Lex Gaarthuis

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Lex Gaarthuis
Afbeelding gewenst
Geboren 1 november 1983
Origine Vlag van Nederland Nederland
Beroep Radio-dj
Jaren actief 2006 - heden
Bekend van SLAM!FM, 100% NL
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

Lex Gaarthuis (IJmuiden, 1 november 1983) is een Nederlands radio-dj. Hij presenteert het ochtendprogramma van 100% NL.

Levensloop[bewerken]

Gaarthuis is vanaf zijn vroege jeugd bezig met muziek. Op zijn tiende begint hij met het maken van radio op cassettebandjes vanuit zijn kamer. Het zou nog zes jaar duren voordat zijn programma’s ook echt op de radio werden uitgezonden, bij Super FM in Velsen. Zijn shows zijn ook op de lokale televisie te zien. In de jaren daaropvolgend draait hij nog bij achtereenvolgens AB-Radio (Bloemendaal), Radio Beverwijk, Beatradio.nl en BEAT FM (Heiloo). Hier doet hij ook diverse productiewerkzaamheden voor andere programma’s en is zijn stem te horen in jingles en commercials.

In april 2004 wordt Gaarthuis naar internetstation Baja Radio gehaald om de middagshow te presenteren. Na het weer oppakken van een studie en het stoppen van Baja Radio richt hij internetstation Radio Just4U op waar hij programmadirecteur wordt en diverse shows presenteert. Tot voor kort was hij te horen op het landelijke radiostation 100%NL. Door een reorganisatie werkt hij daar niet meer. In 2007 was Gaarthuis een van de drie genomineerden van de Marconi Awards voor de categorie "Aanstormend Talent".

Op 24 mei 2008 wordt bekend dat Gaarthuis voortaan 's weekends van 12.00 tot 15.00 uur is te horen op Slam!FM. Sinds het vertrek van Timo Kamst doet Gaarthuis nu Warming Up, zijn programma op zaterdag en zondag doet Michael Blijleven nu.

Op 30 juli 2010 presenteerde Gaarthuis voor het laatst zijn programma Warming Up bij SLAM!FM. Hij is daarna verhuisd naar 3FM bij de omroep BNN. Echter na een aantal maanden werd bekend dat Gaarthuis stopte bij 3FM. Hij is sinds 28 februari 2011 weer terug bij SLAM!FM met Warming Up. Vanaf november 2013 presenteert Gaarthuis elke ochtend van 06.00 tot 10.00 uur het ochtendprogramma van 100% NL.