David Llewellyn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
28-06-2015

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia, vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past. De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de verwijderingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als je het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet en verbeter het! Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Pas als het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, kan deze melding verwijderd worden. Geef dit aan op de lijst door het toevoegen van de reden. (/)

David Llewellyn (18 november 1951) is een golfprofessional uit Wales.

In 1971 is David Llewellyn rookie op de Europese PGA Tour, en aan het einde van het jaar staat hij op de 39ste plaats van de Order of Merit en wordt de Sir Henry Cotton Rookie of the Year. Nadat hij enkele jaren clubprofessional is geweest, komt hij terug op de Tour.
In 1987 wint hij met Ian Woosnam de World Cup, waarbij ze de Schotten Sandy Lyle en Sam Torrance in de finale verslaan.
In 1988 wint hij het AGF Open in Biarritz. Hij speelt nog enkele jaren op de Tour, wint niets meer en wordt in 2002 bondscoach van de Welsh Golfing Union, wat hij tot 2007 blijft. Hij is ook manager van de Northop Country Park Golf Club.

Gewonnen[bewerken]

Sunshine Tour
Challenge Tour
Europese Tour
Elders
  • 1969: Warwickshire Assistants Championship, Warwickshire Assistants Matchplay
  • 1970: Midland Professional Championship
  • 1985: Ivory Coast Open, Welsh Professional Championship
  • 1987: Vernons Open
  • 1989: Motorola Classic
  • 1994: Cheshire and North Wales Open

Teams[bewerken]

Llewellyn wordt ook wel Lu-Lu genoemd.

Externe links[bewerken]