Daily Mail

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Unbalanced scales.svg De neutraliteit van dit artikel wordt betwist.
Zie de bijbehorende overlegpagina voor meer informatie.
Daily Mail
Type Landelijk dagblad
Formaat Tabloid
Eerste editie 4 mei 1896
Eigenaar(s) Daily Mail and General Trust
Uitgeverij(en) Associated Newspapers
Oplage ca. 2 miljoen
Hoofdredacteur Paul Dacre
Talen Engels
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Media
Reclame voor de Daily Mail

De Daily Mail is een Brits dagblad op tabloidformaat. Het werd opgericht in 1896 door Harold Harmsworth, de 1ste burggraaf Rothermere, en is in handen van de Daily Mail and General Trust. De oplage van de Daily Mail was in 2016 ca. 1,5 miljoen. De krant heeft net zoals alle andere Britse dagbladen een zondagseditie. De zondagsuitgave van het blad heet The Mail on Sunday. Hoofdaandeelhouder van het moederbedrijf is sedert 1998 Jonathan Harmsworth, de 4de burggraaf Rothermere.

De politieke mening van de Daily Mail is rechts, conservatief en populistisch. Naast de gebruikelijke artikelen over politiek, economie, binnen- en buitenlands nieuws en opinie wordt zeer veel aandacht besteed aan sport, roddel, (seks)schandalen van nationale en internationale beroemdheden, gezondheidstips en vrouwenzaken als make-up, mode en stijl.

De Daily Mail wordt door andersdenkenden afgedaan als boulevardblad. De krant profileert zichzelf als iets netter, betrouwbaarder, degelijker en vooral meer "middle class" dan bijvoorbeeld Britse sensatiekranten als The Sun en de Daily Mirror. De Daily Mail kent dan ook geen zogeheten Page Three girl. Het is de grootste concurrent van de Daily Express, en de Daily Mail lijkt op veel terreinen dan ook op deze krant, met name wat de gebruikte lettertypen, politieke mening, schrijfstijl en nieuwskeuze betreft.

Bekende columnisten van de Daily Mail zijn Peter Hitchens en Katie Hopkins.

Externe link[bewerken]