Costa de Almería

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Costa de Almería
Costa de Almería (Spanje)
Costa de Almería
Coördinaten 36° 50′ NB, 2° 26′ WL
Locatie Almería
Van Adra
Tot Mojácar
Zee Middellandse Zee
Cabo de Gata

De Costa de Almería is een gebied aan de zuidoostkust van Spanje in de provincie Almería in Andalusië. De Costa de Almería strekt zich uit tussen Adra, rond Cabo de Gata tot aan Mojácar. Tevens aan de kustlijn bevindt zich het natuurpark van Cabo de Gata/Níjar, een nog onbedorven stuk landschap.

Landschap[bewerken | brontekst bewerken]

Het landschap is woestijnachtig en heeft een lage hoeveelheid jaarlijkse neerslag. Het gebied is dunbevolkt en met over het algemeen kleine, witte dorpen en plaatsen, een ideaal terrein voor de rustzoeker.

Spaghettiwesterns[bewerken | brontekst bewerken]

In dit gebied zijn vele zogenaamde "spaghettiwesterns" opgenomen vanwege de ideale omstandigheden van de natuur, door het woestijnachtige landschap, dat veel weg heeft van het Wilde Westen van de Verenigde Staten van Amerika. In Tabernas kan men Mini-Hollywood bezoeken waar deze films zijn opgenomen en tevens zijn er cowboyshows te bekijken.

Plaatsen[bewerken | brontekst bewerken]

Aan de westzijde van Costa de Almería liggen de plaatsen Roquetas de Mar, Aquadulce, Almerimar en Adra. Meer naar het noorden liggen de plaatsen: Mojácar en Vera.