MC Miker G

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
MC Miker G
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Lucien Witteveen
Bijnaam Miker G
Land Nederland
Werk
Jaren actief 1984-heden
Genre(s) Engelstalige rap
Nederlandstalige rap
Label(s) Strengholt Holding
Act(s) MC Miker G & DJ Sven
Lion's Den
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Lucien Witteveen, beter bekend als MC Miker G, is een Nederlandse rapper. Samen met DJ Sven kreeg hij 1986 wereldwijde bekendheid met het nummer Holiday Rap. Miker G rapt sinds 1984, daarmee behoort hij tot de eerste generatie rappers in Nederland.

Biografie[bewerken]

Op 15-jarige leeftijd begint Lucien Witteveen geïnteresseerd te raken in de hiphopcultuur. Hij begint te rappen op zelfgemaakte teksten en sluit zich aan bij breakdancegroepen als Jam Force en City Kids. Onder de pseudoniem MC Miker G vormt hij samen met de deejay All Star Fresh het duo The Invisible Two. Met Engelstalige raps doen ze optredens op verschillende podia. In 1986 brengt Miker G in beperkte oplagen zijn eerste single uit, genaamd First Attack. De single wordt positief ontvangen door de critici.

In 1986 ontmoet Miker G de diskjockey Sven van Veen in een Hilversumse discotheek. Voor de lol besluiten ze een demo te maken die gebaseerd is op Holiday van de zangeres Madonna. Na positieve reacties besluit het duo onder de naam MC Miker G & DJ Sven de single Holiday Rap uit te brengen. Het nummer werd een zomerhit in 34 landen, waarbij het in Nederland de nummer 1-positie behaalde. De opvolger Celebration Rap werd een kleinere hit. In 1989 scoorde het duo met Peter Koelewijn een hit met een hiphopversie van Kom van dat dak af. Het duo begon in 1987 aan een grote tournee, maar besloot het al snel rustig aan te gaan doen.

MC Miker G kwam in 1988 met de hit Nights over New York. Daarna bleef MC Miker G actief in de muziek, maar scoorde geen grote hits meer. In 1995 is hij gastmuzikant op een nummer van Ruth Jacott en in 1997 en 1998 speelt hij in Toss & Turn. Daarna raakte hij dakloos en raakte hij verslaafd aan harddrugs, zoals crack en heroïne.

Miker G is ook nog te horen in de hit Da beat goes van Red 5. Hij neemt hier de vocalen voor zijn rekening. De vocalen zijn afkomstig uit een hit van Witteveen getiteld "Show 'Em The Bass".

Eind 2007 dook Miker G ineens weer op in de track 5% op het album van de rapper Extince. Naar aanleiding hiervan werd Miker G uitgenodigd in het televisieprogramma De Wereld Draait Door, waarin hij aangaf nog altijd ambities te hebben in de hiphop, zodra hij weer zijn leven op orde zou hebben. Begin maart 2009 liet MC Miker G in hetzelfde televisieprogramma zien dat hij zijn muzikale activiteiten weer heeft opgepakt met het autobiografische nummer Gezien, dat hij maakte met zijn nieuwe rapformatie Lions Den, die naast Miker G bestaat uit de artiesten Dennis T, Klion en DJ C4.

Discografie[bewerken]

Single met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Top 40 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Holiday Rap 1986 06-07-1986 1 12 -
Don't Let The Music Stop 1987 06-06-1987 33 3 -
Show 'em The Bass 1990 27-01-1990 24 4 -.
Big House 1990 15-12-1990 tip - -
Dance Your Ass Off 1992 04-01-1992 tip - Als MC Miker G. & Return To Zero

Zie ook[bewerken]

Externe link[bewerken]