Naar inhoud springen

SV Poortugaal

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
SV Poortugaal
Naam Sport Vereniging Poortugaal
Opgericht 1 juli 2018
Plaats Poortugaal
Complex Sportpark Polder Albrandswaard
Speeldag Zaterdag
Competitie Vierde divisie (2023/24)
Tenue
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

SV Poortugaal is een amateurvoetbalclub uit Poortugaal, gemeente Albrandswaard, Zuid-Holland, Nederland.

Algemeen[bewerken | brontekst bewerken]

De club ontstond als gevolg van de fusie tussen VV Oude Maas en PSV Poortugaal, officieel per 1 juli 2018. De nieuwe club is actief in de zaterdagafdeling van het amateurvoetbal. De thuiswedstrijden worden op Sportpark Polder Albrandswaard gespeeld.

Standaardelftal[bewerken | brontekst bewerken]

Het standaardelftal speelt in het seizoen 2022/23 in de Vierde divisie.

Dit team startte in het seizoen 2018/19 in de Eerste klasse zaterdag van het KNVB-district West-II, waar het de plaats innam van fusiepartner Oude Maas. In het eerste jaar van SV Poortugaal werd de 9e plaats behaald. In het seizoen 2019/20 werd de competitie abrupt gestopt door de coronacrisis. Doordat de ploeg op de eerste plaats stond met maar liefst twaalf punten voorsprong werd de ploeg bekroond met een promotie naar de Hoofdklasse.

Competitieresultaten 2019-2023[bewerken | brontekst bewerken]

9
1B
1*
1B
10*
A
8
A
7
A
8
B
19 20 21 22 23 24

In elke staaf van de grafiek staat van boven naar beneden vermeld:

 • Eindnotering
Dit is de positie die de club heeft bereikt in de competitie, zonder eventuele beslissings-, play-off- of nacompetitiewedstrijden die nodig zijn geweest om bijvoorbeeld de kampioen van de competitie te bepalen.
Indien een * achter het getal staat is de notering een tussenstand en kan het zijn dat de notering niet overeenkomt met de uiteindelijke eindstand van de competitie.
Staat er een - dan is het seizoen nog bezig en is er geen definitieve uitslag bekend.
Staat er xx op de positie van de notering, dan heeft de club vroegtijdig de competitie verlaten. Dit kan onder andere komen door terugtrekking van het team, faillissement van de club of door een uitgedeelde straf van de KNVB. In veel gevallen staat elders in het artikel de reden vermeld.
Staat er een ? dan is het resultaat uit het verleden onbekend, en is alleen de competitie en/of niveau bekend van dat seizoen.
In de seizoenen 2019/20 en 2020/21 werd wegens de coronacrisis het amateurvoetbal afgebroken. Daardoor kennen deze staven geen eindklassering (middels -- weergegeven).
 • Competitieniveau en/of afdelingsletter of Officiële eindstand Eredivisie
  • Competitieniveau en/of afdelingsletter
  Hierbij geeft het getal het niveau weer, dat ook terug te vinden is in de legenda. De letter is de afdelingsaanduiding en wordt gebruikt wanneer er meer afdelingen zijn op hetzelfde niveau. De afdelingsletter is altijd een hoofdletter en wordt meestal zonder nummer gebruikt.
  Voorbeeld: 2F is niveau 2e klasse competitie F.
  Het competitieniveau en nummer wordt niet vermeld wanneer er slechts één competitie van dit niveau was.
  • Officiële eindstand Eredivisie (getal staat tussen haakjes vermeld)
  Sinds de introductie van play-offwedstrijden voor Europees voetbal na afloop van de reguliere competitie in 2005/06, is de KNVB verplicht een eindstand van de Eredivisie door te geven aan de UEFA aan de hand van deze play-offwedstrijden.
  Bij deze eindstand staan clubs die zich hebben gekwalificeerd voor Europees voetbal hoger dan clubs die zich niet wisten te kwalificeren. Indien er geen verschil was tussen de eindnotering en de officiële eindstand, staat dit getal niet vermeld.
 • Onderafdeling
Hier staat afgekort de naam van de onderafdeling indien de club in dat jaar in een onderafdeling uitkwam. Tevens staat deze afkorting in de legenda en wordt gelinkt naar het artikel over deze onderafdeling. Deze afkorting wordt alleen vermeld wanneer de club in het verleden in verschillende onderafdelingen heeft gespeeld. Deze vermelding is in de staaf altijd in kleine letters. Deze onderafdelingen zijn na het seizoen 1995/96 afgeschaft. Heeft de club in slechts één onderafdeling gespeeld, dan is dit alleen terug te vinden in de legenda.

Onder de staaf staat het jaartal vermeld waarin het seizoen is afgesloten. 15 verwijst naar het seizoen 2014/15 en/of eventueel op het seizoen 1914/15.

Wanneer een staaf leeg is, zijn deze gegevens niet bekend. Het kan ook zijn dat de club dat seizoen niet heeft meegespeeld op het hogere amateurniveau, vroegtijdig de competitie heeft verlaten of uit de competitie is gezet.
In het seizoen 1944/45 was er wegens de Tweede Wereldoorlog geen regulier competitievoetbal.


Opmerking: In de 1e klasse en lager spelen de clubs in districten. Deze districten staan niet vermeld in de grafiek.