Dailymotion

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Dailymotion
Type Video-uploadwebsite
Taal Allerlei talen
Opgericht 15 maart 2005
Status Actief
URL www.dailymotion.com
Portaal  Portaalicoon   Media

Beluister

(info)

Dailymotion is een website waarop kosteloos video's geplaatst en bekeken kunnen worden. Het motto van de website is Share Your Videos. De website is opgericht op 15 maart 2005 door Benjamin Bejbaum en Olivier Poitrey. De website wordt beheerd in Parijs, Frankrijk. De website is te bekijken in allerlei talen.

De domeinnaam van Dailymotion werd een maand na YouTube geregistreerd (bij het Franse Gandi SAS) maar deze website opende wel eerder.

De maximale grootte van video's op Dailymotion is 150 MB (in vergelijking met 1024 MB bij YouTube) en de duur van video's is gelimiteerd tot 20 minuten (in vergelijking met 15 minuten bij YouTube). Geüploade video's worden geconverteerd naar de VP6-codec met een resolutie van 320 bij 240. Gebruikers van MotionMaker kunnen uploaden met een resolutie van 640 bij 480 of 1280 bij 720. Tegenwoordig kunnen er video's met een hogere resolutie geplaatst/geupload worden en ze kunnen langer duren.


YouTube maakt gebruik van de oudere Sorenson Spark H.263 codec met een resolutie van 320 bij 240. Geluid in de video's op Dailymotion is gecodeerd als MP3 met 96 kbit/s in stereo (in vergelijking met de 64 kbit/s mono voor video's op YouTube). #verouderd

Externe link[bewerken]