]

De Hoofdtribune van Spakenburg was de eerste tribune in de Amateurwereld met skyboxen (4 stuks). De tribune telt 750 zitplaatsen. De tribune werd geopend in 2003.

Bronnen[bewerken]