David Weber

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
David Weber en zijn vrouw

David Weber is een Amerikaans sciencefiction- en fantasyschrijver. In zijn verhalen bouwt hij een consistente en goed onderbouwde wereld met geloofwaardige technologie en cultuur. Zelfs als hij fantasy schrijft wordt de magie behandeld alsof het technologie is, met ondersteunende wetten en grondbeginselen.

Veel van zijn verhalen hebben militaire thema's, in het bijzonder de ruimte-marine. De sciencefiction die hij schrijft valt doorgaans in de categorie militaire sciencefiction. In zijn boeken gaat hij ervan uit dat er in de toekomst een militaire organisatie zal bestaan die volstrekt geslachtsneutraal is. Omdat hij vaak vrouwelijke hoofdpersonen in traditionele mannenrollen plaatst is hij in staat om de uitdagingen van vrouwen in een militaire of politieke organisatie uit te werken.

Zijn meest duurzame personage is Honor Harrington wier verhaal, samen met de "Honorverse", inmiddels bestaat uit 12 boeken en 5 verzamelbundels die zich in dezelfde verhaallijn afspelen (stand februari 2011).

Uitgebrachte werken[bewerken]

Veel van de boeken van David Weber zijn beschikbaar via het internet, geheel of gedeeltelijk via de 'Baen Free Library'. Bij de uitgever zijn de boeken ook als e-book te bestellen.

De hardcover van het boek War of Honor bevatte een CD met hierop alle elektronische versies van de Honor Harrington boeken tot dan toe. De inhoud van de CD is door de uitgever vrijgegeven voor vrije distributie.

Zie ook[bewerken]

Honor Harrington Serie[bewerken]

Links naar online e-boeken op twee sites van de uitgever: baen.com en webscription.net, behalve de te verschijnen boeken die op jiltanith.thefifthimperium.com zijn geplaatst.

Worlds of Honor Verzamelbundels[bewerken]

Korte verhalen die zich afspelen in de wereld van (het universum van) Honor Harrington. David Weber heeft hier de redactie over gevoerd.

Boeken met relaties naar de Honor Harrington serie[bewerken]

Heirs of Empire serie[bewerken]

Fantasy Boeken[bewerken]

Overige[bewerken]

Samenwerkingen[bewerken]

Steve White[bewerken]

John Ringo[bewerken]

Eric Flint[bewerken]

Externe links[bewerken]