David Sherrill

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
David Sherrill
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Benjamin David Sherrill
Geboren 8 november 1959
Geboorteplaats North Carolina
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 1986 - heden
Beroep acteur
scenarioschrijver
filmproducent
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Benjamin David Sherrill (North Carolina, 8 november 1959) is een Amerikaanse acteur, scenarioschrijver en filmproducent.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Sherrill heeft zijn jeugd doorgebracht in de San Fernando Valley en op de stranden van Southern California. Hij heeft gestudeerd aan de Colorado State University waar hij drama studeerde en daar zijn reis begon naar zijn uiteindelijke loopbaan als acteur. Hij begon met acteren in het theater van de universiteit. Op aanbeveling van zijn professor en mentor dr. Porter Woods (voorzitter van de theaterschool van de universiteit) verhuisde Sherrill naar New York om daar zijn opleiding te vervolgen aan de New York University bij de afdeling School of Arts. Hier kreeg hij ook les van Stella Adler en Stanford Meisner[1] op de Neighborhood Playhouse[2].

Na zijn afstuderen pakte hij een baan aan bij Warner Communications waar hij voor anderhalf jaar bleef. Hij werkte daar voor Atlantic Records, Warner Bros. Television en MTV Networks. Hierna verhuisde hij terug naar Californië en maakte zijn training af aan de Universiteit van Californië - Los Angeles op de afdeling School of Theater, Film & Television. Toen hij hiermee klaar was ging hij in Los Angeles wonen en schreef zich in bij een klein agentschap die hem werk moest bezorgen in de film industrie. Hij ging naar elke auditie die hij tegenkwam en in 1986 kreeg hij zijn eerste rol in een film.

Sherrill begon met acteren voor tv in 1986 met de film The Wraith waar Charlie Sheen ook in meespeelde. Hierna heeft hij nog meerdere rollen gespeeld in televisieseries en films zoals The Beast of War (1988), Beverly Hills, 90210 (1992), The Arrival (1996) en Army Wives (2009).

Zijn rol in de televisieserie Beverly Hills, 90210 heeft hij te danken aan zijn goede vriend Jason Priestley, met wie hij in zijn studietijd zijn kamer deelde.[3]

Filmografie[4][bewerken | brontekst bewerken]

Films[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgezonderd korte films.

Televisieseries[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgezonderd eenmalige gastrollen.

Scenarioschrijver[bewerken | brontekst bewerken]

Filmproducent[bewerken | brontekst bewerken]