DJ Sven

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
DJ Sven
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Sven van Veen
Geboren 25 februari 1961 te Amsterdam
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 1986-Heden
Genre(s) Hiphop
Beroep Radio-dj
Act(s) Somertijd, Club Classics Holiday Rap
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Sven van Veen (Amsterdam, 25 februari 1961), beter bekend als DJ Sven, is een Nederlandse dj.

Muziek[bewerken]

Van Veen vormde vanaf 1986 het rapduo MC Miker G & DJ Sven. Het duo kreeg wereldwijde bekendheid met het nummer Holiday Rap. Het nummer werd de zomerhit van 1986, dat in meer dan 30 landen, waaronder in Nederland, de nummer 1 positie behaalde. Met MC Miker G scoorde hij later ook nog hits met onder meer Celebration Rap en Kom van dat dak af, samen met Peter Koelewijn.

DJ Sven draait verder in discotheken als mix-dj met Sven's Classix (vroeger Disco Interno Tour).

Radio[bewerken]

Sven maakte eind jaren 90 samen met Dave Heijnerman het spraakmakende shockradioprogramma Sven & Dave voor BNN op Radio 3. Nadat dit programma werd gestopt, begon Sven samen met Dave een eetcafé in Hilversum.

Per januari 2005 keerde Van Veen terug op de radio met het programma Disco Inferno (later Club Classics) op de zaterdagavond bij Radio Veronica. Vanaf 2006 werd hij tevens vaste sidekick van Rob van Someren in het programma Somertijd op diezelfde zender. Per september 2014 werden beide programma's geschrapt vanwege veranderingen aan de programmeringen.

Het programma Somertijd keerde begin 2015 terug op Radio 10. Ook DJ Sven keerde hier terug als sidekick. Sinds 1 augustus 2015 heeft Sven ook weer een zaterdagavondprogramma op deze zender, genaamd Sven's Classix.

Privé[bewerken]

Hij is getrouwd en woont op dit moment in Almere. Als hobby is hij actief als radiozendamateur, met de toegewezen call (radio roepnaam) PA5VEN.

Bibliografie[bewerken]

  • Eendagsvlieg in een wespennest (verschenen in oktober 2009)