Naar inhoud springen

Corry Vreeken

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Corry Vreeken-Bouwman
Corry Vreeken (NK 1977)
Persoonlijke gegevens
Volledige naam Maria Cornelia Bouwman
Land {{sjabloon:}}
Geboortedatum Enkhuizen, 22 december 1928
FIDE-rating 2080 (augustus 2013)
Hoogste FIDE-rating 2180 (juli 1989)
Titel Internationaal Meester (IM), Honorary Woman Grandmaster (HWGM)
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Schaken

Corry Vreeken-Bouwman (Enkhuizen, 22 december 1928) is een Nederlands schaakster en vijfvoudig Nederlands schaakkampioen bij de dames. Samen met Fenny Heemskerk, Ada van der Giessen en Rie Timmer behoorde ze tot de Nederlandse damesschaaktop in het midden van de twintigste eeuw.

Ze is vijf keer damesschaakkampioen van Nederland geweest, in 1960, 1962, 1964, 1966 en 1970. In 1968 werd haar door de FIDE de titel van Internationaal Meester toegekend en in 1987 ontving ze de titel HWGM (Honorary Woman Grandmaster) wegens haar vroegere prestaties op het gebied van schaken. Ook was ze een aantal jaren voorzitter van de Schaakvereniging Rotterdam; onder haar leiding won deze club een aantal malen het Nederlands kampioenschap.[1] Vreeken schaakt tegenwoordig voor Schaakvereniging Maassluis.

Corry Vreeken Stichting[bewerken | brontekst bewerken]

De in 2013 opgerichte Stichting Corry Vreeken is naar haar genoemd. Deze vereniging heeft als doel het schaken in het algemeen te bevorderen, maar ook en in het bijzonder het jeugdschaak in en rond haar woonplaats Maassluis.[1]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Corry Vreeken van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.