Strengholt Holding

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Strengholt Holding is een multimediaconcern gevestigd in de hofstede Oude Bussem, gelegen te Naarden. Het bedrijf werd in 1928 in Amsterdam opgericht door A.J.G. Strengholt (geboren op 7 februari 1901 te Groningen en overleden op 3 mei 1973) als boekenuitgeverij, maar bestaat tegenwoordig ook uit andere takken: muziekuitgeverij, platenlabels, multimedia-uitgeverij en een IT-marketingbureau.

Het bekendste deel van het concern is de in de jaren zestig opgerichte muziekuitgeverij annex platenlabel annex mediaproductiebedrijf. Dat deel van het bedrijf kwam in de jaren zeventig in het nieuws vanwege de betrokkenheid bij Radio Noordzee.

Een van de platenlabels die tegenwoordig eigendom zijn van Strengholt is Dureco,[1] opgericht in 1952 in Amsterdam en in de jaren zestig en jaren zeventig succesvol met labels als Pink Elephant en 11 Provinciën, en artiesten als Shocking Blue, Vader Abraham, Corry Konings en Jacques Herb. In de jaren tachtig had Dureco succes met onder meer Vanessa en Timi Yuro. Eind jaren negentig verdween het label.

Externe links[bewerken]

Noten[bewerken]

  1. Strengholt blaast Dureco nieuw leven in, Entertainment Business, 20 augustus 2015