Cryoshell

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Cryoshell is een Deense rock-band uit Kopenhagen, opgericht in 2006. De band bestaat voornamelijk uit de leadzangeres Christine Lorentzen (ook bekend bij haar artiestennaam "Lore"), de gitarist Kasper Søderlund, de toetsenist/bassist Mikkel Maltha, en de niet-officiële drummer Jakob Gundel. De carrière van de band begon met opnames van verschillende nummers voor de muziekclips voor het bekende LEGO-thema Bionicle.

Geschiedenis[bewerken]

De band werd opgericht in het jaar 2006, met Christine Lorentzen als zangeres, Mikkel Maltha als bassist, Søren Bendz als tijdelijke toetsenist, en met Eddie Simonsen als producer. Hun eerste nummer heette "Creeping in my Soul" en werd gebruikt door het LEGO-thema Bionicle voor hun korte videoclips en voor hun reclamefilpjes voor de Barraki productenlijn in begin 2007. Het nummer werd erg populair en werd een van de meest gedownloade MP3 nummers van de LEGO website.

Na hun succesvolle nummer "Creeping in my Soul", begonnen Søderlund en Maltha aan een nieuw nummer met de Deense zanger Niels Brinck genaamt "Face Me", met Simonsen opnieuw als producer. Dit nummer werd gebruikt door Bionicle voor de videoclip van hun Mahri productenlijn in de herfst van 2007. In 2008 begonnen de vier aan een nieuw nummer genaamt "Gravity Hurts" voor de nieuwe videoclip van Bionicle voor de 2008 productenlijn.

In de zomer van 2008, verliet Niels Brinck de band, en werd vervangen door hun vorige zangeres Christine Lorentzen. Samen begon de band aan een nieuw nummer genaamd "Closer to the Truth" voor de zomer-producten van Bionicle. In hetzelfde jaar begon Cryoshell te werken aan hun eerste album, Cryoshell I/S. In 2009 had Cryoshell hun eerste officiële nummer als een onafhankelijke band uitgebracht: "Bye Bye Babylon". Een alternative versie van dit nummer werd gebruikt door LEGO als titelsong voor hun nieuwe Bionicle-film, Bionicle: The Legend Reborn.

In 2010 had Cryoshell een drummer (Jakob Gundel) ingehuurd, en brachten een heropgenomen versie uit van "Creeping in my Soul". Op 7 juli 2010 bracht Cryoshell hun lang verwachte album uit in Denemarken.