Creeper

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Creeper
Personage uit Minecraft
Eerste spel Minecraft
Schepper(s) Mojang
In-universe-informatie Type: vijandige mob
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Een Creeper is een wezen of "Mob" dat vijandig is, en voorkomt in de spellen Minecraft en Minecraft Story Mode. Computerspelontwikkelaar Mojang was aanvankelijk niet van plan om het personage in het spel te verwerken, maar keurde dit later goed. Een Creeper valt de speler aan door dichtbij te komen en dan in het gezicht te ontploffen.

Eigenschappen[bewerken | brontekst bewerken]

Een Creeper verschijnt 's nachts in de wereld en op locaties met niveaus van licht 7 of minder (net als andere vijandige groepen). Maar in tegenstelling tot Zombies en Skeletons, zal een Creeper niet sterven door direct zonlicht, en zullen Creepers die in het donker blijven daar ronddolen en aanvallen gedurende de dag, ongeacht het lichtniveau tot ze worden gedood of uitgebroed.

Ontwerp[bewerken | brontekst bewerken]

Dit wezen is afkomstig van het ontwerp van een varken dat ontstond tijdens het testen van Minecraft. Toen ontwerper Marcus Alexei Poisson dieren aan het spel ging toevoegen, ontwierp hij per ongeluk een hoogstaand figuur. De lengte is uitgerekt, waardoor het model een afwijking heeft. Omdat volgens Poisson het uiterlijk van dit schepsel uniek is, werd het toegevoegd in het spel.