Daily Mail

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Daily Mail
Type Landelijk dagblad
Formaat Tabloid
Eerste editie 4 mei 1896
Eigenaar(s) Daily Mail and General Trust
Uitgeverij(en) Associated Newspapers
Oplage ca. 2 miljoen
Hoofdredacteur Paul Dacre
Talen Engels
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Media
Reclame voor de Daily Mail

De Daily Mail is een Brits dagblad op tabloidformaat. Het werd opgericht in 1896 en is in handen van Daily Mail and General. De oplage van de Daily Mail betreft meer dan twee miljoen. De krant heeft net zoals alle andere Britse dagbladen een zondagseditie. De zondagsuitgave van het blad heet The Mail on Sunday.

De politieke mening van de Daily Mail is rechts, conservatief en populistisch en de krant is kritisch over de EU, immigranten, buitenlanders en andere minderheden. Naast de gebruikelijke artikelen over politiek, economie, binnen- en buitenlands nieuws en opinie wordt zeer veel aandacht besteed aan sport, roddel, (seks-)schandalen van nationale en internationale beroemdheden, gezondheidstips en vrouwenzaken als make-up, mode en stijl. De bijnaam van de krant, vooral gebezigd door tegenstanders ervan, is de Daily Wail (dagelijkse klaagzang) of de Daily Fail (dagelijkse afgang).

De Daily Mail wordt door de politiek-correcte elite afgedaan als boulevardblad, en de journalistieke betrouwbaarheid is twijfelachtig.[bron?] De krant profileert zichzelf als iets netter, betrouwbaarder, degelijker en vooral meer "middle-class" dan bijvoorbeeld Britse sensatiekranten als The Sun en de Daily Mirror. De Daily Mail kent dan ook geen zogeheten Page Three Girl. De doelgroep van de krant is de lower-middle-class.[1] Het is de grootste concurrent van de Daily Express, en de Daily Mail lijkt op veel terreinen dan ook op deze krant, met name wat de gebruikte lettertypen, politieke mening, schrijfstijl en nieuwskeuze betreft.

Externe link[bewerken]